TEDxLJUBLJANA

TEDxLJUBLJANA

Trenutno ni dogodkov tega izvajalca

Ni ocen obiskovalcev

Trenutno še ni ocen za TEDxLJUBLJANA. Bodite prvi in napišite opis dogodka, ter delite vašo izkušnjo z drugimi.

Dodatne informacije izvajalca oz. dogodka

TEDxLJUBLJANA 2022 - POGUM PREVLADA

21.5.2022, Dvorana Litostroj 56, Ljubljana


TEDxLjubljana se vrača!

Rezerviraj si svoje mesto za izjemen celodnevni TEDxLJUBLJANA EXPERIENCE!

Prvič po letu 2019 se bo ponovno V ŽIVO zbrala vsa slovenska TEDx skupnost v duhu svežih in novih idej, kreative, povezovanja ter dobre energije. 21. maja 2022 vas bo z odra litostrojske dvorane navduševalo 11 GOVORNIKOV z izjemnimi življenjskimi zgodbami in idejami, vrednimi širjenja. Poleg govornikov bo poskrbljeno tudi za celovito izkušnjo skozi aktivacije, popestritvene točke ter aktivne odmore.

AKTIVACIJA POGUM PREVLADA >>> letos boste tudi vsi udeleženci dogodka imeli možnost, da stopite na TEDx oder :) Ja, resnično! Dali vam bomo priložnost, da pokažete svoj pogum! Naša mobilna TEDx ekipa bo med aktivnimi odmori hodila okoli ter vas s pripravljenimi predlogi spodbujala, da se prijavite za pogumno dejanje. Od zbranih prijav bomo na koncu dogodka določili posameznike, da bodo lahko z nami stopili na oder! Naj pogum prevlada!

DRZNA STOJNICA - stojnica, ki vas bo spodbujala k pogumu na zanimiv način ;) Pustite se presenetiti.

PROGRAM KONFERENCE:

14:00-16:00 Registracija

Živa zvočna kulisa jazz glasbene skupine Chaves

360° Photo booth

16:00 - 18:00 Prvi del programa

6 TEDx govornikov

2 glasbeni točki: Natalija Krulec + presenečenje

18:00 - 19:00 Aktivni odmor

Na voljo aktivacije, druženje ob hrani in pijači

Živa zvočna kulisa jazz glasbene skupine Chaves

Topla ponudba podjetnikov Štartaj Slovenija

360° Loop Photo booth

19:00 - 20:30 Drugi del programa

4 TEDx govornikov, 1 TEDx intervju

Akrobatska plesna točka Polona Poledance Studio

Skupinska slika dogodka z udeleženci

POGUM PREVLADA aktivacija (udeleženci stopijo na glavni oder)

20:30 do 22:00 Afterparty in druženje

Druženje z udeleženci, govorniki in ekipo dogodka ob vzdušju DJ-ke Lare Lens

PREDSTAVITEV LETOŠNJIH TEDx GOVORNIKOV

NIK ŠKRLEC

Igralec, TV-voditelj in YouTuber, ki se rad uči in priložnostno podira rekorde. Bil je državni prvak v pomnjenju in je med drugim na pamet povedal 3141 decimalk števila pi. Od nekdaj je strasten potapljač na vdih, lani je pod vodo z enim vdihom sestavil 10 rubikovih kock. Diplomiral je na AGRFT v Ljubljani, smer Dramska igra. Bil je član ljubljanske Drame in pet let vodil kviz Male sive celice na Televiziji Slovenija, od lani pa z Niko Rozman vodita mladinsko oddajo Krompir. Z oktobrom 2019 je postal igralec na svobodi, igra v različnih serijah in predstavah po Sloveniji, jeseni pa načrtuje turnejo s svojo novo monokomedijo.

