Novice

SIDDHARTA - koristne informacije

Tukaj so zbrane vse pomembnejše informacije, ki se tičejo Siddhartinega koncerta na stadionu Stožice, 18.6.2011

datum in ura dogodka17jun

MLADOLETNI: Vstop na prireditev imajo osebe z dopolnjenimi 16. letom starosti. Osebam, mlajšim od 16 let, je vstop prepovedan brez spremstva staršev ali drugih zakonitih skrbnikov. Osebam, mlajšim od 16 let, je med 24.00 in 5.00 uro zjutraj prepovedan vstop in zadrževanje brez spremstva staršev, rejnikov ali skrbnikov v gostinskih obratih in na prireditvah, kjer se toči alkoholne pijače. (Zakon o varstvu javnega reda in miru, 21. člen, UL RS 70).

V praksi bo to tako, da bo na vhodu varnostnik zahteval osebni dokument od obiskovalca, ki je videti mlajši od 18 let. Če bo obiskovalec mlajši od 16 let, mora imeti s seboj spremstvo polnoletnega ožjega družinskega člana (oče, mati, brat, sestra) ali polnoletno osebo, ki bo imela pri sebi pooblastilo enega od staršev za spremstvo njegovega otroka. Podatke o osebi mlajši od 16 let, o spremljevalcu ter morebitnem pooblastilu bo varnostnik napisal na evidenčni list ter vzel pooblastilo. Oseba, mlajša od 16 let, brez ustreznega spremstva, bo napotena na blagajno, kjer bo dobila povrnjeno kupnino za vstopnico.

VHODI ZA INVALIDE: Karte za invalide so na voljo na vhodih B in C. Iz garaže so na voljo tudi dvigala, ki invalide pripeljejo na plato, s katerega dosežejo svoj prostor.

PREPOVEDANO: Na stadion je prepovedan vnos steklenic in ostale steklovine, alkoholnih in drugih pijač, hrane, narkotikov, ostrih predmetov, orožja, eksplozivnih sredstev, ter ostalih predmetov, ki lahko ogrožajo ali poškodujejo ostale obiskovalce. Vstop živalim ni dovoljen.

VSTOP NA LASTNO ODGOVORNOST: Vsak obiskovalec se koncerta udeležuje na lastno odgovornost, odgovarja za svoje imetje ter je dolžan poskrbeti za lastno varnost in varnost oseb, ki so mu blizu. Organizator ne prevzema odgovornosti za izgubljene ali poškodovane predmete, prav tako ne prevzema odgovornosti za morebitne kršitve zakona udeležencev koncerta.

PROMETNI REŽIM: Prometni režim bo na Vojkovi cesti na dan prireditve med 17. in 01. uro spremenjen (enosmerni promet). Udeležence v prometu naprošamo, da upoštevajo prometno signalizacijo.

PARKIRIŠČA: Vsa parkirišča v okolici stadiona, ki so v lasti oz. upravljanju JP LPT, bodo  v času koncerta odprta in brezplačna.

MESTNI AVTOBUSI: Na dan koncerta bo v času PRED KONCERTOM od 17.00 ure do 21.00 ure na progi  20 vozilo več avtobusov (proga št.20 bo v zadnjem delu spremenjena zaradi spremenjenega prometnega režima v okolici stadiona: Vojkova – obračališče – Štukljeva – Dunajska – Baragova – Vojkova).
Avtobusi bodo vozili tudi v času PO KONČANEM KONCERTU in sicer na progah:
Proga 1: Vojkova cesta – Bavarski dvor – Vižmarje – Brod
Proga 3: Vojkova – Bavarski dvor – RudnikProga 5: Vojkova – Bavarski dvor – Podutik
Proga 7: Vojkova – Kranjčeva – Pokopališka – Šmartinska – Nove Jarše
Proga 6: Vojkova – Bavarski dvor – Dolgi most
Proga 6: Vojkova – Baragova – Dunajska – Črnuče
Proga 11: Vojkova – Bavarski dvor – Zalog
Proga 13: Vozi po redni liniji iz obračališča pod nogometnim igriščem (vhod 1, 2)
Zadnji odhod avtobusa izpred ŠRC Stožice bo 30 minut po končanem koncertu!!!
Voznina se poravna z Urbano (80 centov).


PREVOZI NA KONCERT IZ DRUGIH SLOVENSKIH MEST: Na koncert so urejeni prevozi tudi iz drugih slovenskih mest in sicer z avtobusi preko Kompasa (http://www.kompas.si/portaldoc/ostalo/obvestila.asp?p=siddharta_koncert.htm) in vlaki preko Slovenskih železnic (http://www.slo-zeleznice.si/sl/potniki/dodatna-ponudba/koncerti).

URADNI AFTER PARTY: Uradni after party, ki se ga bodo udeležili tudi člani Siddharte, bo v Cvetličarni.

 

VIR: Siddharta.net

Nazaj na News seznam