Novice

HARTERA 2011 - napovedujemo

Že leta 2005 je skupina reških navdušencev pognala Hartera Festival s ciljem senzibiliziranja javnosti za idejo, da se prostori propadle reške Tovarne papirja namenijo kulturi. Nihče takrat ni mogel napovedati, da bo Hartera postala eden najprepoznavnejših hrvaških glasbenih dogodkov. Skozi leta je festival rastel, postajal vse resnejši glede na standard o urejenosti prostora, sproščen in prijateljski odnos do izvajalcev in publike pa je postal njihov zaščitni znak.

datum in ura dogodka23jun

Največje priznanje je vedno večje število obiskovalcev in formalnih priznanj, kot je naziv enega najboljših manjših festivalov v izboru za evropsko festivalsko nagrado ‘European Festival Awards’.


Hartera je danes ugleden tri-dnevni festival, ki je v dosedanjih šestih izdajah pred skupaj 30.000 gosti predstavil 200 neverjetno raznovrstnih nastopajočih iz regije in sveta ter si s številnimi stranskimi dogodki pridobil titulo drugačnega in posebnega.


V ‘koncertnem delu’ so posebej navdušili: Roisyn Murphy, Royksopp, Klaxons, Turbonegro, Kyuss, Peaches, Jimi Tenor, Moderat, Sleigh Bells, Fuck Buttons. A organizatorji  Hartere so še posebej ponosni na elektronski, ‘plesni del’ festival, ki je gostil velika imena, kot so Simian Mobile Disco, Erol Alkan, Boys Noize, Sasha, James Zabiela, Digitalism, Nosaj Thing in mnoge druge. Znano je, da se Hartera neprestano trudi predstaviti najaktualnejše svetovne glasbene trende in premierno gostiti nekatere izmed najzanimivejhših izvajalcev. To dokazuje tudi letošnji izbor, saj so do danes udeležbo potrdili Trentemøller LIVE, Hercules and Love Affair, James Holden, Brodinski, Photek, Pearson Sound, Hudson Mohawke, Feadz ...

 

Hartero obožujejo številni, ki so se v vseh teh letih dobesedno zaljubili v fantastičen ambient Stare tvornice in neponovljivo atmosfero celonočnega rajanja. Prav tako pa Hartero cenijo tisti, ki jim je glasbena ponudba za sladokusce pomembnejša od varnega mainstreamovskega dogajanja brez duše.
Hartera je festival, ki ga obožujete ali enostavno ne razumete.   Je tako, kot mora biti!

Več informacij o festival  Hartera najdete na:
http://www.hartera.com
http://www.facebook.com/hartera
http://twitter.com/HarteraFestival
http://www.myspace.com/harterafest


ČETRTEK, 14.07.2011.
HLADNO PIVO PASI
DISKURZ KREŠO I KISELE KIŠE

PETEK, 15.07.2011
HERCULES AND LOVE AFFAIR
JAMES HOLDEN
FAIRMONT live
PETAR DUNDOV live
ELEMENTAL
MTV Stage:
ELEKTRIČNI ORGAZAM
MULTIETNIČKA ATRAKCIJA GRČ +
BANDI IN DJI, ZMAGOVALCI REGIONALNEGA ‘ODERI NA HARTERI’
Red Bull Music Academy Floor:
IKONIKA
SBTRKT SCRATCHA DVA EDDY RAMICH
+ performansi in delavnice

SOBOTA, 16. 07. 2011
TRENTEMØLLER live w/band
BRODINSKI
FEADZ
LOLLOBRIGIDA
NIPPLEPEOPLE
MTV Stage:
KAWASAKI 3P
GORIBOR
KLAUS +
BANDI IN DJI, ZMAGOVALCI REGIONALNEGA ‘ODERI NA HARTERI’
Red Bull Music Academy Floor:
PHOTEK
PEARSON SOUND (ex Ramadanman)
HUDSON MOHAWKE
AEON IGGY DUB


