Tvrđava sv. Mihovila

Tvrđava sv. Mihovila  - Vstopnice

Trenutno ni dogodkov tega izvajalca

Ni ocen obiskovalcev

Trenutno še ni ocen za Tvrđava sv. Mihovila. Bodite prvi in napišite opis dogodka, ter delite vašo izkušnjo z drugimi.

Dodatne informacije izvajalca oz. dogodka

Trdnjava sv. Mihovila


Najstarejša od štirih trdnjav Šibenika, srednjeveška Trdnjava sv. Mihovila je eden najbolj prepoznavnih simbolov mesta. Poleg cerkve sv. Jakova pa je tudi najpomembnejši kulturno-zgodovinski spomenik Šibenika. Trdnjava med svojimi impozantnimi obzidji promocijo kulturnega turizma spodbuja z organizacijo raznih glasbeno-scenskih dogodkov in predstavitvijo nekaterih delov bogate zgodovine Šibenika.


Posebnost trdnjave predstavlja velik odprt letni oder, ki nudi nepozaben panoramski pogled na mesto, morje in šibenski arhipelag.


Posebnost prizorišča temelji na dejstvu, da nudi 1077 sedišč in na odru katerega so nastopali že priznani hrvaški in svetovni glasbeniki, kot so The National, Nouvelle Vague, Thievery Corporation, Morcheeba, družina Dedić, Massimo, Parni Valjak, Maksim Mrvica, 2cellos, Stereo MC's, Gregory Porter, Gus Gus, Josipa Lisac, Laibach, itd.


Od otvoritve leta 2014 je prizorišče sv. Mihovila postala ekskluzivna lokacija za edinstvene večerne dogodke, ki so Šibenik že postavili na zemljevid vodilnih koncertnih destinacij na Hrvaškem.


Naslov: Zagrađe 21


22000 Šibenik, Hrvaška