SLOVENSKA FILHARMONIJA

SLOVENSKA FILHARMONIJA  - Vstopnice

NAPREDNO ISKANJE

Ni ocen obiskovalcev

Trenutno še ni ocen za SLOVENSKA FILHARMONIJA. Bodite prvi in napišite opis dogodka, ter delite vašo izkušnjo z drugimi.

Dodatne informacije izvajalca oz. dogodka

Voucher velja le kot potrdilo o nakupu. V najkrajšem možnem času po pošti prejmete abonmajsko izkaznico, s katero boste lahko vstopali na koncerte.

Nova sezona Slovenske filharmonije

Cikla Same mogočne skladbe – SMS in Filharmonični klasični koncerti – FKK sta tudi v novi sezoni posvečena vrhunskim simfoničnim delom. Orkestru Slovenske filharmonije se bodo pridružili domači in tuji gosti, kot so Alexander Gadjiev, Urška Križnik Zupan, Joel Sandelson, Charles Dutoit, Jeroen Berwaerts, Alexander Lonquich, Wayne Marshall in drugi uspešni glasbeniki. V Vokalno-instrumentalnem programu – VIP bosta nastopila Orkester in Zbor Slovenske filharmonije, ki bosta skupaj s solisti poustvarila velika dela Bacha, Vivaldija, Brucknerja, Dvořáka, prvo izvedbo pa bosta dočakali tudi deli slovenskega skladatelja Pavla Mihelčiča. Cikel Sodobnih orkestrskih skladb – SOS po že znanem vzorcu povezuje skladbe preteklosti z glasbenimi deli sodobnosti. Prav na vsakem koncertu bodo zazvenele tudi skladbe slovenskih skladateljev: Mateja Bonina, Larise Vrhunc, Lojzeta Lebiča ter Janeza Matičiča. Cikel bodo pospremile Sobotne izobraževalne matineje – SIM ter pokoncertna druženja s skladatelji in izvajalci. Tudi v Pretežno vokalnem ciklu – PVC bodo zaživela številna sodobnejša zborovska dela tako tujih kot slovenskih skladateljev, predkoncertni pogovori pa bodo poslušacem dodatno približali glasbeni program.

SMS – Same mogočne skladbe | 6 koncertov

Cikel SMS, ki je namenjen poustvarjanju velikih simfoničnih del, bo tudi v prihodnji sezoni gostil številne priznane domače in tuje goste, kot so Urška Križnik Zupan, Douglas Boyd, Gordan Nikolić, Céline Flamen, Boris Brovcin in druge vrhunske glasbenike. Abonma bo po uspešnem sodelovanju s Slovensko filharmonijo v pretekli sezoni odprl maestro Charles Dutoit, na zadnjem koncertu cikla pa bo z Orkestrom Slovenske filharmonije prvič po izjemnem uspehu leta 2021 na Chopinovem pianističnem tekmovanju v Varšavi nastopil Alexander Gadjiev. Na programu se bodo zvrstila simfonična in koncertna dela pretežno romantičnih skladateljev.

Program in datume koncertov si lahko ogledate s klikom na "Dodatne informacije odgovornega organizatorja".

FKK – Filharmonični klasični koncerti | 6 koncertov

Cikel FKK se bo pričel z virtuoznim belgijskim trobentarjem Jeroenom Berwaertsom, ki bo med drugim izvedel dve novi slovenski deli Nine Šenk in Vita Žuraja. V sklopu abonmaja se bo z Orkestrom Slovenske filharmonije predstavila komaj petnajstletna Patricija Avšič, izjemna violinistka, ki je v zadnjih letih navdušila na mednarodnih tekmovanjih violinistov v Belgiji, Rusiji in na Madžarskem. Orkestru se bodo v sezoni pridružili tudi Alexander Lonquich, Grete Pedersen, Wayne Marshall, Toby Thatcher in drugi zanimivi gostje.

Program in datume koncertov si lahko ogledate s klikom na "Dodatne informacije odgovornega organizatorja".

SOS – Sodobne orkestrske skladbe | 4 koncerti

Cikel SOS po že znanem vzorcu povezuje skladbe preteklosti z glasbenimi deli sodobnosti. Obiskovalcem nudi nekoliko drugačno slušno izkušnjo, ki se dotika aktualnih tem sodobne družbe, obenem pa poslušalce seznanja z novonastalimi glasbenimi deli, ki so v današnji koncertni dejavnosti pogosto zapostavljena. Prav na vsakem koncertu cikla bodo zazvenele tudi skladbe slovenskih skladateljev: Mateja Bonina, Larise Vrhunc, Lojzeta Lebiča in Janeza Matičiča. Posebno slovesen bo tretji koncert cikla, ki bo obeležil devetdesetletnico častnega člana Slovenske filharmonije, akademika Lojzeta Lebiča. Cikel bodo tudi v novi sezoni pospremile Sobotne izobraževalne matineje – SIM ter pokoncertna druženja s skladatelji in izvajalci.

Program in datume koncertov si lahko ogledate s klikom na "Dodatne informacije odgovornega organizatorja".

VIP – Vokalno-instrumentalni program | 5 koncertov

V Vokalno-instrumentalnem programu bosta nastopila Orkester in Zbor Slovenske filharmonije, ki bosta skupaj s solisti poustvarila velika dela Bacha, Vivaldija, Brucknerja in Dvořáka. Cikel se bo začel s koncertom, ki ga bo osmislila prijateljska vez med našim skladateljem in glasbenim kritikom Pavlom Mihelčičem ter češkim skladateljem Petrom Ebnom. Prvo izvedbo bosta dočakali dve Mihelčičevi deli, med drugim kantata Slovenski Magnificat, ki jo je skladatelj posvetil svoji pokojni soprogi. Med sezono se bodo zboru in orkestru poleg odličnih pevskih solistov pridružili gostujoči dirigenti Philipp von Steinaecker, Federico Maria Sardelli, Holger Speck in Hossein Pishkar.

Program in datume koncertov si lahko ogledate s klikom na "Dodatne informacije odgovornega organizatorja".

PVC – Pretežno vokalni cikel | 6 koncertov

Tudi v Pretežno vokalnem ciklu bodo zaživela številna sodobnejša zborovska dela tako tujih kot slovenskih skladateljev, predkoncertni pogovori pa bodo poslušacem dodatno približali glasbeni program. Na prvem koncertu cikla bodo skladbe nemških skladateljev dopolnila dela treh slovenskih skladateljic: Nine Šenk, Nane Forte in Tadeje Vulc. Prav tako bo slovensko obarvan tretji koncert cikla, na katerem bomo prisluhnili izboru vokalnih del skladatelja in dirigenta Ambroža Čopija, ki bo Zbor Slovenske filharmonije vodil sam. Tudi v sklopu cikla PVC se bodo odvila pokoncertna druženja s skladatelji in izvajalci.

Program in datume koncertov si lahko ogledate s klikom na "Dodatne informacije odgovornega organizatorja".