NAMESTITEV
Hartera vam nudi tudi namestitvene pakete v sodelovanju z agencijo My Travel iz Reke.
Vsem obiskovalcem Hartere se ponuja možnost namestitve v festivalskem kampu, hostlu in v različnih hotelih. Rezervacijo in nakup namestitve si lahko zagotovite preko elektronske pošte info@mytravel.com ali telefona 00385 51 498 777.
www.mytravel.hr


TRENTEMØLLER
Anders Trentemøller je čudo!
Glasbenik, avtor, producent, multiinstrumentalist .. Genij! Na sceni je prisoten od leta vse od leta 2003 ko je razburkal celotno elektronsko sceno, ko je spojil nezdružljivo – minimalen groove s himničnimi trance momenti. Več kot 50 plesnih epopej in desetine remiksev za titane od Aphex Twina do Pet Shop Boys mu ni bilo dovolj. Zbral je band s katerim je posnel dva žanrsko nora in z besedami neopisljiva albuma, ustvaril ure in ure filmske glasbe in bolestno presenetljive live nastope, ki jih pospremi z briljantnimi projekcijami in s katerimi je obiskal mnoge najpomembnejše festivale na planetu.

Dolgo smo ga čakali ... in dočakali!


HERCULES AND LOVE AFFAIR
Glasbeni projekt Andrewa Butlera je osvojil svet s svojo svežo reinterpretacijo starega disca in house zvoka, hitoma 'Blind' in 'You Belong', pri katerih so sodelovali Antony Hegarty (Antony & The Johnson) ter Nomi Ruiz. Na krilih ideje stalnege menjanja spremljujočih glasbenikov in sodelavcev je Andrew Butler z DJ-ko Kim Ann Foxmann za potrebe novega, letos izdanega albuma 'Blue Songs' angažiral berlinčanko Aereu Negrot, Shauna Wrighta iz Chicaga ter Marka Pistela, klaviaturista, producenta in soustanovitelja skupine Consolidated, čigar biografija beleži sodelovanje z Grace Jones in Meat Beat Manifestom.
Hercules and Love Affair je eno od imen iz kataloga založniške hiše DFA Jamesa Murphyja in Tima Goldsworthyja, ki je odgovorna za pravo eksplozijo indie dance scene u preteklem desetletju.
Ne preostane nam nič drugega kot dobro sprašimo plesne čevlje!

JAMES HOLDEN
Na britanski sceni je zasijel že leta 1999 v času študija matematike na Oxfordu, da bi kmalu po ustanovitvi lastne založniške hiše Border Community pridobil pravi kult oboževalcev, tako med študijskimi kolegi kot v splošni javnosti, ki je komaj čakala na ljudi s svežim, negeneričnim pristopom do produciranja melodične elektronske glasbe. Brezkompromisni odnos je razviden ne samo v produkciji na albumih, številnih kompilacijah in v DJ setih zaradi katerih za njim vlada fanatično povpraševanje.
Z željo, da v letošnjem letu James izda svoj novi album je zmanjšal količino nastopov, zato smo več kot srečni, da smo se znašli na seznamu tistih, ki ga bodo v letu 2011 lahko predstavili svojemu dragemu občinstvu.


BRODINSKI
Brodinski je del fenomena imenovanega fluokids. DJ in producent, ki je s predanim bloganjem preusmeril pozornost na svoje delo ter v preteklih nekaj letih zrasel v eno od najbolj razburljivih imen francoske scene. O njem se je intenzivno začelo govoriti leta 2007, ko je njegov debitentski single 'Bad Runner' pricurljal online mesece pred uradnim izidom in hitro našel pot do setov Soulwaxa, Erola Alkana, Tige in Laurent Garniera. Sledilo je mnogo izdaj, sodelovanj in remixov za Klaxons, Radioclit, Tigo. Ne glede na to ali je repertoar house, electro, minimal ali maximal techno, Brodinski lahko razpleše še tako skeptično plesišče ne samo s selekcijo in tehniko ampak tudi zgolj z golo količino energije, ki jo daje izza pulta. To je dokazal na največjih festivalih in to bo dokazal tudi letos na Harteri!

Nazaj na News seznam