PETER BENCE - Vstopnice

povprečna ocena 1 obiskovalcev.

Trenutno ni dogodkov tega izvajalca

Nikoli več ne zamudite pričetka prodaje vstopnic!

Prejmite novice o izvajalcu na vaš email naslov.

Z naročilom se strinjate s splošnimi pogoji poslovanja in politiko zasebnosti.

ocen obiskovalcev

  1. Glasba življenja

    Avtor: Ivan Peter; Lokacija prireditve: Poslučani posnetki; Datum prireditve: 21.02.2018

    Igrivost glasbe življenja, z vzponi in padci, z vznemirjenji, umirjenostjo, lagodnostjo, kot vihar življenja, ki premetava človeka iz lagodja v neugodje, pričakovanja v presenečenja polna veselja s strahom pred propadom, a vedno znova zaživi v melodično igrivost

Dodatne informacije izvajalca oz. dogodka

KLASIČNO IZOBRAŽENI VIRTUOZNI PIANIST, SKLADATELJ IN PRODUCENT PETER BENCE NAPOVEDUJE NOV KONCERT V SLOVENIJI V LETU 2018.

PREKO 250 MILIJONOV OGLEDOV NA SPLETNIH SOCIALNIH OMREŽJIH, RAZPRODANI KONCERTI PO CELEM SVETU.

OD KLASIČNE DO FILMSKE GLASBE, OD ROCKA DO POPA, OD BACHA DO MICHAELA JACKSONA IN SKUPINE QUEEN: NJEGOVE PRIREDBE, EKSPRESIVNA INTERPRETACIJA IN IZVRSTNA KLAVIRSKA TEHNIKA NAVDIHUJEJO MLAJŠE IN STAREJŠE GENERACIJE GLASBENIKOV Z VSEGA SVETA.

ČUDEŽNI DEČEK SE JE PRELEVIL V SVETOVNO PRIZNANEGA PERFORMERJA: ŠE KOT OSNOVNOŠOLEC JE BIL SPREJET NA AKADEMIJO FRANZ LISZT V DEBRECENU, KLAVIR IN KOMPOZICIJO JE DOŠTUDIRAL NA VISOKI ŠOLI BERKLEE V BOSTONU (ZDA).

 

PETER BENCE

Četrtek, 5. julija 2018 ob 21.00

LJUBLJANA FESTIVAL – Križanke


V četrtek 5. julija bo Peter Bence nastopil v poletnem gledališču Križank v okviru Festivala Ljubljana, ki velja za največjega, najstarejšega in enega med najpomembnejših festivali tako v Sloveniji kot tudi v širši regiji.

Peter Bence je prava internetna senzacija zadnjih let, saj je s priredbami skladb Michaela Jacksona, zasedbe Queen in avstralske zvezdnice Sie na Youtube in Facebook kanalih zbral že več kot 250 milijonov ogledov. Njegova ekspresivna interpretacija, strastno, vihravo in udarno igranje, okrepljeno z izvrstno klavirsko tehniko, navdihuje mlajše in starejše generacije glasbenikov in ljubiteljev glasbe s celega sveta. Tako njegove nastope spremlja tudi več desettisoč ljudi. Samo lani je nastopal na štirih celinah v več kot 20-ih državah.

Peter je začel igrati klavir že, ko je bil star dve leti, ko je »tako na uho« na pianinu njegovih starih staršev igral melodije iz svojih najljubših risank. Kot sila nadarjen otrok se je že pri petih letih začel izobraževati na glasbeni šoli v svojem rojstnem kraju Hajduboszormeny na Madžarskem. Kaj kmalu je dobil status čudežnega dečka in se še kot osnovnošolec začel šolati na Akademiji za glasbo Franz Liszt v Debrecenu.

Svojo prvo skladbo, v njej je bilo slišali močan vpliv Mozarta in Chopina, je napisal ko je bil star 7 let, pri enajstih pa je že posnel svoj prvi solo album. Že v najstniških letih ga je pritegnila filmska glasba. Med poslušanjem opusa skladb Johna Williamsa, priznanega skladatelja filmske glasbe, se mu je odprl povsem nov glasbeni pogled na svet in ga navdihnil za raziskovanje lastnega glasbenega jaza.

Svojo klavirsko govorico je po študiju na Madžarskem začel izpopolnjevati na Akademiji Berklee v Bostonu v Združenih državah Amerike, kjer je svojo virtuoznost in izvirnost izrazil v mnogih glasbenih žanrih, še posebej filmskih, a nedvomno je bilo slišati, da je na njegovo glasbeno izraznost vplivala predvsem glasba Michaela Jacksona.

Januarja 2012 se je vpisal v Guinessovo knjigo rekordov, ko se je v eni minuti dotaknil klavirskih tipk kar 765-krat. Leta 2015 pa je njegova različica Jacksonove skladbe »Bad« na YouTube kanalu le v nekaj dneh bila deležna več kot 10 milijonov ogledov in tako je le-ta postala spletni video hit. Danes si je vse Petrove videoposnetke (YouTube + Facebook) ogledalo že več kot 250 milijonov.

Petrovi koncerti so paša za oči in za ušesa. V to se se prepričali vsi tisti, ki so v zadnjem letu obiskali koncerte v več kot 20-tih državah na štirih celinah. Kot tudi vsi tisti, ki so ogledali njegove nastope, ki jih je odigral za nekatere novičarske in druge spletne portale ter radijske postaje (BBC, the Ellen DeGeneres Show’s website, Buzzfeed, 9GAG, Classic FM, Iheart Radio or Billboard). Njegov debitantski album, na katerem bodo predstavljene nekatere njegove najboljše priredbe in avtorske klavirske skladbe, namerava izdati ob koncu letošnjega leta.

 

 

 

 

Odgovorni organizator prireditve:

Festival Ljubljana

Trg francoske revolucije 1

1000 Ljubljana