POLETJE Z BISERI

POLETJE Z BISERI  - Vstopnice

Trenutno ni dogodkov tega izvajalca

Ni ocen obiskovalcev

Trenutno še ni ocen za POLETJE Z BISERI. Bodite prvi in napišite opis dogodka, ter delite vašo izkušnjo z drugimi.

Dodatne informacije izvajalca oz. dogodka

Festival Poletje z biseri 2021


Na Kapodistriasovem trgu v Kopru bo od 7. julija do 19. avgusta potekal že četrti Festival Poletje z biseri, ki bo tudi letos vsako sredo glasbeno razvajal s skrbno izbranim raznovrstnim programom vseslovensko priljubljenih glasbenih imen. Tokrat tudi z odmevno mednarodno udeležbo.


Šank Rock

Festival bo odprla popularna slovenska hard rock zasedba Šank Rock. Člani skupine, ki bo prihodnje leto praznovala 40 letnico delovanja, bodo na festivalu svoj mavrično rokerski repertoar predstavili v intimnejši (akustični) različici.


Tabu

Drugi festivalski večer bo zaznamoval nastop zasedbe Tabu, ki je v triindvajsetih letih v slovensko glasbeno krajino vnesla vrsto uspešnic. Jagodni izbor skladb iz vseh obdobij skupine bo na festivalu zazvenel z uživaškimi akustičnimi aranžmaji.


Lamai in Bort Ross

Biserno ogrlico bosta z razmišljujočimi glasbenimi impresijami razsvetlila mlada dolenjska pevka in avtorica z umetniškim imenom Lamai in glasbenik, ki s svojimi dovršenimi pop skladbami, obogatenimi s tenkočutnimi besedili in močnim avtorskim izrazom ter zapeljivim vokalom, poslušalca zazibajo v sen - Bort Ross.


Prismojeni profesorji bluesa in Paul Grem

Zadnji julijski sredin večer je rezerviran za bluesovsko hrepenenje, funkovsko ležernost, rockovsko-psihadelične note, countryevsko melodiko in soul pridih - za Prismojene profesorje bluesa. Koncertni večer bodo otvorili domači asi, ki so v zadnjem letu ničkolikokrat prearanžirane blues rock standarde uspeli nadgraditi z originalno avtorsko glasbo - Paul Grem.


Tosca

Na letošnji festivalski ogrlici bo nastopila tudi pevka, igralka in umetnica tisočerih talentov Tiziana Tosca Donati - Tosca. Njenim pevskim sposobnostim in strasti, ki jih vnaša v svoje interpretacije, smo bili lahko priča tudi med sedemdeseto izdajo festivala v Sanremu, kjer je febraurja lani nastopila že sedmič.


Fed Horses, Čadahuči in Dagi

Sledil bo koncert treh zasedb združenih v eno. Z odra bo slišati muziciranje logaških glasbenikov, ki na svojstven način koketirajo s country glasbo, zlepljeno z vplivi americane, indieja in popa - Fed Horses, pa folkrokersko amebo, ki sliši na ime Čedahuči ter basista Anžeta Langusa Petrovića - Dagija, ki je nedavno izdal svoj avtobiografski album.


Tudi tokratni bo festival zaključil duet. Slečena in razgaljena bosta festivalski program sklenila Tokac in Hamo. Pevca in glavni ustvarjalni sili njunih glasbenih zasedb bosta preko izbranih skladb obujala spomine, menjavala vloge, razkrivala svoje dogodivščine in glasbena pričakovanja, predvsem pa v intimnem vzdušju spregovorila o zakulisju glasbe, ki je blizu vsem nam.