POLONA ŠAFARIČ TEPEŠ

Polona je doktorska študentka biomedicine na Univerzi v Ljubljani. Raziskovalno delo na področju otroškega raka je opravljala v newyorškem laboratoriju Cold Spring Harbor, domu osmih Nobelovih nagrajencev. Leta 2021 je bila imenovana za članico in strokovno sodelavko Kraljeve Akademije Znanosti (Royal Academy of Science International Trust, RASIT), ki ima posvetovalni status pri Ekonomsko-socialnem Svetu Združenih Narodov, kjer Polona sodeluje pri programih zagotavljanja verodostojnih znanstvenih nasvetov, oblikovanju znanstvene politike in spolne enakopravnosti v znanosti na sedežu Združenih narodov. Kot vodja sekcije Slovenk po svetu pri društvu VTIS aktivno sodeluje pri programih povezovanja s Slovenijo in slovenskimi organizacijami ter ministrstvi s fokusom na povečanju spolne enakopravnosti na delu. Dandanes je ena izmed najbolj uspešnih in prepoznavnih znanstvenic v Sloveniji na področju molekularne biologije raka.

MARKO KNEZ

Markovo življenje od rojstva zaznamuje jecljanje, tekom šolanja se je stanje le še poslabševalo, pred leti je lahko skupaj spregovoril komaj dve besedi, ne da bi vmes zajecljal, a sedaj si upa nastopiti celo na TEDxLjubljana odru, kjer nam bo predstavil svojo življenjsko zgodbo. Marko je dokaz, da je jecljanje mogoče tako kontrolirati, da ga sploh ni opaziti. Svoje znanje in izkušnje prek medijev in družbenih omrežij deli z drugimi, predvsem pa si želi javnost osveščati o problematiki jecljanja.

NATALIJA SPARK

Natalija je tolmačka slovenskega znakovnega jezika. S svojim zavzetim delom prezrti skupnosti gluhih vsakodnevno odpira nova vrata. Pri svojem delu spodbuja gluhe, da izkoristijo ustavno pravico do rabe svojega jezika prek tolmača in s tem otrokom dopustijo imeti otroštvo. Danes v slovenski znakovni jezik in obratno med drugim tolmači na televiziji, državnih dogodkih, zdravstvenem področju in v gledališčih, slednje je, kot pove, svojevrsten izziv. Izbrana je bila za Slovenko leta 2020. Gluhota je nevidna invalidnost, pravi. Ob tem je morda presenetljivo, da je prav tišina zanjo neprecenljiva.

SAMO ROVAN

Samo je destinacijski poročni fotograf. Kot umetniški dokumentarni pripovedovalec zgodb je poznan po svojem edinstvenem poročnem fotoreportažnem stilu, ki je strasten, zabaven, svež, dinamičen, a tudi estetski, emocionalen, iskren in topel. Leta 2015 je osvojil naslov poročnega fotografa leta ameriškega združenja poročnih fotoreporterjev (WPJA), pred kratkim pa ga je organizacija Inspiration Photographers razglasila za najboljšega poročnega fotografa za leto 2020. Po izobrazbi je sicer arhitekt, v prostem času pa tudi ultratekač. Kot pravi, je tudi pri fotografiranju porok izredno pomembna kondicija.

LOHI RUTH OMO-EZOMO

Lohi je strastna, proaktivna in zagreta mlada posameznica, ki je pogum in zvestoba do same sebe nista ustavila na njeni poti. Izjemna jazz pevka po srcu prihaja iz Afrike, kjer sta družbeno in poslovno okolje precej drugačna od evropskega. Ko se je odločila za študij MBA v Sloveniji, se je morala soočiti s posebno obliko pristranskosti kot predstavnica države v razvoju. Kako se je temu zoperstavila in kakšen pogum je potrebovala za to, da je uspešno ostala v Sloveniji in tu dobila tudi redno zaposlitev, nam bo zaupala na dogodku.

ANDRIJANA BERGANT

Andrijana je svoje poslanstvo in strast našla na področju, ki pomembno preveva celotno družbo - v etiki. Bolj natančno, v skladnosti in etičnosti poslovanja. Kot diplomirana pravnica se že osem let specializirano ukvarja s področjem korporativne skladnosti in etike. Je soustanoviteljica in predsednica Evropskega inštituta za skladnost in etiko poslovanja. Leta 2021 je skupaj z znanim slovenskim žvižgačem, Ivanom Galetom, ustanovila Center za zaščito žvižgačev. Center predstavlja pomemben korak v smeri odprave in preprečitve posledic povračilnih ukrepov, ki pogosto doletijo osebe, ki izpostavijo nepravilnosti širšega pomena. Vsekakor zelo pomemben aspekt, ko pride do pogumnih ljudi in dejanj, ter pomembna podpora, da tisti, ki želijo dobro vsem, ne nosijo celotnega bremena sami. Redno piše in predava za mnoge slovenske in tuje časopise oziroma konference, obenem pa je tudi avtorica več strokovnih člankov ter blogov s področja poslovne skladnosti in etike.

