Novice

ROCK OTOČEC - navdušenje v sončnem raju

V sončenm raju navdušili Hladno pivo in Gogol Bordello.  

datum in ura dogodka29jun

Drugi večer Rock Otočca 2012, ki poteka od 27. 6. 2012 do 1. 7. 2012 na jasi pri Gradu Otočec, je pripeljal na oder številne odlične skupine, tako na domači, kot tudi svetovni ravni. Čez dan so se sredi prekrasnega sončnega vremena (kot je tudi napovedano za vse dni festivala) obiskovalci hladili v Krki, se zabavali ob stand up komikih, igrali različne igre, sodelovali v športnih igrah, se hladili tudi v odlično urejenih kamp površinah pod gostim drevjem in seveda s priljubljenimi pijačami.

Večerni program so odprli Up N Downs in Soundtopia, ki so si priborili nastop na glavnem odru v predizborih za festival, za njimi pa so nastopili mladi in zelo obetavni rokerji Dandelion Children. Kri po žilah so pognali tudi slovenski Manouche, za njimi pa so stopili na oder Movits! iz Švedske, ki so navdušili zbrano občinstvo s swing in sorodnimi ritmi, ter duhovitimi in socialno obarvanimi pesmimi v Švedščini, a glasba je premagala jezikovno pregrado in zabava se je stopnjevala. Za njimi so »skočili« na oder ljubljenci punk rock publike, hrvaški Hladno pivo, kot zadnji nastopajoči po polnoči pa so nastopili že skoraj kultni Gogol Bordello s svojim res eksplozivnim in angažiranim nastopom. Po temu je sledila še zabava pod šotorom z odličnimi rock didžeji dolgo v noč in jutro.

 

Nocoj boste po vseh dnevnih aktivnostih slišali Kultur Shock. Nastopi šestjezične posadke, japonskega, bosanskega, srbskega, hrvaškega, bolgarskega in ameriškega porekla, nastanjene v Seattlu v ZDA, nikogar ne pustijo ravnodušnega. Kultur Shock sicer pogosto primerjajo z bolj znanimi System of a Down in Gogol Bordello, pa vendar zvenijo dosti bolj nekomercialno in so neke vrste hibrid med narodno tradicionalno glasbo in zahodnim rockom. Za njimi boste lahko slišali vročo britansko new wave, dance, elektronsko in pop-rock senzacijo New Young Pony Club iz Londona. Kmalu po ustanovitvi benda pred petimi leti, jih je glasbeni tisk razglasil za prvake gibanja nu rave oz. disco punka. Že sama postava s tremi dekleti, predvsem pa s pevko in z avtorico večine besedil Tahito, deluje več kot izzivalno in senzualno. Le kdo ne pozna slovenske skupine Mi2. Če se je zasedba Mi2 na slovensko glasbeno sceno prebila s skladbo »Črtica« (1996) in tam utrdila svojo prisotnost s skladbo »Teta Estera« (album »Čudo tehnike« iz leta 1999), potem gre seriji uspešnic iz njihovega tretjega albuma (leta 2000) zasluga, da so bili fantje prepoznani in sprejeti ne veliki koncertni oder kot čvrsta rokenrol zasedba. To so bile skladbe »Pojdi z menoj v tolice«, »Pa si šla«, »Oda gudeki«, »Ljubezen pod topoli«, »Najrajši sn pa s teboj pil«, s katerimi je bend postal stalni gost open air festivalov, študentskih žurov in petkovega (rockerskega) večera ljudskih veselic. Za konec večera bodo nastopili Orlek. Glasba skupine Orlek je izvirna mešanica rock'n'rolla, nekakšen »folk punk polka rock«. Pestra instrumentalna zasedba, ki poleg tradicionalne rockovske postave obsega še pihalno sekcijo in harmoniko, pa jih uvršča v etno folk glasbo.

