Novice

WFC 15: CHAMPIONS - napovedujemo

datum in ura dogodka14sep

WFC 15: Champions


Športna organizacija WFC (wfc.si) v svojem petem letu delovanja ob izteku leta pripravlja prav poseben MMA spektakel v ljubljanski hali Tivoli! 19. decembra boste lahko prvič v zgodovini WFC dogodkov priča stvaritvi treh novih WFC šampionov v treh kategorijah! Vse tri borbe za naslov bodo potekale po pravilih MMA.


V glavnem dogodku večera se bosta za naslov prvaka v težki kategoriji pomerila stara znanca WFC ringa, avstrijski hun Nandor Guelmino in srb Aleksandar Radosavljević (poznan tudi kot srbski Fedor). Guelmino znan po svojem taekwondo stilu je v WFC ring stopil leta 2009 in prikazal izjemne predstave proti angleškemu Benu Smithu, Ajlinu Ahmiću in Andreasu Kraniotakesu. Boril se je pa tudi že z mednarodnimi zvezdami kot je Semmy Schilt. Nasprotnik, Aleksandar Radosavljević ima za sabo prav tako bogate izkušnje z najbolšimi evropskimi borci poleg tega pa je zelo spoštovan v domači Srbiji, kjer se ga je oprijel vzdevek »srbski Fedor« (po najbolšemu MMA borcu v zgodovini športa). Velja za vsesplošnega MMA borca z ozadjem iz Juda poleg tega pa zelo rad preseneti nasprotnike z eksplozivnostjo stoje.


Naslov WFC prvaka v srednji kategoriji bosta lovila domači Bor Bratovž in Svetozar Savov iz Bulgarije. Do borbe je prišlo po zmagi Bratovža nad Velkom Giurovom na dogodku WFC 14, ko je Bor sam pozval Savova in organizatorja na omenjeni dvoboj. Savov je šampionski izziv z veseljem sprejel in v nastajanju je zelo zanimiv dvoboj dveh zelo raznolikih borcev, ki pa vendarle imata skupne točke. Bratovževa formula je do sedaj izgledala dokaj preprosta, nasprotnikom je dokaj zlahka odvzel njihov prostor in jih spravil na tla v podrejen položaj in jim zadal udarce v položaju, kjer jih je zelo težko ubraniti In prav tu bo umetnost gledati dvoboj. Savov velja za odličnega Jiu-Jitsu submission tehnika ob tem pa zna prenesti tudi udarce. Ne smemo pozabiti omeniti Bratovžev trimesečni pripravljalni kamp v eni najbolših MMA akademij na svetu, American Top Team.

Za WFC pas v velterski kategoriji pa se bosta pomerila nekdanji WFC prvak, Lubomir Guedjev iz Bulgarije ter Ivica Trušček iz Hrvaške. Nedvomno ena bolj fascinantnih borb, kjer bo na eni strani vedno mirni Guedjev poizkušal pomiriti deset let mlajšega in nemirnega Truščka, ki ima letos za sabo že sedem borb! Tok in ustaljenost v ringu zna Truščku prinesti prednost ali pa tudi šibkost v obliki poškodb. Seveda pa ima poleg te ustaljenosti in energičnosti Trušček prednost v letih. Z izkušnjami pa izgleda ne zamuja kaj dosti. Zagotovo zelo zanimiv dvoboj bulgarske legende in nekdanjega WFC prvaka, ki je večino svojih zmag odnesel z predajo nasprotnika . Ali mu bo uspelo podretiti Truščka in ga prisiliti v uklonitev in predajo ali pa bo izpod rokava dolgoletnih izkušenj pokazal stoje borbo? Tempo bo narekoval samo en v tej borbi, to je zagotovo.


