Novice

GENTLEMAN & THE EVOLUTION - v prodaji

V Kinu Šiška, ponedeljek, 27. junij 2011   Gentleman, zvezda evropske reggae scene , prihaja po nekaj letih ponovno v Slovenijo. Z novim, lani izdanim studijskim albumom “Diversity” in s svežim naborom odličnih pesmi, s spremljevalno skupino The Evolution, transformacijo njegove zasedbe Far East Band, z novo samozavestjo in z razvpito izvajalsko karizmo bo nastop Gentlemana  zagotovo vroča koncertna poslastica začetka tega poletja!   Otto Tilmann aka Gentleman je najpopularnejši nemški reggae glasbenik in pri 36 letih pravi ambasador žanra,  poznan in spoštovan po vsem svetu.  Z mojstrskimi albumi “Journey to Jah” (2002), “Confidence” (2004) , “Another Intensity” (2007)  in “Diversity” (2010) je ustvaril inovativen, sodoben in prepoznaven izraz. Njegova glasba, ki jo sam imenuje moderni roots, je  mešanica energičnih dancehall in roots ritmov s pridihom različnih popularnih glasbenih stilov, ki ji poseben pečat dajejo sodelovanja s  številnimi odličnimi sodelavci in ustvarjalna korespondenca med Nemčijo in Jamajko, ki jo ima za drugi dom.  Značilna odlika so tudi ozaveščena besedila, kritična do globalizacijskih problemov našega časa, zagovarjajo pa  ideale napredka, ljubezni, pravičnosti, strpnosti, spoštovanja različnosti, miru in iskanje višjega duhovnega smisla,  odpeta večinoma v angleščini in patoisu.

datum in ura dogodka13jun

O kvaliteti Gentlemanovih pesmi pričajo tudi številne nominacije in nagrade – tako je bil leta 2004  nominiran v kategoriji “Best New Reggae Artist” na podelitvi nagrad Martin Awards v New Yorku in na podelitvi Reggae  Soca Awards v Miamiju. Leta 2002 je kot najboljši nemški izvajalec prejel   nagrado “Echo”, kar je uspel ponoviti leta 2005 in istega leta    osvojiti nagrado “Comet” za najboljšega moškega izvajalca.

 

Evropa, Južna Amerika, Afrika, Jamajka in celo ZDA – občinstvo vsepovsod navdušeno sprejme Gentlemanovo  veliko izvajalsko karizmo in njegove melodične reggae himne  kot so “In the Heart of the Night”, “Dem Gone”, “Superior”, “Isyankar”, “Intoxication”, “Different Places”, “Evolution”, “True Love”, “Serenity”, “It No Pretty”,  “Lonely Days”, “To the Top”, in mnoge druge …

www.gentleman-music.com

www.facebook.com/gentleman

www.myspace.com/gentleman

http://www.myspace.com/gentlemanjourneytojah

 

Vloga predskupine bo pripadla glasbenemu projektu  B R O,  za katerim stoji Mate Brodar in je nastajal, ko je bil Mate še član dvojca Da Phenomena. Prvi album z naslovom Serious reggae deviations je izšel leta 2009. Prihajajoči drugi album bo zaznamovala obilica zanimivih gostov, med katerimi najdemo jamajškega Jah Masona, Trkaja, Budo (Elvis Jackson), Majo Keuc in Mojco Zalar. S svojo spremljevalno skupino The Towel Stealaz je nastopal na številnih reggae festivalih doma in na tujem, izjemno toplo so ga sprejeli na Madžarskem, kjer je med drugim nastopil tudi na znamenitem Szigetu.

http://www.myspace.com/matebro

Koncert vrhunske mednarodne reggae zasedbe Gentleman & The Evolution in predskupine B R O bo v ponedeljek, 27.6.2011 ob 20.00 uri v Katedrali Kina Šiška, Ljubljana.

 

Vstopnice že v prodaji na običajnih prodajnih mestih Eventima in Kina Šiška, do konca maja po predprodajni ceni 25 EUR, potem pa po 29 EUR.

Nazaj na News seznam