Novice

DAN SLOVENSKE KOŠARKE!

Košarkarska zveza Slovenije ob koncu praznovanja 60-letnice in ob začetku organizacije evropskega prvenstva 2013 v 19. izvedbi Dneva slovenske moške košarke – slovenskega moškega All-starja, ponuja spektakel, kot ga še ni bilo. V Stožicah se bodo v nedeljo 2. januarja 2011 zbrale legende, ki so nastopale v prvem desetletju slovenske samostojnosti, trenutni igralci, ki zastopajo barve klubov Lige Telemach ter perspektivni mladci, ki jih bomo gledali v prihodnosti.

datum in ura dogodka15dec

Po mnogih letih bomo na parketu znova zbrali legende slovenske košarke, ki so navduševali v prvem desetletju samostojnosti države. Slovenijo 90' – 99' bodo tvorili Peter Vilfan, Dušan Hauptman, Slavko Kotnik, Miljan Goljović, Jure Zdovc, Boris Gorenc, Ivica Jurković, Teoman Alibegović, Walter Jeklin in mnogi drugi…

Medtem ko bodo legende izbrane, pa lahko igralce prve peterke članske tekme izberete vi in sicer tako, da na spodnji povezavi izberete pet domačih in pet tujih košarkarjev ter oba trenerja (ta bosta izbrala preostale igralce v ekipi, pri čemer mora biti vsaj en igralcev iz vsakega kluba) ter se tako borite za vrhunske nagrade. Košarkarje in trenerje izbirate med vsemi 11 klubi Lige Telemach, ob čemer dovolite, da vas opozorimo, da je iz enega kluba v selekcijo Domačih ali Tujcev mogoče uvrstiti največ po tri igralce. Glasovanje bo trajalo do petka, 24. decembra!

http://kzs-zveza.si/kzs/index.php?x=24

SPORED DNEVA SLOVENSKE MOŠKE KOŠARKE:
11.15 – Tekma starejših pionirjev (igralci, rojeni leta 1996, in mlajši)
12.30 – Tekma kadetov U-16 (igralci, rojeni leta 1995, in mlajši)
14.15 – Tekma mladincev U-18 (igralci, rojeni leta 1993, in mlajši)
16.00 – Tekma mlajših pionirjev U-12 (igralci, rojeni leta 1998, in mlajši)
17.30 – Tekma zvezd 90'-99' (najboljši slovenski košarkarji, ki so zaznamovali prva leta slovenske samostojnosti)
19.00 – Domači : Tujci (tekma najboljših košarkarjev Lige Telemach)

Nazaj na News seznam