ŠKOFJELOŠKI PASIJON 2021 - Vstopnice

NAPREDNO ISKANJE

Datum

Ni ocen obiskovalcev

Trenutno še ni ocen za ŠKOFJELOŠKI PASIJON 2021. Bodite prvi in napišite opis dogodka, ter delite vašo izkušnjo z drugimi.

Dodatne informacije izvajalca oz. dogodka

Škofjeloški pasijon predstavlja eno največjih dragocenosti Škofje Loke in pomemben del slovenske kulturne dediščine, ter tudi svetovne, saj je od leta 2016 vpisan v UNESCO Reprezentativni seznam nesnovne kulturne dediščine človeštva. Škofjeloški pasijon, ki se uprizarja vsakih 6 let, je največja gledališka uprizoritev na prostem v Sloveniji pri kateri sodeluje več kot 1000 prostovoljcev. Škofjeloški pasijon je najstarejše ohranjeno dramsko besedilo zapisano v slovenskem jeziku z dodatki v latinskem in nemškem jeziku in z režijskimi opombami, je eden od največjih dosežkov slovenskega slovstva v dobi baroka. Velja tudi za edino, v celoti ohranjeno, režijsko pasijonsko knjigo v Evropi iz začetka 18. stoletja.

Predstava se odvija na 4 prizoriščih (Glavnem trgu, Pod gradom, Spodnjem trgu in Kašči) v starem mestnem jedru Škofje Loka. Gledalci sedijo na tribunah medtem ko se igralci v 20-ih prizorih premika iz prizorišča do prizorišča. Zaradi 4 različnih prizorišč so tudi začetni časi predstav od prizorišča do prizorišča malenkostno zamaknjeni.