Neisha - Vstopnice

Akademsko izobražena glasbenica, ki posega po lahkotnem popu in rada zahaja na področje soula ...

Trenutno ni dogodkov tega izvajalca

Ni ocen obiskovalcev

Trenutno še ni ocen za Neisha. Bodite prvi in napišite opis dogodka, ter delite vašo izkušnjo z drugimi.

Dodatne informacije izvajalca oz. dogodka

Neisha je javnosti bolj znana kot »mainstream« izvajalka, ki posega po lahkotnem popu in rada zahaja na področje soula, malokdo pa ve, da akademsko izobražena glasbenica (kompozicija in klavir) svoje pečate pušča tudi na področjih klasične glasbe, filmske glasbe in drugih scenskih umetnosti.
Njen ustvarjalni opus je širok. Kot skladateljica posega po različnih klasičnih glasbenih oblikah in sklada tako za komorne kot simfonične zasedbe, mladostna umetniška drznost pa jo žene še h kompozicijam za plesne orkestre. Njena dela izvajajo po domačih in mednarodnih odrih. Kot klasična pianistka, ki se ponaša tudi z nazivom Škrjančeva nagrajenka, je tekmovala na številnih klavirskih tekmovanjih in tekmovanjih v solfeggiu, s premnogimi klavirskimi recitali je javnosti interpretirala dela klasičnih mojstrov ter sodelovala tudi s simfoničnim orkestrom SGBŠ iz Ljubljane in simfoničnim orkestrom RTV SLO.
Še preden je stopila na samostojno glasbeno pot kot Neisha, je bila aktivna tudi na področjih pop in rock glasbe.
Kot samostojna izvajalka pop scene se je Neisha širši javnosti leta 2005 predstavila s klasično virtuozno klavirsko igro, odeto v plašč sodobnega popularnega zvoka. izšel kje njen prvi cd Neisha-Neisha.Ta je nemudoma osvojil vrhove slovenskih glasbenih lestvic. Skladbe Planet za zadet, Malo tu, malo tam, 'Maš še kje čas, Le kaj se skriva in ostale uspešnice so navdušile publiko vseh starosti, kar dvakrat razprodana hrama slovenske kulture - Cankarjev dom in Križanke pa so dokaz, da je njena ustvarjalnost barvit mozaik, ki je blizu različnim glasbenim okusom.Album je zaradi svoje izjemne uspešnosti doživel ponatis oz. dvojno izdajo z živimi posnetki iz cankarjevega doma.
S producentom Dejanom Radičevićem na področju popularne glasbe brez predsodkov in s sposobnostjo prilagajanja esence popa & soula sledita ustvarjalni radovednosti. Lahko bi rekli, da z edinstvenimi potovanji, s katerimi zaideta globoko v bistvo sobivajočih glasbenih izrazov, bogatita lastno glasbeno govorico.
Posledica tega je bilo med drugim tudi sodelovanje s simfoničnim orkestrom RTV Slovenija in glasbeno veličino Kornelije Kovačem v ljubljanskih Križankah junija 2006. Odziv publike, medijev in strokovne javnosti je Neisho neizpodbitno postavil v zakladnico glasbenih izvajalcev, s katerimi se Slovenija lahko ponaša na kulturno-umetniškem področju.
Nemirni ustvarjalni duhovi so samo pol leta kasneje izvedli svojevrsten glasbeni eksperiment. Sodelovanje s slovenskim DJ-jem Valentinom Kanzyanijem pri projektu »Post nuclear Ibiza« je vsem ustvarjalcem predstavljal popolno neznanko. Formula ni obstajala, pogled na primerljivo ustvarjalnost ni obstajal. Zmožnost ohraniti všečne melodije Neishine glasbene govorice in enakovredno spoštovati sintetične zvočne kulise Kanzyanijevih elektronskih glasbil, ob tem pa zadovoljiti še pričakovanja kritičnih glasbenih okusov mainstreamovske publike in privržencev elektronske glasbe, je bila vsekakor svojevrstna preizkušnja, ki bo še dolgo ostala nezasenčena.
Ob številnih osvojenih nagradah in nominacijah(platinasta plošča za album Neisha-Neisha, viktor za gklasbenega izvajalca, srf,planet za zadet-hit hitov, najboljša pesem leta,...) ji je bil vedno največjji izziv sodelovanje in ustvarjanje duetov in projektov z glasbeniki na 'isti frekvenci', kot so npr.Gibonni, Massimo Savić, Vlatko Stefanovski,Tokac-Dan D, Nermin Puškar, Vlado kreslin, Zoran Predin, Terrafolk,...
Album "Nor je ta svet" je izšel 15. oktobra 2007 in ohranja Neishino razpoznavno klavirsko interpretacijo. Sprehod skozi številne žanre, od popa, soula, pop rocka do melodično izpovedne lirike, je poslušalce navdušil tudi zaradi uporabe instrumentalne igre široke palete pihal, trobil, barvite ritem sekcije in godal. Polna zvočna pokrajina še vedno ohranja jasen, lahkoten in razumljiv izraz, ki skupaj z Neishino interpretacijo in pozitivno energijo pričara občutek neke nove domačnosti.
Single "Tiste lepe dni" je napovedal ploščo "Krila", ki jo je pevka izdala leta 2010. Neisha je o albumu povedala, da je tako v avtorskem kot tudi izvajalskem smislu v osnovi zvesta že začrtani poti, vendar si je na tej plošči dovolila tudi nekaj odstopanj. Ponovno pa je producentsko taktirko prepustila odličnemu Dejanu Radičeviču, ki je ustvaril že predhodni dve plošči.
Pred kratkim je izdala izjemno uspešen singel za trg Slovenije, Bosne ter Srbije pod naslovom 'Na raskršću sna', kjer  se predstavlja z bosanskim pevcem Nerminom Puškarjem.Tudi za Hrvaški trg je leta 2009 izdala solo ploščo pod naslovom 'Miles away',iz katere je prosperiral zelo uspešen singel 'Ljubav je domino' v duetu z Vlatkom Stefanovskim.
Od leta 2005 pa do zdaj je uspešno koncertirala tudi v državah širom po Evropi ter bila glasbena predstavnica Slovenije začasa predsedovanja Evropski uniji.

Vir: http://www.neisha.org/