Hladno Pivo

Hladno Pivo  - Vstopnice

Ni ocen obiskovalcev

Trenutno še ni ocen za Hladno Pivo. Bodite prvi in napišite opis dogodka, ter delite vašo izkušnjo z drugimi.

Dodatne informacije izvajalca oz. dogodka

Hladno pivo je hrvaški rock band iz Zagreba. Nastal je konec 80ih v zagrebškem predmestju Gajnice in je že do konec devetdesetih postal najbolj priljubljen hrvaški punk rock bend.


Zaradi svojega kritičnega odnosa do oblasti se mnogokrat norčujejo z družbenih in moralnih norm, ter človeškega obnašanja. Njihova repertoar sestoji z preprostega punk rocka stila, ki so ga je kasneje malo omehčali bolj rock zvoki.


Skupina je prodala preko 60 000 glasbenih posnetkov, imela mnogo koncertov po Hrvaški, Sloveniji, Bosni in Hercegovini, Srbiji, Makedoniji, Nemčiji, dobila 8 nagrad Porin, 8 nagrad Zlata Koogla, dve nagradi Crni Mačak, nagrado Davorin in mnoge druge.


Po treh albumih, ki so končali neuradno trilogijo Džinovski, G.A.D. in Desetka, na katerih so združili prvine pop punka, punk rocka in hardcore punka, je skupina posnela album Pobjeda 1999. Po temu se je skupini pridružil trobentač Stipe Mađor-Božinović. Pričeli so uporabljati različne inštrumente, kot so klaviature, akustična in »slide« kitara s čimer je njihova rockovska ekspresija postala bogatejša, albumi pa postajali čedalje bolje popularni.


Njihov album »Šamar« je prišel poleti leta 2003 sledil pa mu je hit »Zimmer frei«. Izdaji albuma in singla je sledila turneja »Dođite po šamar« in njeno nadaljevanje naslovljeno »Okrenite drugi obraz« v jeseni.


Leta 2003 so za album prejeli nagrado Joško Kulušić s strani hrvaškega Helsinškega odbora za zaščito in promocijo človekovih pravic v medijih.


Spomladi 2005 je Hladno Pivo odšlo na eno svojih največjih turnej. Največji koncert turneje je bil pred 10 000 fani v dvorani Zagrebški dom sportova.


Spomladi 2007 so izdali album »Knjiga Žalbe« in odšli na novo turnejo »Uz žuje nije sve tako sivo« in obiskala vsa večja mesta po hrvaškem.


Po daljšm premoru so izdali album »Svijet glamura« 16. Apr 2011.

Novičke

Bodite obveščeni o prihajajočih dogodkih

Ne zamudite pomembnih novic o koncertih skupini Hladno Pivo koncertih v regiji: Prijavite se na ticket alarm zdaj!

Z naročilom se strinjate s splošnimi pogoji poslovanja in politiko zasebnosti.