LUKA PLANINC

Luka Planinc je podjetnik in pravnik. Trenutno je vodja pravnega oddelka v tehnološkem podjetju Eligma, ki deluje na področju inovativnih plačilnih metod, in direktor sklada tveganega kapitala ABC First Growth, ki se ukvarja z investicijami v startupe z vsega sveta. Ko se ne ukvarja z blockchainom, si čas vzame za svojo mlado družino, hokej in kolesarjenje.

KSENIJA BENEDETTI

Ksenija Benedetti je strokovnjakinja za komuniciranje in protokol. Osemnajst let je kot vodja Protokola Republike Slovenije vodila 450 obiskov na najvišji ravni in 120 državnih proslav. Je soavtorica Kodeksa in priročnika ceremonialov v Protokolu Republike Slovenije. Za svoje delo je prejela številne pohvale in pisne zahvale od ameriške Bele hiše do španskega kraljevega protokola. Izdala je dve knjigi: Protokol, simfonija forme in Kažipoti, sonatina o odnosih in kulturi srca. Osemnajst let je, kadar ji je delo to dopuščalo, izvajala celodnevne delavnice Protokolarna pravila ter predavala diplomatom, politikom, gospodarstvenikom, najrazličnejšim javnim uslužbencem in srednjemu managementu v gospodarstvu. Dve leti je kot visokošolski predavatelj predavala na Visoki poslovni šoli B2.

ALEŠ VIČIČ

Aleš Vičič je že več kot 20 let skriti psihološki svetovalec športnikom, od teh je bilo 150 vrhunskih, ki so zastopali Slovenijo na svetovnih in evropskih prvenstvih ter olimpijskih igrah. Obvladovanje stresa, ekstremna motivacija, popolna koncentracija, zrela samozavest, kontrola emocij, ciljna usmerjenost, k napredku usmerjena miselnost so bile stalne teme športno-psiholoških svetovanj športnikom. Učil jih je spreminjanja zakoreninjenih vedenjskih in mišljenjskih vzorcev v glavi, ki naredijo razliko med dobrim in vrhunskim rezultatom. Pred tremi leti se je usmeril tudi k svetovanjem ključnim kadrom v podjetjih, ki so tako kot športniki izpostavljeni izjemno zahtevnim okoliščinam, visokim ciljem, dobri konkurenci, nepredvidljivosti. Po izobrazbi je univ. dipl. psiholog z znanstvenim magisterijem in vedenjsko-kognitivni terapevt.

ŠPELA PETERNEL

Obporodna spremljevalka (dula) in diplomirana voditeljica izobraževanj za nosečnice. Kot biologinja in dr. biomedicine je 15 let kot raziskovalka delala na razvoju novih zdravil in novih načinov zdravljenja, po svojem prvem porodu pa se je iz biomedicine začela preusmerjati na področje skrbi za ženske v času nosečnosti in zgodnjega starševstva. Zaradi nespoštljivega odnosa in nepotrebne medikalizacije ob svojem porodu se je odločila, da postane obporodna spremljevalka in svetovalka za dojenje. Je voditeljica ženskih krogov, Rdečih šotorov, kjer se ženske družijo, podpirajo in s pripovedovanjem zgodb pomagajo druga drugi celiti rane. Je zdravilka, ki pomaga pri zdravljenju čustev. Je mama treh deklet, ki nosečnicam in njihovim družinam pomaga, da je njihovo potovanje skozi nosečnost, porod in zgodnje obdobje po porodu čim bolj mirno, varno in nežno. Pomaga jim, da zaupajo sebi in svojim željam.

Pridruži se nam, da bomo SKUPAJ POKAZALI POGUM in razširili svoj miselni okvir v pogumnih in zgodbah, idejah in dejanjih.

Sledite nam na naši Facebook strani in Instagramu in se prijavi na dogodek!

Se vidimo v soboto, 21. maja 2022, na največjem in najdrznejšem TEDx spektaklu v Sloveniji!

#pogumprevlada