Novice

WHITESNAKE - napovedujemo

datum in ura dogodka06sep

Legende hard rocka na svetovni turneji
»Forevermore« tudi v Sloveniji!
WHITESNAKE
»FOREVERMORE WORLD TOUR«

SREDA, 30. NOVEMBER 2011 OB 20.00,
VELIKA HALA TIVOLI, LJUBLJANA

HARD ROCK LEGENDE WHITESNAKE
Z DAVIDOM COVERDALOM 30. 11. 2011 V SLOVENIJI! – PRIČETEK PREDPRODAJE V SREDO, 7. 9. 2011

V sredo, 30. 11. 2011, bo ob 20.00 v Veliki hali Tivoli koncert velikanov hard rocka, ki slišijo na ime Whitesnake!
Legendarna zasedba, ki je pred več kot petimi leti napolnila ljubljanske Križanke, bo obiskala Slovenijo v okviru istoimene turneje ob izidu nove plošče, ki je izšla marca letos in ki je požela odlične kritike tako strokovne javnosti kot tudi njihovih fanov, z naslovom “Forevermore”!


Skupina je nastopila domala na vseh kontinentih in jo je ustanovil nekdanji pevec skupine Deep Purple David Coverdale, ki je še vedno zaščitni znak skupine Whitesnake!
Predprodaja na vseh Eventimovih prodajnih mestih po Sloveniji in drugod, se bo pričela v sredo, 7. 9. 2011 ob 12.00, cene vstopnic pa so na željo skupine ugodne: cena vstopnice v parterju je 34,00 EUR, na tribunah pa 31,00 eur. 
Obeta se res vrhunski hard rock spektakel, ki bo letos morda največji tak v Sloveniji!

 
Zasedba je bila osnovana na pobudo Davida Coverdala (Deep Purple) leta 1978. V zgodnjih letih je bila njihova glasba primarno orientirana na blues hard rock. Gostili so mnoge nadvse talentirane kitariste, med njimi tudi Adriana Vandenberga, Johna Sykesa, Vivian Campbell pa tudi legendarnega Stevea Vaia.

Po velikem osebnem preobratu, so Whitesnake leta 1984 izdali zgoščenko “Slide It”, ki je v Združenih državah dosegla naklado zlate plošče. Naslednji album, imenovan preprosto “Whitesnake” (1987), je skupini omogočil velik preboj v ZDA, za kar sta vsekakor zaslužni uspešnici, balada 'Is This Love' in pesem 'Here I Go Again'. Album so prodali v več kot osem miljonov izvodih. K prepoznavnosti albuma je pripomoglo tudi pogosto predvajanje videa, v katerem je bilo moč opaziti Covedalovo ženo Tawny Kitaen. Kljub uspehu omenjene plošče, pa je Coverdale “odpustil” vse člane zasedbe, “obdržal” je le Adriana Vandenberga.


Skupina se je znova zbrala za album “Slip Of The Tongue” (1989), pri katerem je igral tudi Steve Vai. Leta 1990 so izdali največje uspešnice, a če to prezremo, je bila skupina v mirovanju do leta 1997. Tedaj so izdali album “Restless Heart”.


Leta 2003 je Coverdale znova aktiviral Whitesnake za turnejo, na kateri so praznovali 25-letnico. Pridružili so se mu Doug Aldrich in Reb Beach  (kitara), Marco Mendoza (bas kitara), bobnar Tommy Aldridge ter klaviaturist Timothy Drury.
Istega leta so kot glavne zvezde nastopili na turneji “Rock Never Stops”. Skupina se je ohranila v omenjeni zasedbi, le Marco Mendoza se je odločil, da se bo posvetil drugim projektom. Leta 2005 ga je zamenjal Uriah Duffy.


Februarja 2006 so Whitesnake izdali DVD, poimenovan “Live... In The Still Of The Night”, dve leti kasneje pa že desti studijski album “Good To Be Bad”. Za to ploščo so prejeli tudi nagrado za “najboljši rock album”. Po številnih koncertih v Evropi in ZDA, se je skupina lotila snemanja novega materiala, leta 2010 pa so tudi oznanili zamenjave v skupini: namesto prejšnjega bobnarja Chrisa Frazierja je bobne prevzel nekdanji bobnar Billyja Idola Brian Tichy, bas kitaro pa je prijel v roke Michael Devin (namesto prejšnjega, Uriaha Duffyja).

25. marca 2011 je skupina v novi zasedbi izdala album “Forevermore”, v okviru izida nove plošče pa so nastopili na številnih koncertih in festivalih po Evropi in v ZDA. Istočasno so oznanili, da bo na klaviaturah odslej nastopal Brian Ruedy. V okviru svetovne turneje bomo lahko tako videli in slišali legende svetovnega hard rocka tudi v Sloveniji, 30. 11. 2011 v Hali Tivoli na koncertu, ki ga zagotovo ne bomo pozabili!


Predprodajna mesta:

Hiša vstopnic (City Park), bencinski servisi Petrola, Europark (Maribor), Vstopnice.com - Ekopool Celje, blagajna Križank, Kompasove poslovalnice, LPP, Collegium, Alpetour, poslovalnice Big Banga, e-Študentski servisi, kioski 3DVA, (K)kioski, Hipermarketi Mercatorja, poslovalnice Pošte Slovenije, blagajna Hale Tivoli ...

Internetna prodaja:
www.eventim.si

Telefonska prodaja vstopnic:
01 42 05 000

Cene vstopnic:

Parter: 34,00 eur
Tribune: 31,00 eur

Več na:
www.whitesnake.com

 

Nazaj na News seznam