Novice

SCHENGENFEST 2011 - novosti

Že četrto leto zapored bo v najbolj vročem mesecu leta, natančneje od 5. do 7. avgusta 2011,  v prekrasnem okolju Krajinskega parka Kolpa neposredno ob reki, na meji s Hrvaško v Vinici, potekal najbolj seksi glasbeni festival daleč naokoli – Schengenfest 2011!  Znane so glavne nastopajoče skupine, ki vas bodo hladile ali grele, odvisno od potreb, v teh poletnih dneh. Nastopilo bo kar več kot 23 skupin, med njimi priznane skupine kot so Kad smo bili Bijelo dugme, Prljavo kazalište, Niet, Pankrti, Dubioza kolektiv, Vlado Kreslin in Mali bogovi, S.A.R.S., Kultur Shock, RevCo World (ex Revolting Cocks) in Edo Maajka. Do 29. 6. so cene vstopnic več kot ugodne, saj za 39,00 eur (13,00 eur na dan!) dobite kar tri dni kampiranja in seveda tri dni bogatega programa!

datum in ura dogodka14jun

Zelo pomembno je tudi dejstvo, da bo letos Schengenfest potekal na novi lokaciji, ki je le lučaj oddaljena od prejšnje lokacije, kakšnih 100 metrov zračne linije. S tem so organizatorji poskrbeli, da nikakor ne bo zmanjkalo prostora tistim, ki si letos želijo prvovrstne zabave v okolju prekrasne Vinice ob Kolpi, saj je vsaj enkrat večja kot je bila dosedanja, posledično pa bodo na voljo tudi številna parkirišča neposredno ob kampu! Temu primerno bo tudi poskrbljeno za vse, kar potrebujete za sproščeno kampiranje in divjo zabavo! Lani je festival obiskalo skoraj 10.000 obiskovalcev, letos pa organizatorji upajo na še več obiskovalcev, saj bo vse pripravljeno zanje.

V predprodaji so do 29. 6. vstopnice po vroči ceni 39 € za tridnevno uživaško kampiranje ob bogatem glasbenem programu in ostalih zabavnih spremljevalnih aktivnostih, ki poženejo kri po žilah!  Posebnost festivala bodo letos zastonjski festivalski lunapark, različne delavnice, nagradne in športne igre, številni didžeji pa tudi večja plaža (z otočkom sredi Kolpe), diskoteka v posebnem šotoru po koncertih, poseben program na plaži, stand up komiki in drugo! Letos je novost tudi to, da se lahko vsi, ki boste kupili tridnevne vstopnice na Info točkah Slovenskih železnic v dvoje popeljete na festival po polovični ceni (do Črnomlja, odkoder bo organiziran ugoden avtobusni prevoz do festivalskega prizorišča) ter nazaj po koncu festivala! Več kmalu na spletni strani Schengenfesta.

Pretekli festivali so se vtisnili v spomin številnih glasbenikov, obiskovalcev in medijev, ki so ga označili za nekaj najbolj svežega v festivalskem smislu v Sloveniji. Neverjetno dobro vzdušje, naravne danosti, kvaliteten glasbeni in ostali program ter prijaznost Belokranjcev, pripomorejo k temu, da se na festivalu počutijo odlično prav vsi. Seveda je k temu pripomogla tudi odlična organizacija kot tudi podpora medijev in seveda lokalne skupnosti. Organizatorji KUD Bela krajina poskušajo še bolj ustreči žurerjem in razvajati svoje obiskovalce, saj jim je interes, da festival postane še bolj prepoznaven in dovršen za vse obiskovalce. Tako so lani postregli z bogato spremljevalno animacijo, v obliki svojevrstnega zabaviščnega parka, ki je bil postavljen za vse mlade in mlade po srcu, z organizacijo športnih iger, raznih delavnic in dogajanja na plaži: z didžeji, stand up komiki in mnogimi drugimi.

Namen festivala je dobra volja, oziroma kot pravijo organizatorji: to je festival zvoka, sonca in zabave. Ne zamudite Schengenfesta 2011, ki bo tudi letos potekal v Vinici, tokrat od 5. 8. 2011 do 7. 8. 2011 na novi, večji lokaciji!

Nazaj na News seznam