Nalaganje...

Željko Joksimović vstopnice

Ni ocen obiskovalcev

Oddajte svojo oceno

Trenutno še ni ocen za Željko Joksimović. Bodite prvi in napišite opis dogodka, ter delite vašo izkušnjo z drugimi.


Dodatne informacije izvajalca oz. dogodka

SPEKTAKULARNA VRNITEV ŽELJKA JOKSIMOVIĆA

9. MAJA 2019 BO NASTOPIL V ARENI STOŽICE

Po dobrih treh letih se v našo največjo dvorano vrača priljubljeni pevec iz Beograda, Željko Joksimović. Nedavno napovedan koncert v Areni Zagreb, 15. februarja 2019 je že razprodan, zaradi odličnega odziva javnosti je najavljen še en koncertni datum nastopa srbskega zvezdnika v največji dvorani v Zagrebu -16. februar 2019. 

Hiti Menjaj pesmu, Milimetar, Zvezda, Nije ljubav Stvar ter ostale skladbe iz njegovega opusa vedno znova potrjujejo, da je Joksimović veliki glasbeni genij. Njegove skladbe imajo na YouTubu po več milijonov ogledov, rekorder med njimi je Milimetar z rekordnimi 52 milijoni ogledov. Joksimović igra neverjetnih 11 instrumentov, prvi veliki uspeh pa je pri rosnih 12. letih dosegel v Parizu, kjer je zmagal na tekmovanju Prva harmonika Evrope. 

Leta 2004 je zastopal Srbijo na Eurosongu in dosegel odlično drugo mesto. Tri leta kasneje je za sarajevsko skupino Hari Mata Hari napisal pesem, ki je ponovno dosegla veliki uspeh s tretjim mestom. 

'Vsekakor mi je Eurosong pomagal pri moji karieri, poznajo me ljudje tudi izven meja. Veselim se koncertov v Grčiji, tam imam kar nekaj nastopov, ki me izpolnjujejo, v zadnjem času sem se celo naučil njihovega jezika.' – Željko Joksimović. 

Poleg maternega in grškega jezika Željko tekoče govori še angleški, ruski, poljski in francoski jezik. 

Poleg tega, da piše glasbo za filme in ljubezenske pesmi je napisal tudi glasbo za uvodno špico v oddaji, ki jo vodi njegova soproga Jovanka Joksimović. 


 Spominske vstopnice je mogoče naročiti le s poštnimi dostavnimi metodami: priporočena pošta, hitra pošta in DHL.

Tiskanje teh vstopnic drugje kot pri nas, ni mogoče.


Odgovorni organizator prireditve:
MARS MUSIC d.o.o.
Finžgarjeva 8
1000 Ljubljana

Željko Joksimović se je rodil 20. aprila 1972 v Beogradu. Že v otroštvu mu je bila blizu glasba, sodeloval je na mnogih glasbenih festivalih, pri dvanajstih letih pa je zmagal na prestižnem glasbenem festivalu v Parizu in postal Prva harmonika Evrope. Študiral je na Akademiji za glasbo v Beogradu in je eden redkih glasbenikov, ki igra 14 inštrumentov.

Sredi devetdesetih let prejšnjega stoletje se je na festivalu Beograjsko poletje preizkusil tudi kot skladatelj, konec devetdesetih let je kot skladatelj ustvaril glasbo za različne gledališke predstave, kot so ''Mandagra'', ''Ljubinko in Desanka'', ''Rob Ljubavi'', ''Nemam da platim, neču da platim'' in še mnoge druge.

Prelomnica njegove samostojne kariere je zagotovo leto 2000, ko je izdal svoj prvi album za produkcijsko hišo 'City Records', in je bil razglašen za najbolje prodajani album leta. Vsekakor ne smemo pozabiti tudi na njegov nastop na Evroviziji leta 2004, kjer je z prelepo pesmijo ''Lane moje'' zasedel drugo mesto, prejel pa je tudi The Macel Benzecon Press Award za najboljšega skladatelja festivala Evrovizije 2004.

Leta 2008 se je na Beoviziji (izbor pesmi za Evrovizijo) pojavil kot skladatelj pesmi Oro in kot voditelj skupaj z voditeljico jutranjega programa RTS, Jovano Janković, s katero se je leta 2012 tudi poročil.

Leta 2012 je Srbijo ponovno zastopal na Evroviziji v Azerbajdžanu, tokrat s pesmijo ''Nije ljubav stvar'' in znova dosegel zavidljivo 3. mesto.

Je lastnik lastne produkcijske hiše Minacord, ki jo je ustanovil leta 2004. Minacord je trenutno od najboljših in prepoznavnih produkcijskih hiš v regiji.

V svoji karieri je izdal 5 studijskih albumov in dve kompilaciji ter veliko samostojnih pesmi, ki so vedno postale hit (Lane moje, Nije ljubav stvar, Ludak kao ja, …). Je vsestransko nadarjeni pevec in skladatelj, ki ga ne smete zamuditi.


Novičke

Bodite obveščeni o prihajajočih dogodkih

Kdaj bo Željko Joksimović v Sloveniji? Naročite se na naš ticket alarm in izvedeli boste iz prve roke.

Z naročilom se strinjate s Splošni pogoji in našo Politika zasebnosti