 

Že jutrtišnji dan pa bo prinesel glasbeni doživljaj, ki ga boste pomnili. Po prvih skupinah bo nastopil Vlado Kreslin z Malimi bogovi. Njihovi koncerti so res prava poslastica za vse ljubitelje avtohtone rock glasbe. Le kdo se ne spomni njegove prve največje uspešnice »Od višine se zvrti« ter ne pozna njegove legendarne pesmi »Tista črna kitara«? Po nastopu Vlada Kreslina prihajajo še ene legend, tokrat z območja nekdanje skupne države,  Momčilo Bajagić – Bajaga z Instruktori! Bajaga & Instruktori so zagotovo ena največjih srbskih pop rock zasedb vseh časov, slovensko občinstvo pa bodo razveselili s svojim »The best of« repertoarjem vsem dobro znanih uspešnic kot so »Ruski voz«, »Zažmuri«, »Plavi Safir«, »Muzika na struju«, »Dobro jutro džezeri« in številnimi drugimi. Večer bo zaključil Kiril Džajkovski. Je makedonski skladatelj in producent, znan po kombiniranju makedonske etno glasbe in elektronike. Omenjajo ga kot enega pionirjev balkanske elektronike, ustanovitvenega člana elektro benda Bastion in enega od članov legendarne makedonske skupine Leb i sol. Kiril nastopa z deset-člansko zasedbo s katero je v zadnjih treh letih nastopil kot glavni nastopajoči na največjih glasbenih festivalih v balkanski regiji (Exit, InMusic Festival, Greenfest, Urbanfest idr). Kirilova glasba je bila vključena na številne kompilacije po celem svetu, remiksirali pa so jo znani glasbeniki, kot so Bushwacka, Dreadzone, Danny Briottet, Nathan Coles in mnogi drugi.

 

VEČ O DOGAJANJU IN PONUDBI NA ROCK OTOČCU 2012

 

Hrana na festivalu bo hotelska, saj zanjo skrbi gostinstvo Hotelov Otočec. Cene hrane, kot pijače so zelo zmerne. Najbolj potrošni artikel, pivo, je 2,2 EUR za 0,5 litra. Kampiranje je brezplačno. Šotor si lahko postavite tudi kupci enodnevnih vstopnic, saj lahko kampirate do 11. ure naslednjega dne. Omogočeno je shranjevanje vrednejših predmetov, mobilne telefone pa lahko polnite na Hotpointih, poskrbljeno pa je tudi za brezžični dostop do interneta. Seveda so na voljo odprti in zaprti tuši s toplo vodo, za druge potrebe pa je organizirana vinarska ulica. Da pa ne bi zamudili Evropskega prvenstva v nogometu, je na voljo spremljanje tekem na velikem platnu. Za tiste, ki hočete sami brcati žogo, pa je na voljo nogomet na suhem, v mokrem in v milnici. Za ženske je organiziran ameriški nogomet, ki si ga radi ogledajo tudi in predvsem moški. V posebnem šotoru je omogočeno  vzajemno vdihovanje nebeškega zraka, AXE angeli pa skrbijo za rajsko miljenje in dišavljenje. Ponoči zabavo do zgodnjih jutranjih ur festivalski didžeji.

 

Za vsakodnevno branje je na voljo festivalski časopis, spremljate pa lahko festivalski radio Terminal.

 

Dogajanje na otoku je kot vsako leto bogato: vsak dan je organizirana jutranja telovadba, zabavajo stand up komiki, ogrevajo pa tudi nastopi skupin, ki so se udeležile predizborov za Rock Otočec, a so ostale zmagovalne na malem odru. Poleg omenjenega bo v soboto, 30. 6. 2012 ob 11.30 potekalo tudi Alde omizje z naslovom Kako regulirati regulacijo interneta. V nedeljo pa se boste lahko udeležili tudi različnih vodnih in blatnih iger.

