POLETJE Z BISERI

Trenutno ni dogodkov tega izvajalca

Nikoli več ne zamudite pričetka prodaje vstopnic!

Prejmite novice o izvajalcu na vaš email naslov.

Z naročilom se strinjate s splošnimi pogoji poslovanja in politiko zasebnosti.

Ni ocen obiskovalcev

Trenutno še ni ocen za POLETJE Z BISERI. Bodite prvi in napišite opis dogodka, ter delite vašo izkušnjo z drugimi.

Dodatne informacije izvajalca oz. dogodka

 

SREDA, 10. JULIJ – 21.00

PRIZORIŠČE: LAPIDARIJ POKRAJINSKEGA MUZEJA

Koncert: RUDI BUČAR

Brezhibna in čutna interpretacija.  Premišljena intonacijavsakega stiha. Podčrtanega z dušo, ne le z znanjem, ki ga je pridobil med študijem vokalne interpretacije. V muzejskem lapidariju bomo med njegovimi skladbami slišali tudi tiste iz zakladnice istrskega izročila, s katerimi se je že pred 15. leti začel sidrati v srca ljubiteljev folk glasbe. Te bodo za to priložnost zazvenele v različici kot so nastale, zgolj z vokalom in akustično kitaro. Ta, zagotovo eden najpriljubljenejših primorskih glasbenikov, se bo namreč na muzejskih vrtovih predstavil povsem sam. "Rudi na šterni", je dejal.

 

SREDA, 17. JULIJ – 21.00

PRIZORIŠČE: LAPIDARIJ POKRAJINSKEGA MUZEJA

Koncert: NECA FALK - MAČEK MURI in MUCA MACA

Bolj redko starši poznajo glasbo, ob kateri rastejo njihovi otroci, a prav tako redko njihovi otroci poznajo glasbo iz časov, ko so oni odraščali. Maček Muri zato ni neka zaprašena legenda, ki se je moramo spomniti vsakih pet let. Projekt je živ in enako dober tako danes kot je bil pred petintridesetimi leti.

Vsako leto prodajo od tisoč petsto do dva tisoč zgoščenk, kar ne uspe nobenemu drugemu slovenskemu glasbenemu projektu. In res je enkraten. Genialen po pesniški, glasbeni in pevski plati. Legenda, ki ohranja svojo mladostno energijo.

Da so skladbe o Muriju, Maci in njuni mačji druščini še vedno zelo žive in vitalne, bo slišati tudi v lapidariju koprskega muzeja, ko bodo priljubljene otroške pesmi skupaj s Falkovo prepevali majhni in veliki otroci.

 

SREDA, 24. JULIJ – 21.00

PRIZORIŠČE: LAPIDARIJ POKRAJINSKEGA MUZEJA

Koncert: ALBA & LEO

Reška glasbenika Alba Nacinović, večkrat nagrajena skladateljica in diplomirana jazz pevka ter kitarist in doktor znanosti Leo Škec, sta eden od najzanimivejših in najbolj ustvarjalnih hrvaških duetov. Albine izjemne vokalne sposobnosti in Leov zelo oseben pristop k izvajanju glasbe na akustični kitari v spregi z elektronskimi efekti, skladbam dajeta edinstveni pečat brezkompromisne umetnosti. Za umetniškim parom je v zadnjem letu izjemno veliko koncertov v mnogih državah stare celine, še posebej velja izpostaviti nastop - to je bilo v času, ko sta reški dom zamenjala z londonskim - v legendarnem klubu The Troubadour, v katerem so nastopali tudi Jimi Hendrix, Elton John, Paul Simon, Adele in Ed Sheeran.

In prav med bivanjem v Londonu sta začela snemati njun prvi avtorski album, ki ga pripravljata z Gerryjem Diverom, producentom, čigar albumi so osvojili BBC Folk Awards in nekateri med njimi bili celo nominirani za nagrado Mercury.

 

SREDA, 31. JULIJ – 21.00

PRIZORIŠČE: LAPIDARIJ POKRAJINSKEGA MUZEJA

Koncert: NESESERI KAKALULU in JURE LESAR BAND - akustično

 

Jure Lesar je bil ustvarjalna in gonilna sila že pri skupini Eskobars, s katerimi je izdal dva vrhunska albuma z naslovi Eskobars in Ni dovolj. Nato je Jure začel ustvarjati pesmi, iz katerih je kasneje nastal njegov prvi samostojni album Zemljin sin. S pomočjo zasedbe, ki jo sestavljajo Denis Horvat (multinstrumentalist), David Morgan (bobni), Luka Mrdakovič (bas) in Jan Fanedl (kitara) je nastala nova zgodba prijateljstva in glasbe, ki se odraža z močno energijo na odru.

