Nalaganje...

Trenutno ni dogodkov tega izvajalca

Ni ocen obiskovalcev

Oddajte svojo oceno

Trenutno še ni ocen za SVETOVNI POKAL V ŠPORTNEM PLEZANJU KRANJ 2018. Bodite prvi in napišite opis dogodka, ter delite vašo izkušnjo z drugimi.


Dodatne informacije izvajalca oz. dogodka

Vabljeni na športnoplezalni spektakel leta!

Svetovni pokal v športnem plezanju Kranj 2018

Tekma svetovnega pokala v težavnostnem plezanju že 23. zapored gostuje v Kranju, znova se obeta pravi športnoplezalni spektakel. Vabljeni, da v živo glasno podprete domače junakinje in junake ter srečate najboljše športne plezalce z vsega sveta.

Slovenske športne plezalke in plezalci tudi letos blestijo! Lanska zmagovalka Kranja in dvakratna skupna zmagovalka SP v težavnosti in kombinaciji Janja Garnbret je tudi letos vodilna v skupnem seštevku težavnosti, Domen Škofic je v letošnji sezoni že dvakrat stopil na stopničke, v finalu težavnosti so slovenske barve letos že zastopale večkratna zmagovalka Kranja in sezone Mina Markovič, mladinska svetovna prvakinja v težavnosti Vita Lukan in Mia Krampl. Izjemni so tudi slovenski balvanisti na čelu z Jernejem Kruderjem, skupnim zmagovalcem SP 2018 v balvanih, Gregorjem Vezonikom in Katjo Kadić, ki se bodo na domači tekmi preizkusili tudi v težavnosti, tako da lahko na Gorenjskem znova pričakujemo številčno posadko slovenske reprezentance v športnem plezanju.

Športnoplezalno izbrano vrsto med 6. in 16. septembrom čaka svetovno prvenstvo v športnem plezanju v Innsbrucku, naslednja postojanka najboljših v težavnosti pa bo 29. in 30. septembra Kranj. Sobotnim kvalifikacijah in polfinalu sledi nedeljski finale, bogat bo tudi spremljevalni program.

 

 

 

Odgovorni organiaztor prireditve:

PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE

Dvorakova 9

1000 Ljubljana