 

Vse dni od četrtka, 27. 6. 2012 med 15.00 in 17.00 poteka Fotopub, ki je največja fotografska delavnica v Sloveniji. Vabljeni po vsakdanji ali malo zahtevnejši nasvet in predstavitev fotografske tehnike 19. stoletja, tehnike mokrega kolodija pod vodstvom Boruta Peterlina

 

Pomembno je tudi, da je na voljo festivalski taksi, ki bo dosegljiv na številki 041 708 733.

 

ALDE OMIZJE: REGULACIJA REGULACIJE INTERNETA (v soboto, 30. 6. 2012 ob 11.30)

Ali je internet še okno v svet? Različne diktature ga regulirajo, vzpostavljajo državni internet. Internet gre iz golobalnega fenomena v lokalne strukture in se podreja političnim sistemom.  Kako z regulacijo izvoza tehnologije, regulacijo trgovine z napravami za nadzor posameznikov ali skupin onemogočiti diktaturam regulacijo interneta? In kako regulirati regulacijo?

 

NATANČNEJŠI PROGRAM NASTOPAJOČIH

 

PETEK, 29. 6. 2012

18.20 - DŽEM

18.55 - MOMENTO

19.30 - EIGHTBOMB

20.10 - CROSSFIRE

20.50 - KULTUR SHOCK

22.15 – NEW YOUNG PONY CLUB

23.25 - MI2

00.40 - ORLEK

 

SOBOTA, 30. 6. 2012

17.35 – PIŠTOLJ NA GUMENE METKE

18.10 – D8 DIMENSION

18.45 - EL KACHON

19.20 - DEAFNESS BY NOIZE

20.00 - PASSOGIGANTE

20.50 – POKLON ZA ZASLUGE:

DANILO KOCJANČIČ & FRIENDS

21.25 – HAPPY OL'MCWEASEL

22.20 – VLADO KRESLIN IN MALI BOGOVI

23.35 – BAJAGA & INSTRUKTORI

00.45 – KIRIL DŽAJKOVSKI

 

NEDELJA, 1. 7. 2012

DOKONČNI ODKLOP Z ZABAVNIM DNEVNIM PROGRAMOM IN ZAKLOP Z NOČNIM ŽUROM S KOK BANDOM POD GLAVNIM ŠOTOROM, KI BO IZVAJAL NAJVEČJE ROCK USPEŠNICE ZADNJIH 30 LET.

 

Več na spletni strani:

www.rock-otocec.com

 

Poseben kanal z videoposnetki prejšnjih let Rock Otočca:

http://www.youtube.com/user/RockOtocecNM/videos

 

 

PREVOZI Z VLAKI IN BREZPLAČNIMI AVTOBUSI

NA RELACIJAH DO NOVEGA MESTA IN OTOČCA

 

Vstopnice za prireditev lahko kupite v Infocentru na železniških postajah v Ljubljani, Celju in Mariboru. Prejeli boste še bon za 50-odstotni popust za potovanje z vlakom.

 

Vse informacije o voznem redu vlakov in ponudbah ter cenah železniškega prevoza dobite v Infocentrih Ljubljana, Maribor in Celje, na potniških blagajnah, po telefonu pa na telefonski številki 01/29 13 332.

 

Ves čas festivala bodo iz Novega mesta - z avtobusne postaje in nasproti železniške postaje Novo mesto-Center do Otočca in nazaj vozili brezplačni avtobusi

 

Relacija: Avtobusna postaja NM (ustavi se še na koncu Šmihelskega mosta – žel. postaja Center) - OTOČEC

 

V sredo, 27. 6. 2012 pelje avtobus trikrat: ob 18.00, 19.00 in 20.00 iz Novega mesta! Nazaj v Novo mesto pelje ob 23.30, 1.00 in 2.00.

