Taylor Swift

Taylor Swift  - Vstopnice

Trenutno ni dogodkov tega izvajalca

Ni ocen obiskovalcev

Trenutno še ni ocen za Taylor Swift. Bodite prvi in napišite opis dogodka, ter delite vašo izkušnjo z drugimi.

Dodatne informacije izvajalca oz. dogodka

Taylor Alison Swift, ameriška country-pop pevka, tekstopiska, kitaristka, pianistka in filmska ter televizijska igralka.
V letu 2006 je izdala svoj prvi singl, »Tim McGraw«, za tem pa še svoj prvi glasbeni album, ki ga je poimenovala po sebi. Ta album je kasneje prejel multiplatninasto certifikacijo s strani organizacije Recording Industry Association of America (RIAA). V novembru 2008 je Taylor Swift izdala še svoj drugi glasbeni album, Fearless. Albuma Fearless in Taylor Swift sta v letu 2008 z 2,1 in 1,5 milijoni prodanih izvodov pristala na tretjem in šestem mestu najbolje prodajanih albumov v Združenih državah Amerike. Fearless je pristal na vrhu lestvice Billboard 200, kjer je ostal še enajst zaporednih tednov; že od leta 2000 ni noben album na prvem mestu te lestvice ostal tako dolgo. Revija Billboard Magazine je leta 2009 Taylor Swift nadela naziv Ustvarjalca leta. Album Fearless je leta 2010 prejel nagrado Grammy v kategoriji za »album leta«.
V letu 2008 so albumi Taylor Swift prodali okoli štiri milijone kopij, zaradi česar je po podatkih Nielsen SoundScana postala najbolje prodajana ustvarjalka tega leta. Revija Forbes ji je dodelila devetinšestdeseto mesto na njihovi lestvici Najvplivnejših ljudi leta 2009, saj je zaslužila 18 milijonov dolarjev, v letu 2010 pa se je s 45 milijoni dolarjev dobička uvrstila na dvanajsto mesto tega seznama. V januarju 2010 jo je Nielsen SoundScan proglasil za ustvarjalko, katere dela se digitalno najbolje prodajajo v zgodovini glasbe, saj je prodala več kot 28 milijonov digitalnih pesmi. Do danes je Taylor Swift prodala več kot 10 milijonov albumov po svetu.