Novice

APOCALYPTICA - napovedujemo

V nedeljo, 3.7. v Zagreb prihaja finska metal atrakcija Apocalyptica. Njihov zadnji zagrebški koncert v koncertni dvorani Lisinski je bil razprodan in sodeč po tempu predprodaje vstopnic za nedeljski koncert, bo v kratkem razprodan tudi ta. Apocalyptica v klub Boogaloo prihaja v okviru turneje, na kateri promovirajo svoj sedmi studijski album naslovljen '7th Symphony'.

datum in ura dogodka27jun

Apocalyptica so se združili leta 1993, svetovno slavo so dosegli že v začetni fazi kariere s furioznimi priredbami metal klasik, ki so jih izvajali izključno na violončelih. Band je na začetku nastal kot Metallica tribute band s klasičnimi instrumenti, kasneje so začeli ustvarjati tudi avtorsko glasbo.

 

Prvi tovrstni album je bil 'Reflections' iz leta 2003, na katerem je bobne na več kot polovici skladb odigral Dave Lombardo iz Slayer. Kasneje so Apocaliyptica sodelovali z nizom velikih imen iz sveta rock in metal glasbe (Rammstein, HIM, Bullet For My Valentine), njihov absolutno največji hit pa je skladba 'I'm not Jesus' s Coreyem Taylorjem na vokalu (Slipknot, Stone Sour), ki je v ZDA dolgo ostala med 10 top skladbami na rock in metal radijskih postajah.

 


Novi album '7th Symphony' prinaša 8 instrumentalnih in 4 vokalne skladbe. Producent albuma je Joe Baressi, poznan po sodelovanju s Tool in Queens of the Stone Age. Na novi turneji Apocalyptica nastopa v zasedbi treh violončel, bobni ter vokal. Band je v poletni koncertni sezoni že potrjen za večje festivalske nastope (Sonisphere, Wacken, Hellfest, M'era Luna), zagrebški koncert bo eden od njihovih redkih klubskih nastopov.

Kot predskupina koncerta Apocalyptice bodo v Zagrebu nastopili rečani Father, hrvaški metal band, ki je z zadnjim studijskim albumom 'One Eon' prepričal kritike, navdušil publiko rock in metal glasbe. Pet let po izidu prvenca 'Inspirita' so se Father vrnili z briljantnim novim albumom, na katerem je tudi aktualen single 'Venus&Mars', ki je radijsko premiero doživel v poznanem Friday Rock Show-u legendarnega Brucea Dickinsona. Kmalu po nastopu z Apocalyptico pa boste Father lahko videli tudi na festivalu Exit v Novem Sadu.

Nazaj na News seznam