Judas Priest - Vstopnice

Ni ocen obiskovalcev

Trenutno še ni ocen za Judas Priest. Bodite prvi in napišite opis dogodka, ter delite vašo izkušnjo z drugimi.

Dodatne informacije izvajalca oz. dogodka

 

Turneja ob 50-letnici bogov heavy metala

 

14. julij 2020, Ljubljana, Arena Stožice

 

Pionirji heavy metal glasbe Judas Priest se po 29 letih znova vračajo v Ljubljano!

 

Le malo je heavy metal zasedb, ki so imele tak uspeh, kot ga je imela britanska zasedba Judas Priest v svoji 50-letni karieri. Ob tem jubileju se leta 2020 odpravljajo na epsko turnejo, s katero bodo obeležili abrahama svoje zavidljive kariere.


Da njihova energija in vpliv ostajata nedotaknjena, pa dokazuje dejstvo, da je bil njihov lanski album Firepower na lestvicah uvrščen najvišje od vseh njihovih plošč. Leta so prejeli nominacijo za Dvorano slavnih rock'n'rolla, leta 2010 so prejeli Grammy Award za najboljšo metal izvedbo, leta 2006 pa jim je nagrado podelila tudi postaja VH1.

Judas Priest so nastali leta 1969 v Birminghamu v Veliki Britaniji, ki velja za eno od zibelk heavy metala. Rob Halford, Glenn Tipton, K.K. Downing in Ian Hill so tvorili jedro skupine, tekom let pa se je v skupini zamenjalo veliko bobnarjev.  Skupaj pa so bili več kot pripravljeni, da za vedno spremenijo heavy metal.

Po preizkusnem začetniškem obdobju petih let so nato leta 1974 izdali prvenec Rocka Rolla in nato še štiri plošče, na katerih so se že znašle uspešnice kot sta Diamonds and Rust in Hell Bent for Leather.

Priesti so bili ena prvih metal zasedb, ki je nosila okovano usnje, opremo, ki jo je Halford menda nabral kar v lokalni trgovini s S&M pripomočki. A prav ta videz so kmalu posvojili vsi navdušenci nad metalom in še danes velja za “uradno” nošo poslušalcev te zvrsti glasbe.

Veliki preboj za zasedbo je prišel s šestim albumom British Steel iz leta 1980, na katerem sta uspešnici Breaking the Law (ki sta jo leta kasneje “posvojila” tudi risana junaka Beavis in Butt-head) ter Living After Midnight.

Zasedba je v 80. letih prevladovala na metal sceni, saj so izdali še pet albumov, hkrati pa so postali tudi stadionska atrakcija, saj so že leta 1980 koncertirali tudi na prvem festivalu Monsters of Rock v britanskem parku Donington, leta 1985 pa so bili tudi del humanitarnega Live Aida v Filadelfiji.

Bolj v hard rock so se podali z albumoma Turbo (1986) in Ram it Down (1988), leta 1990 pa izdali, po mnenju večine, najbolj udarno ploščo kariere, Painkiller. Leta 2004 so bili posebni gostje festivala Ozzfest, kjer so igrali ob boku Black Sabbath, nato pa leto kasneje izdali petnajsti studijski album Angel of Retribution.

Leta 2008 so izdali dvojni konceptualni album Nostradamus, leto kasneje pa A Touch of Evil: Live, na katerem je tudi bombastična izvedba pesmi Dissident Aggressor, ki jim je prinesla že omejeni grammy.

Ob tridesetletnici plošče British Steel so izdali posebno različico albuma na dveh zgoščenkah, kar so kronali s turnejo, na kateri so ga izvajali v celoti, nato pa izdali še koncertni DVD.

Leta 2011 je svoj odhod najavil K.K. Downing, kar pa jih ni ustavilo, zato so se odločili, da nadaljujejo in v svoje vrste vzamejo kitarista Richieja Faulknerja. Ta poteza je zasedbo osvežila, nove privržence pa pridobila tudi s presenetljivim, a izjemnim nastopom v šovu Ameriški idol.

Sedemnajsti album Redeemer of Souls so izdali leta 2014, dosegel pa je šesto mesto ameriške lestvice albumov, kar so podprli s pripadajočo turnejo. Seveda jim ni ušla nominacija v Rockersko alejo slavnih (The Rock'n'roll hall of fame), leto kasneje pa so izdali hvaljeni in še vedno aktualni album Firepower, ki jih je spet popeljal na turnejo okoli sveta.

Judas Priest pa se ne ustavijo, saj tudi v jubilejnem letu nadaljujejo s svojo heavy metal okupacijo sveta. Turnejo so tako poimenovali 50 let heavy metala. Da so še vedno prvokategorniki v svojem žanru, pa se boste lahko prepričali 14. julija 2020 v dvorani Stožice.

 

The Dead Daisies predskupina na koncertu Judas Priest v Stožicah

Obveščamo vas, da bo kot predskupina na koncertu Judas Priest 14. julija v Stožicah nastopila avstralsko-ameriška skupina The Dead Daisies.

Gre za skupino preverjenih rokerjev z dolgoletnimi karierami, ki se močno naslanja na izročilo sedemdesetih in osemdesetih let. Pričakujemo lahko močne vokale in udarne melodije, z vplivi Aerosmith, Bad Company in številnih drugih.

Skupina ustanovljena šele leta 2013 je sestavljena iz samih starih znancev žanra. Pevec in basist  Glenn Hughes je nekdanji pevec Deep Purple ( poznan pod vzdevkom "The Voice of Rock"), za kitarske solaže skrbi Doug Aldrich, ki je igral v mnogih skupinah, kot so Whitesnake in Dio, na bobnih pa je Deen Castronovo, ki se ga spomnimo po igranju z Journey, Bad English in Hardline in kitarist David Lowy prihaja iz Red Phoenix in Mink.

Superskupina, ki jo je leta 2013 ustanovil ritem kitarist David Lowy, je v kratkem času svojega delovanja dosegla resnično veliko. Odre so si delili z največjimi imeni svetovnega rocka. V zgodovino svetovnega rocka pa so se zapisali kot prva zahodna rock skupina, ki je leta 2015 nastopila na Kubi. Takrat sta bila v skupini tudi Darryl Jones in Bernard Fowler, ki sicer nastopata z The Rolling Stones. Prav z njimi sta bila na Kubi tudi naslednje leto.

 

Rock’n’Roll is a trip, not a destination

 

Ustanovljena leta 1969. Pevec Rob Halford uživa v svojih bizarnih besedilih.

Novičke

Bodite obveščeni o prihajajočih dogodkih

Prejmite novice o izvajalcu na vaš email naslov.

Z naročilom se strinjate s splošnimi pogoji poslovanja in politiko zasebnosti.