Novice

STING v Ljubljani - pričetek predprodaje vstopnic v petek, 25.2.2011

LIVE NATION z veseljem sporoča nove datume evropskega dela Stingove turneje Symphonicity, na kateri ga spremljata simfonični orkester in njegova skupina. Po razprodanih koncertih v Severni Ameriki, Evropi in Avstraliji bo v okviru turneje Symphonicity gostoval v Franciji, Nemčiji, Italiji in v Vzhodni Evropi (razpored nižje). V okviru turneje bo Sting nastopil tudi v Ljubljani 10. 6. 2011 v Areni Stožice. Predprodaja za fane na njegovi spletni strani se prične v sredo, 23. 2. 2011, prodaja preko Eventimovih prodajnih mest po vsej Sloveniji pa v petek, 25. 2. 2011!

datum in ura dogodka23feb

Sting na turneji Symphonicity predstavlja svoje največje uspešnice preoblečene v simfonične aranžmaje. Črpajoč iz svoje raznolike in sloveče kariere s številnimi platinastimi ploščami, osupljivega seznama vrhunskih hitov in skoraj 100 milijonov prodanih plošč po celem svetu, so Jorge Calandrelli, David Hartley, Michel Legrand, Rob Mathes, Vince Mendoza, Steven Mercurio, Bill Ross, Robert Sadin in Nicola Tescari predelali Stingove najbolj opevane pesmi v orkestracije.

Izbor, ustvarjen posebej za to turnejo, vsebuje najljubše hite oboževalcev skupine The Police kot so “Every Little Thing She Does Is Magic”, “Roxanne”, “Next To You” in “Every Breath You Take”, do uspešnic iz Stingove dolgoletne solo kariere, kot so  “Englishman in New York,” “Fragile,” “Russians,” “If I Ever Lose My Faith in You,” “Fields Of Gold” in “Desert Rose.”

Stinga na turneji spremljajo tudi različni vrhunski glasbeniki, med drugimi Dominic Miller (Stingov dolgoletni kitarist), Rhani Krija (Stingov dolgoletni vsestranski tolkalist), Jo Lawry (vokal) in Ira Coleman (bas).

Njegov prvi podvig na področju klasike je sovpadal z uspehom njegovega izjemno uspešnega albuma “Songs from the Labyrinth”, z interpretacijami glasbe iz 16. stoletja skladatelja Johna Dowlanda. Album je izdal leta 2006 pri nemški založbi Deutsche Grammophon. Po končani izjemno uspešni svetovni turneji ob ponovni združitvi skupine The Police, se je Sting z svojim najnovejšim albumom “If On A Winter’s Night …”, ki se je ob izdaji nemudoma povzpel na prvo mesto Billboardovih lestvic klasične glasbe, vrnil k svoji strasti prepletanja glasbenih žanrov.

Sting je kot solo izvajalec in kot član skupine The Police prejel 16 grammyjev, dve nagradi brits, eno golden globe nagrado, eno nagrado emmy, tri nominacije za oskarje, nagrado časopisa Billboard stoletja in nagrado za MusiCares osebnost leta 2004. Med drugimi je tudi član Rock and Roll Hall of Fame in Songwriters Hall of Fame.

Deutsche Grammophon/Cherrytree records so kot dodatek k opevani Stingovi svetovni turneji izdali CD/DVD paket “Live in Berlin, featuring the Royal Philharmonic Concert Orchestra, conducted by Steven Mercurio”. Ekskluzivna kompilacija vsebuje še neizdan material in vrsto simfoničnih aranžmajev Stingovih največjih uspešnic, kot so “Roxanne,” “Every Little Thing She Does Is Magic,” “King Of Pain,” “Fields Of Gold” in druge. V izbranih skladbah predstavi tudi posebnega gosta Brandona Marsalisa.

Pod okriljem Deutsche Grammophon/Cherrytree Records je izšel tudi spremljevalni studijski album “Symphonicities”, ki je požel izjemne kritike številnih glasbenih poznavalcev. Album vsebuje najljubše uspešnice oboževalcev skupine The Police, kot so “Every Little Thing She Does Is Magic”, “Roxanne” in “Next To You” ter hite iz časov Stingovega solističnega ustvarjanja, med drugimi “Englishman In New York,” “I Burn for You,” “Why Should I Cry for You” in “She’s Too Good For Me”.     

Za turnejo skrbi LIVE NATION pod produkcijsko taktirko RZO Entertainment, Inc. v sodelovanju z Universal Music Classical Management & Productions.

Nazaj na News seznam