Novice

TINARIWEN - napovedujemo

TINARIWEN ponovno v Zagrebu! Ljubljenci zagrebškega občinstva, fantastični heroji puščavskega bluesa Tinariwen se v Zagreb vračajo v ponedeljek, 26. septembra 2011, tokrat v Tvornico kulture.

datum in ura dogodka22jun


Zasedba Tinariwen v Zagreb prihaja v okviru turneje s katero promovirajo svoj novi, prihajajoči album 'Tassili', ki je naslednik izredno uspešnega albuma 'Imidiwan' iz leta 2009.V obdobju med obema albuma so Tinariwen postali ljubljenci skoraj vsakega resnejšega indie portala ali bloga z obeh strani Atlantika ter si razširili že poprej veliko bazo oboževalcev. To je razvidno tudi po gostujočih glasbenikih na novem albumu: člani TV on the Radio, del kitar je odigral Nels Cline (Wilco), za pihala pa so poprijeli Dirty Dozen Brass Band iz New Orleansa. Album 'Tassili' izide 30. avgusta v okviru kultne ameriške založbe ANTI Records, Zagreb pa bo eno od prvih mest, ki jih bodo Tinariwen obiskali po izidu albuma.

Ko so se Tinariwen v prejšnjem desetletju prebili na svetovno medijsko in glasbeno sceno so jih tuji mediji opisovali kot band, ki zveni, kot da so se Keith Richards, John Lee Hooker, Primal Scream in Grateful Dead izgubili v Sahari in se po 10 letih vrnili kot band. Tinariwen so praktično edini world music band, ki se je prebil tudi do indie rock publike, med njihove fane pa spada kopica prvoligašev svetovne rock scene. Osnovani so bili v Gadafijevem begunskem kampu za tuareške upornike, njihovo ime (v prevodu pomeni 'prazen prostor') pa opisuje njihov dom – neskončno puščavo Saharo.

Koncert Tinariwen je vsekakor prava poslastica jesenske klubske sezone v Zagrebu, vstopnice za koncert pa so že v prodaji na www.eventim.si po ceni 17,72 eur.

 

Nazaj na News seznam