Novice

METALCAMP 2011 - pomembne novosti in zanimivosti

Že 8. leto zapored se bo med 11. in 17. julijem odvil mednarodno najbolj prepoznaven festival na slovenskem, METALCAMP 2011.

datum in ura dogodka21jun

Med enotedenskimi metalskimi počitnicami, na Metalcampu 2011, od 11. do 17. julija bodo oboževalci metal glasbe ponovno lahko v najlepšem kotičku sveta, na Sotočju v Tolminu, uživali ob najtrših glasbenih ritmih različnih vrhunskih mednarodnih metalskih zasedb, kot so Slayer, Arch Enemy, Virgin Steele, Airbourne, Blind Guardian, Kreator, Accept, Wintersun, Mastodon in številne druge.

 

Slovenski Metalcamp festival danes uživa unikaten status med uveljavljenimi tovrstnimi festivali po svetu. Festival s povsem svojo energijo in karizmo ponuja edine prave »all inclusive« metal počitnice: koktejli na plaži, plavanje v turkizni Soči, brezplačno kampiranje med mogočnimi gorami, nastope izbranih glasbenih skupin svetovnega kova in neskončne možnosti za raziskovanje ene najlepših festivalskih lokacij na planetu!

 

V juliju bo festival praznoval 8 let premikanja meja, raznolikosti in promoviranja heavy metala! V tem času je na tolminskih tleh gostovalo na stotine glasbenih skupin, med drugim Apocalyptica, Hypocrisis, Noctiferia, Soulfly, Sepultura in druge legende metalske scene. Oboževalcem metala se je predstavilo več kot 320 novih underground skupin, katerim je bil festival na nek način tudi odskočna deska za uspeh. Metalcamp je obiskalo že več kot 68.000 ljubiteljev metala iz vsega sveta. Misija širjenja heavy metala in festivala Metalcamp pa se je šele dobro začela!

 

V predprodaji so tridnevne vstopnice popolnoma razprodane, kupiti jih bo možno le še na blagajni na prizorišču dogajanja ali pa pri nekaterih skupinah! Metalcamp je že lani nakazoval, kam se podaja in letos se je ta smer le še potrdila! Metalcamp se vedno bolj uvršča med top evropske festivale, ki ga ne smete zamuditi. Brez dvoma pa se odvija na najlepši lokaciji daleč naokoli! Poleg fenomenalne okolice, „Metalcamp plaže“, plažnega bara, čudovitega in prijaznega ambienta in publike iz celega sveta, bodo za pravo metalsko atmosfero poskrbeli vrhunski svetovno priznani izvajalci kot so Slayer, Airbourne, Mastodon, Accept, Kreator, Arch Enemy, Wintersun, Amorphis in mnogi drugi...

 

Kdor še okleva, je zdaj skrajni čas, da se odloči za! Splača se! Metalcamp je ljubezen na prvi pogled in to navdušenje delijo tudi Arch Enemy. Michael Amott je Metalcamp označil kot eden najbolj „kul“ in najbolj zanimivih festivalov, ki so se zgodili v preteklem letu ter nadaljuje: „Vedno odlične skupine in dober „vibe“! Moj najljubši „Metalcamp“ spomin je iz leta 2008, ko sem tam nastopil tako z Arch Enemy kot s Carcass. 5 dni Metalcamp norosti!“

 

Ne zamudite nepozabnih metalskih počitnic v najlepšem kotičku Slovenije, ki se bodo odvijale med 11. in 17. julijem! Relaksacija, plavanje, kopanje, pitje, druženje in „headbanganje“... Samo na Metalcampu 2011!

 

Oglejte si fenomenalno prizoriše Metalcampa s plažo in plažnim barom: http://www.youtube.com/watch?v=jIK71F64Q7g&feature=youtu.be&hd=1

 

RAZPORED NEKATERIH NASTOPAJOČIH:

TOREK, 12. 7. 2011:
Airbourne, Arch Enemy, Brujeria, Moonspell, Death Angel …

SREDA, 13. 7. 2011:
Wintersun, Legion of the damned, Mastodon …

ČETRTEK, 14. 7. 2011:
Slayer, Kalmah, Die Apokaliptischen Reiter …

PETEK, 15. 7. 2011:
Blind Guardian, In Extremo, Powerwolf, Mercenary …

SOBOTA, 16. 7. 2011:
Kreator, Accept, Virgin Steel, Moonsorrow …


POTRJENI ŠE: TASTERS IN BLIKSEM

Nazaj na News seznam