Novice

SEAL - napovedujemo

  SEAL   The Commitment Tour 2011!! Svetovna soul in r'n'b ikona, ponovno na Hrvaškem!

datum in ura dogodka01jul


Torek, 5. julij 2011 ob 21.00,
Arena, Pulj, Hrvaška


Z grammyem večkrat nagrajen britanski pevec nigerijskega porekla bo v torek, 5. julija 2011 s pričetkom ob 21. uri  izvedel še en nepozaben koncert v puljski Areni.

Svetovno znani glasbenik ima za sabo 7 studijskih albumov, dva albuma v živo, dve kompilaciji in celo 28 singlov, med katerimi najbolj izstopajo »Crazy«, »Kiss form a rose«, »Killer«, »Fly Like an Eagle«, »Walk on by« in drugi.

Tokrat Seal prihaja na Hrvaško v sklopu svoje turneje »The Comminent Tour 2011«, na kateri promovira svoj zadnji, sedmi po vrsti, zelo uspešen studijski album »Comminent« (Reprise / Dancing bear), na katerem Seal ponovno združi moči s svetovno znanim maestrom Davidom Fosterjem, s katerim je sodeloval tudi pri albumu »Soul« iz leta 2008. Iz novega albuma najbolj izstopa hit single »Secret«.

Navdušil je že Opatijo in Zagreb, s svjim nastopom pa bo tokrat počastil tudi Pulj na Hrvaškem v najbolj prepoznavnem amfitearu. Bodite del tega nepozabnega glasbenega večernega spektakla pod zvezdami v torek, 5. julija 2011 v puljski Areni.


BIOGRAFIJA

Sin nigerijsko brazilskih staršev, Seal je odraščal v Angliji. Potem ko je diplomiral arhitekturo, je opravljal razna priložnostna dela v Londonu.

V 80-ih se je pridružil britanski funk skupini Push in z njimi odšel na turnejo po Japonski. Na Tajskem se je pridružil blues skupini, kasneje pa se sam odpravil na potovanje po Indiji.

Po vrnitvi v Anglijo prelomnico v njegovi karieri zaznamuje producent Adamski. Skupaj ustvarita prvi single »Killer«, ki je bil največja uspešnica leta 1990. Z založbo ZTT Records podpiše pogodbo kot samostojni izvajalec. Pod njihovim okriljem in producentsko taktirko Trevorja Horna, ki je med drugim produciral tudi ABD, Frankie goes to Hollywood in The Buggles, je leta 1991 izdal svoj samostojni istoimenski prvenec »Seal«, s katerega pesem »Crazy« je postal mednarodna uspešnica.

Čez tri leta (1994) je dokončal svoj drugi, ponovno istoimenski, album »Seal II«, s katerim je dosegel zavidljiv uspeh na številnih lestvicah. Tretji single iz tega albuma, »Kiss from a Rose«, je požel največji uspeh, saj je bil tudi naslovna pesem filma »Batman Forever« in je leta 1996 dobil še grammyja za najboljšo izvedbo in najboljšo pesem leta. Zatem sledijo še albumi »Human Being« (1998), »Togetherland« (2001), »Seal IV« (2003), album največjih hitov »Seal: Best 1991-2004« (2004), album v živo »Live in Paris« (2004), »One Night to Remember« (2006), ki so ga leta 2005 v živo posneli v dvorani Altes Kesselhaus v Düsseldorfu v Nemčiji, »System« (2007), »Soul« (2008), kompilacijo »Hits« (2009) in njegov zadnji album »Commitment«, ki ga je izdal lani jeseni, navdih za ta album pa je dobil pri ženi Heidi Klum.       

Predprodajna mesta:

Hiša vstopnic (City Park), bencinski servisi Petrola, Europark (Maribor), Vstopnice.com - Ekopool Celje, blagajna Križank, Kompasove poslovalnice, LPP, Collegium, Alpetour, poslovalnice Big Banga, e-Študentski servisi, kioski 3DVA, blagajna Hale Tivoli ...

Internetna prodaja: www.eventim.si in www.vstopnice.com

Telefonska prodaja vstopnic: 01 42 05 000

Cena vstopnic:
Parter 39,99 €
Tribune 39,33 €
VIP 46,10 €

Odnosi z javnostmi za Slovenijo:
Bojan Rojko,
Agencija Antonov
Mobilni tel.: 040 612 111
E-mail: bojan.rojko@agencija-antonov.si

Pomembno: za vse dodatne materiale, fotografije, nagradne igre, biografije in intervjuje se lahko oglasite na zgoraj omenjenem e-mail naslovu ali telefonski številki.

Prosimo Vas, da nas obvestite, če ne želite prejemati naše pošte.
Za prijaznost se Vam najlepše zahvaljujemo.

Nazaj na News seznam