The Cure

The Cure  - Vstopnice

Ni ocen obiskovalcev

Trenutno še ni ocen za The Cure. Bodite prvi in napišite opis dogodka, ter delite vašo izkušnjo z drugimi.

Dodatne informacije izvajalca oz. dogodka

The Cure so angleška rock skupina, ki je nastala leta 1976. Njena zasedba se je veliko spreminjala, Roberth Smith - kitarist, pevec in tekstopisec, pa je edini, ki skupine ni nikoli zapustil.


The Cure so začeli objavljati svoje pesmi v poznih 70., s svojim debitantskim albumom Three Imaginary Boys (1979). Ta album in nekaj singlov od prej, je skupino označilo kot izvajalce post-punka in nov val punk rock revolucije v Veliki Britaniji. z vedno bolj temno in mračno glasbo je skupina v letih 1980 sodelovala pri oblikovanju gotskega rocka.


Prihodnost skupine je bila po izidu albuma Pornography(1982) negotova, in Smith si je prizadeval, da se otrese tega mračnega slovesa, ki ga je pridobil njegov band. Z izidom singla "Let's Go to Bed" je Smith pričel vpeljevati nekaj pop-a v svojo glasbo. S tem si je pridobil vedno večje število oboževalcev, s pesmimi kot so "Just Like Heaven", "Lovesong" in "Friday I'm in Love" pa jim je uspelo priti tudi na ameriško Billboard lestvico. Do začetka 90. je The Cure postala ena izmed vodilnih skupin alternativnega rocka.