Ob vznemirljivih šampionskih dvobojih bo program nabit z kvalitetnimi dvoboji med katerimi ne bo manjkal dolgo pričakovani dvoboj med slovenskim MMA veteranom Bojanom »Želvo« Kosednarjem in Ertanom Balabanom, ki velja za najboljšega borca v svoji kategoriji iz Turčije. Kosednar je po nekaj letih odstonosti iz ringa na letošnjem dogodku WFC 14 pokazal svojo pravo formo, ko je v manj kot minuti odpravil favoriziranega francoza, Vincenta Del Guerro. Legenda na slovenski MMA sceni je prav mogoče lahko v najbolši formi svoje kariere poleg tega pa bo Bojan imel prednost domačega terena pred Jiu-Jitsu tehnikom. Balaban je sicer izgubil svoj zadnji dvoboj z Dušanom Džakićem, vendar s sodniško odločitvijo. Prav v tem dvoboju je pokazal, da ga ne moti borba stoje, še več, da lahko zagotovo prevzame tempo borbe in zelo hitro napreduje kot borec.

Ring se bo zatresel ob spopadu Ajlina Ahmića (Hrvaška) in Geralda Tureka (Avstrija). Ahmić je do nedolgo nazaj veljal za neporaženega, ko mu je prav Guelmino (Turekov prijatelj in klubski partner) zadal prvi poraz z izjemno giljotino v ljubljanskem Tivoliju na dogodku WFC 12. Morda bo prav to dejstvo dodatna motivacija za dalmatinskega Judo strokovnjaka, ki med drugim trenira pri legendi MMA-ja, Mirku »Cro Cop« Filipoviću. Turek na drugi strani prihaja poražen iz svojega zadnjega dvoboja z Jairom Goncalvesom in potrebuje potrditev svojega statusa kot enega najtrših težkokategornikov v WFC-ju.


WFC bo ponovno gostil enega najbolj talentiranih srbskih borcev Dušana »Cyborg 2« Džakića, ki se bo tokrat spoprijel z poljsko mašino, Gherhardom Ghorewodom. Džakić, dosedaj neporažen v WFC-ju bo imel z eksplozivnim poljakom veliko dela prav tako pa se zaveda, da mu zmaga nad poljakom odpira vrata za šampionski izziv!

Organizatorji pa seveda poleg MMA borb pripravljajo štiri borbe po pravilih K-1, kjer znanih imen ne bo manjkalo saj se bo WFC šampion Miran »Rocky« Fabjan pomeril z Ndombi Kandejem iz Konga. Fabjan, ki je po porazu z rusko zvezdo Aleksandrom Stetchurenkom pokazal izjemen povratek v dvoboju s Shkodranom Veselijem že vse od poraza usemerja vso energijo v povratni dvoboj z rusom kateri velja za enega najbolših na svetu. Do povratnega dvoboja ima pred seboj še nekaj ovir in prva v vrsti je kickboks prvak iz Konga, ki bo zagotovo dal vse od sebe.


Domači predstavniki na dogodku bodo poleg Fabjan še Rok Štrucl, ki se bo pomeril z zelo nevarnim Muamerjem Tufekčićem. Pesti pa bodo letele tudi s strani Denisa »Chorchyp« Porčića bolj poznanega kot raperja/glasbenika, ki pa se vedno bolj uveljavlja na borilni sceni. Tokrat se bo pomeril z romuncem Izidorjem Brueno, ki pa zagotov trši oreh od libanonca Mike Azaba, ki je dvakrat končal na tleh pod udarci Chorchypa. Dinamičen dvoboj pa lahko pričakujemo tudi od Shkodrana Veselija (Kosovo), ki se bo po porazu z Fabjanom udaril z romunskih favoritom Adrianom Mitujem.


Organizatorji dogodka WFC 15: Champions pa obljubljajo, da to še ni vse. Na dogodku boste lahko priča najnovejši avdio in video scenografiji ter ozvočenju, ki ga pri nas še niste videli na podobnih dogodkih. Skratka vse kar je potrebno za zaključek leta in obeležitev petega leta obstoja WFC-ja! 

Nazaj na News seznam