Nesesari Kakalulu je primorska vokalno instrumentalna zasedba devetih instrumentalistov, ki so se sprva povezali okoli zapuščine Fela Kutija in v duhu subsaharskih ritmov razvili svoj sodobni glasbeno-ritmični ritual. Hipnotične bas linije so se zavrtele v poliritmiji z repetitivnimi ritmi kitare, jambe so stopile v dialog z bobni, trobila se iz skupnih napevov prelivajo v improvizirane solo pripovedi, vse skupaj pa je začinjeno z dotikom pestrega nabora tolkal, prepletom vseh instrumentalnih elementov, ki se gibljejo med dorečenimi deli in transom skupinske improvizacije.

 

SREDA, 7. AVGUST - 21.00

PRIZORIŠČE: LAPIDARIJ POKRAJINSKEGA MUZEJA

Koncert: DITKA

Glasbena zgodba Ditke Čepin, pevke, kitaristke in skladateljice, je kombinacija uglasbene poezije znanih slovenskih pesnikov Ferija Lainščka in Toneta Pavčka ter avtorske glasbe, ki jo ustvarja skupaj z očetom Gorazdom Čepinom, skladateljem, pianistom in pevcem, sicer stalnim članom njene zasedbe. Ditkine pesmi v angleškem jeziku so bile večkrat nagrajene na priznanih glasbenih tekmovanjih v tujini (UK Songwriting Contest, Unsigned Only, USA).

Ta mlada, zelo avtentična koroška glasbenica, ki ima za seboj tako številne samostojne koncerte avtorske glasbe kot tudi koncerte v okviru večjih, glasbenih festivalov (Arsana, Pivo in cvetje Laško, Lent,..), bo koprskemu bisernemu festivalu prispevala briljanten odmerek slovenskega country popa in rocka. Predstavila se bo z glasbeno zasedbo Gorazd Čepin (klaviature in spremljevalni vokal), Jan Lužnik (električna kitara in back-vokal), Ilj Pušnik (kontrabas) in David Slatinek (tolkala).

 

SREDA, 14. AVGUST - 21.00

PRIZORIŠČE: LAPIDARIJ POKRAJINSKEGA MUZEJA

Koncert: PLIŠ

Nekaj mehkega, prijetnega in toplega je Pliš, glasbena zasedba, ki jo v jedru sestavljata izvrstna vokalistka Aleksandra Ilijevski in navihanec Marko Gregorič na kitari in kontrabasu, pred nekaj leti pa sta plišasta postala še Murat kot beatboxer in Tomaž Gajšt na trobenti in klaviaturah. Izdali so album Plošča za dve osebi. Na radiu sta se lestvic visoko oklepali najprepoznavnejši uspešnici Metulji in Raj. Nase pa med drugim opozarjajo z grmado izjemnih priredb najrazličnejših pesmi ter izvrstnimi preprostimi in učinkovitimi videoposnetki, ki jih na youtubu kar mrgoli pod različnimi imeni.

Pesmi Pliševega repertoarja se rojevajo iz druženja na vajah, veliko je priredb pop in jazz komadov, nekaj seveda tudi lepih avtorskih komadov, največkrat z glasbo Marka Gregoriča in besedili Roka Vilčnika.

Interpretacije preprosto očarajo s svojo duhovitostjo,

lahkotnostjo in iskrenostjo

 

SREDA, 14. AVGUST - 21.00

PRIZORIŠČE: LAPIDARIJ POKRAJINSKEGA MUZEJA

Koncert: HAMO & TRIBUTE 2 LOVE – slečeni

Hamo & Tribute 2 Love so ena izmed najbolj popularnih rock skupin na slovenski glasbeni sceni. Svojo lubezensko zgodbo najraje pripovedujejo v živo na številnih koncertih po vsej Sloveniji. Na odru se izčiščen zvok albumov sreča z improvizacijo, vrhunskimi kitarskimi in tipkarskimi solažami in predvsem s pozitivno energijo, ki jo med občinstvo pošiljajo v enormnih odmerkih.

 Na tokratnem koncertu bodo predstavili skladbe v slečeni različici. Od tistih bolj žalostno zasanjanih do srečno pocukranih in tistih seksapilnih, ki se jim včasih ni moč upreti. Vroče bo!

 

 

 

Odgovorni organizator prireditve:
Agencija Easy
Benčičeva 14
6000 Koper