 

Od četrtka, 28. 6., do ponedeljka 2. 7. 2012 (začetek ob 16.00, konec ob 11.30 iz Otočca). Pelje neprekinjeno vsako polno uro iz Novega mesta in na vsake pol ure z Otočca

 

POSEBNA AKCIJA ZA SKUPINE

 

Posebna akcija 4 + 1 in 10 + 3 še vedno poteka, saj s tem hočejo organizatorji približati festival tudi tistim, ki se ga radi udeležujejo s prijatelji in tako lahko tudi prihranijo. Omenjena paketa lahko kupine na spletni strani www.rock-otocec.com in na vseh prodajnih mestih Eventima in Petrola.

 

Vstopnice veljajo od četrtka, 28. 6. 2012 do nedelje, 1. 7. 2012. Torej za kar 4 dni zabave in dobre volje ob bogatem glasbenem in spremljevalnem programu na prekrasni lokaciji pri gradu Otočec pri reki Krki, na eni najlepših slovenskih turističnih točk, ki v svoji bližini ponuja obilo različnih aktivnosti in drugih možnosti.

 

PRAVILA NA FESTIVALU

 

Zaradi zagotavljanja varnosti vseh udeležencev veljajo na prireditvenem prostoru posebna pravila ter omejitve. Udeležence pozivamo, da se jih držijo.

·        Vstop osebam do dopolnjenega 15. leta je dovoljen le v spremstvu polnoletne osebe.

·        Na prireditveni prostor je zaradi varnosti obiskovalcev prepovedan vnos orožja, petard, ostrih predmetov, steklenic, pločevink, konzerv, plastenk, alkohola, nedovoljenih substanc in ostalih nevarnih predmetov.

·        Vnos hrane je dovoljen, razen pločevinastih konzerv.

·        Vnos pijače NI dovoljen.

·        Zaradi nevarnosti požara odprti ogenj NI dovoljen.

·        Prizorišče odpremo v sredo ob 18. uri. Pred tem, zaradi pripravljalnih del, vstop na festivalski prostor ni možen.              

·        Ko pred vstopom na prireditveni prostor predložite vstopnico, dobite zapestnico.

·        S pretrgano oziroma poškodovano zapestnico ponovni vstop NI možen.

·        Kampiranje znotraj prizorišča in parkiranje je brezplačno. Organizator ne odgovarja za parkirana vozila.

·        Fotografije, avdio in video posnetki bodo javno objavljeni (tudi v promocijske namene festivala) brez avtorizacije in nadomestila.

·        Imetniki enodnevnih vstopnic morajo prizorišče zapustiti do 11. ure dopoldne naslednji dan. Ne kupujte vstopnic od nepooblaščenih oseb.

·        Organizator ne odgovarja za izgubljene ali ukradene predmete. Organizator vam omogoča shranjevanje vrednejših predmetov.

 

Cene vstopnic:

54,00 EUR za festival do 27. 6. 2012 (brez srede, 27. 6. 2012).

Enodnevne (četrtek, petek, sobota, nedelja): 29,00 EUR.

De-tonacija Človeka z bombami (26. in 27. 6. 2012): 18,00 EUR.

Od vključno 28. 6. bo cena vstopnic za 4 dni 64,00 EUR.

 

Posebna akcija pri nakupu na spletni strani Rock Otočca

in na prodajnih mestih Eventima in Petrola:

4 + 1 gratis in 10 + 3 gratis.

 

Predprodaja vstopnic na:

www.rock-otocec.com

 

Predprodajna mesta:
Hiša vstopnic (City Park), bencinski servisi Petrola,
Europark (Maribor), Kompasove poslovalnice, Kino Šiška, LPP, Collegium,Alpetour, poslovalnice Big Banga, e-Študentski servisi, kioski 3DVA, (K)kioski, Hipermarketi Mercatorja, poslovalnice Pošte Slovenije, blagajna Hale Tivoli ...

 

Internetna prodaja:

www.eventim.si

 

Telefonska prodaja vstopnic:

01 42 05 000

 

Odnosi z javnostmi in promocija

za Rock Otočec 2012:

Bojan Rojko,

Agencija Antonov

Mobilni tel.: 040 612 111

E-mail: bojan.rojko@agencija-antonov.si

Nazaj na News seznam