Novice

Božični čas v Avstriji

datum in ura dogodka14nov

 


Gospel Night v Štefanovi cerkvi (Stephansdom) : 26. november/ Dunaj

Na letošnjem koncertu bodo nastopile veličastne Brown Sisters iz Čikaga. Njihov briljanten in samozavesten odrski nastop že od nekdaj začara občinstvo. K svetovnemu uspehu so pripomogle čudovite glasovne harmonije in dejstvo, da je vsaka od pevk obenem tudi solistka. Deset turnej po Evropi, z nagradami ovenčan CD in nastopi na Jazz Festivalu v Montreuxu so jih naredili za žive legende gospel glasbe.

 


Rockin' Christmas Gospels : 9. december/ Dunaj

The Imperials niso običajni gospel kvartet. So legendarni ansambel, ki je svoj ustvarjalni vrh dosegel v poznih 60-ih in zgodnjih 70-ih z Elvisom Presleyem, s katerim so snemali albume in šli na turnejo. Ti džentelmeni božičnih pesmi ne zapojejo šepetaje, ravno tako ne mrmrajo melodij; najbolj znane božične pesmi iz zgodovine rocka iz njihovih grl zadonijo v pravem božičnem duhu. Rokerski božič zagotovljen!

 


The Christmas Gospel : 2. - 10. december/ Dunaj

Gospel – klasične in moderne balade – kjer se združijo čustva in pravo razpoloženje ter ponudijo unikatno in fascinantno izkušnjo. Po več kot 500 koncertih v Avstriji in Nemčiji se bo The Christmas Gospel letos ustavil tudi na Dunaju in še enkrat začaral svoje občinstvo z nedvoumno premišljenostjo.

 


Gospel – Stella Jones : 3. – 10. december/ Dunaj

Eden letošnjih najbolj težko pričakovanih dogodkov je “American Christmas Gospel” s svetovno znano pevko Stello Jones. Pripravite se na unikaten šov, ki bo poskrbel za pospešen srčni utrip in vam bo še dolgo ostal v spominu!

 


HARLEM CHRISTMAS GOSPEL : 3. – 18. december/ Dunaj

The New York Harlem Reach Ensemble sestavlja 60 članov, ki v večini prihajajo iz Harlema in Brooklyna. Velika večina članov je aktivnih baptistov in občasno nastopajo celo na Broadwayu. Vsako leto za turnejo po Evropi izberejo le najboljše izvajalce. Njihov nastop je poduhovljeno doživetje in da občinstvu okusiti delček veličastne tradicije črnske glasbe ter obenem ustvari neponovljiv božični utrip, ki ga le redko lahko doživimo v evropski kulturi.

 


Original Salzburger Advent na Dunaju : 16. december/ Dunaj

“Original Salzburger Advent na Dunaju” nas z novim programom popelje v predbožični čas, ko smo obdani s tišino in poglobljenim razmišljanjem. Pridružite se nam na potovanju, ki nas bo popeljalo nekaj desetletij v preteklost in uživajte v prazničnem razpoloženju, glasbi in ostalih poslasticah.

 


Božič na Dunaju : 16. & 17. december/ Dunaj

Le enkrat na leto se veličastna dvorana dunajske Koncertne hiše (Konzerthaus) zasveti v božičnem sijaju in tako več kot 150 izvajalcem s Singakademie ponudi popolno lokacijo za izvedbo božičnih pesmi. Uživajte v dih jemajoči se interpretaciji tradicionalnih božičnih pesmi na eni izmed dunajskih najlepših lokacij!

 


Božični koncert (Weihnachtskonzert) : 18. december/ Dunaj

Božični koncert (Weihnachtskonzert) . Volksopera vnovič vabi na prečudovit božični koncert, ki bo potekal na zadnjo nedeljo pred božičnim večerom. Operni solisti bodo občinstvu predstavili ljudske pesmi iz svojih domačih držav in tako poskrbeli za pravi božični utrip!

 


Gregorian Christmas show Dunaj 2011 : 18. december/ Dunaj

Če v burnem božičnem času iščete trenutek miru, bi si vsekakor morali ogledati Gregorian Christmas Show. V novembru bodo pojoči menihi odšli na turnejo z novim božičnim repertoarjem. Zagotovite si svoje vstopnice čim prej, saj je njihovo število omejeno!

 


The Original USA Gospel Singers & Band : 22. december/ Dunaj

Program vam ponuja popolno glasbeno poslastico: Joshua Fit the Battle, Nobody Knows, Sometimes I Feel Like a Motherless Child, Go Down Moses, Hail Mary, Down by the Riverside, Oh Happy Day, Swing Low Sweet Chariot, I Got Shoes, Go Tell It on the Mountain, His Eyes On The Sparrow, I will Sing Hallelujah in še mnoge ostale uspešnice bodo poskrbele za šov poln emocij in intenzivnih doživetij!


Le Nozze di Figaro : 26. december 2011 – 5. januar 2012/ Dunaj

Ena najbolj znanih oper Wolfganga Amadeusa Mozarta. Zgodba ponuja nadaljevanje Beaumarchaisovega „Seviljskega brivca“. Obvezen ogled za vse ljubitelje klasične opere!

 


Koncert v Liechtenstein Museum : 18. september 2011 – 1. januar 2012/ Dunaj

Simbioza glasbene izkušnje ter unikatne in stoletje stare umetniške zbirke del Rubensa, Rembrandta in Van Dycka v razkošnem ambientu baročne Gartenpalais vas bo popeljala v atmosfero preteklih obdobij!

 

Več božičnih dogodkov tu !

 

Nazaj na News seznam