Nalaganje...

Trenutno ni dogodkov tega izvajalca

Ni ocen obiskovalcev

Oddajte svojo oceno

Trenutno še ni ocen za POPJAZZIADA. Bodite prvi in napišite opis dogodka, ter delite vašo izkušnjo z drugimi.


Dodatne informacije izvajalca oz. dogodka

12. Popjazziada

Popjazziada je a cappella festival, ki v prestolnico prinaša kulturo a cappella glasbe in spodbuja njen razvoj. V svoji 12. izvedbi bo zaživela v novi obliki – revijalnemu koncertu a cappella skupin dodajamo še tri večere. Popjazziada bo večja, boljša, glasnejša in močnejša!

Popjazziada je edini tovrstni festival v Sloveniji – na 4 lokacijah s 4 dogodki povezuje 4 dimenzije a cappelle - izpiljene vokale, udaren ritem, vrhunski odrski nastop ter spektakularne efekte.

Festivalska vstopnica: early bird 20€, predprodaja 30€

OTVORITEV POPJAZZIADE – DeveLooper, Modri kot Tovarne Rog, 19.00

Festival odpiramo v četrtek, 11. oktobra, v Modrem kotu Tovarne Rog, kjer bo češki mojster beatboxa in looperja DeveLooper ob 19.00 navdušil z novimi pristopi k a cappelli. Dogodek bo sprva potekal v obliki “show and tell” delavnice, po delavnici pa nas ob 20.30 čaka njegov celovečerni koncert v spremljavi stenskih projekcij v živo. Koncertu bo sledila pozabava, po domače afterparty, z vokalnim jam sessionom.

Vstopnina: prostovoljni prispevki

5. DRŽAVNO BEATBOX TEKMOVANJE, Klub Gromka, Metelkova, 20.30

Že naslednji večer, v petek, 12. oktobra, bo v klubu Gromka na Metelkovi v soorganizaciji z Beatbox Slovenija od 20.30 dalje potekalo 5. državno beatbox tekmovanje. Najboljši, najglasnejši in najbolj kreativni beatboxerji iz države se bodo med seboj pomerili za lovoriko, zmagovalec pa bo nastopil tudi na revijalnem koncertu v Kino šiška dva dni kasneje.

Vstopnina: predprodaja 5€, na dan koncerta 7€, s festivalsko vstopnico brezplačno

SKETY (CZ), Kavarna Sputnik, 20.30

V soboto, 13. oktobra, se bomo ob 20.30 srečali v kavarni Sputnik, kjer se bo predstavila jazzovska a cappella skupina Skety iz Prage na Češkem. Skety je skupina šestih vrhunskih jazzovskih glasbenikov, ki so v letih od ustanovitve leta 2010 nastopili že na številnih svetovnih odrih in osvojili mnogo mednarodnih nagrad – ena najodmevnejših je gotovo The Ward Swingle Award festivala vokal.total v Gradcu leta 2014.

Vstopnina: predprodaja 7 €, na dan koncerta 10 €, s festivalsko vstopnico brezplačno

POPJAZZIADA – Vokalni show, Katedrala Kino Šiška, 19.30

Vrhunec festivala se bo zgodil v nedeljo, 14. oktobra, ko bodo na odru Katedrale v Kinu Šiška najboljše in najaktivnejše vokalne skupine predstavile nove pristope k popularni vokalni glasbi. Vsaka izmed nastopajočih vokalnih skupin na svojstven način premika meje mogočega v a cappelli in išče nove načine prenašanja melodij in ritmov znanih in manj znanih skladb v svet brez inštrumentov, kjer je človeški glas edino, kar velja. Letos se bo številnim vrhunskim slovenskim skupinam pridružila skupina Skety iz Prage na Češkem, njihov beatboxer Petr Wajsar – DeveLooper pa bo na koncertu navdušil tudi sam, z glasbo in efekti, ki jih ustvarja le s svojim glasom in looperjem.

 

Nastopajo:

Jazzva

A-kamela

Bee Geesus

(pd)4

Cantemus

Skety (CZ)

DeveLooper (CZ)

Acoustricks

+ zmagovalec tekmovanja Beatbox Slovenija

-

Povezovalec: Sašo Stare

Čaka nas a cappella večer novih razsežnosti, ki ga ne smete zamuditi!

Vstopnina: early bird 15 €, predprodaja 20 €, na dan dogodka 27 €, s festivalsko vstopnico brezplačno.

 

 

 

Odgovorni organizator prireditve:

KULTURNO DRUŠTVO JAZZVA

Celovška cesta 99C

1000 Ljubljana