HARLEM GOSPEL CHOIR

HARLEM GOSPEL CHOIR  - Vstopnice

Trenutno ni dogodkov tega izvajalca

Ni ocen obiskovalcev

Trenutno še ni ocen za HARLEM GOSPEL CHOIR. Bodite prvi in napišite opis dogodka, ter delite vašo izkušnjo z drugimi.

Dodatne informacije izvajalca oz. dogodka

V SLOVENIJO PRIHAJA NAJBOLJ ZNAN GOSPEL ZBOR IZ ZDA


ZBOR SESTAVLJAJO NAJBOLJŠI PEVCI IN GLASBENIKI IZ NEWYORŠKIH ČRNSKIH CERKVA


NASTOPILI SO ŽE ZA PAPEŽA, NELSONA MANDELO, BARACKA OBAMO, SODELOVALI SO S SVETOVNIMI ZVEZDNIKI KOT U2, ANDRE RIEU, MICHAEL JACKSON IN MADONNO


THE HARLEM GOSPEL CHOIR


20.12.2018 KOPER, Dvorana Bonifika (OŠ Koper)


22.12.2018 LJUBLJANA, Cankarjev dom (Gallusova dvorana)


V Slovenijo prihaja prihaja svetovno znani zbor, velika gospel atrakcija, ki je svoje sporočilo ljubezni in navdiha delila že z več sto tisočimi ljudmi po celem svetu – The Harlem Gospel Choir! V četrtek, 20. decembra bo Harlem Golspel Choir nastopil v Dvorani Bonifika v Kopru, v soboto, 22. decembra pa še v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani.


Njihov nastop je dinamičen, z njim pa skušajo približati afro-ameriško kulturo, ki je stkana v gospel glasbo, bolje znano kot pobožno glasbo, ki je značilna za cerkve v ZDA. Slogan vsakega njihovega nastopa je: »zbližanje ljudi in narodov«. Harlem Gospel Choir je v svoji bogati preteklosti nastopal za rimokatoliškega papeža, Nelsona MandeloEltona JohnaBaracka ObamoOprah, sodelovali pa so s številnimi svetovno znanimi umetniki kot so U2Mari J. BligeAndre RieuGorillazDiana Ross in Cindy Lauper.


Zbor je leta 1986 ustanovil Allen Bailey. Idejo zanj je dobil po obisku praznovanja v čast Dr. Martinu Luthru Kingu ml. v Harlemu. V njem predstavlja najboljše pevce in glasbenike iz harlemskih ter ostalih newyorških črnskih cerkva.


Pred kratkim so za dobrodelno akcijo »Playing For Change« posneli dve skladbi. Zbrani denar bo namenjen gradnji glasbenih šol po svetu. Še vedno pa zbor Harlem Gospel Choir žaluje za preminulim Solomonom Burkeom, s katerim so za božič 2003 nastopili v Vatikanu pred papežem Janezom Pavlom II.


Leta 2007 so bili na svetovni turneji z Andreem Rieuem v Nemčiji, Avstriji, Belgiji, Švici, Franciji, na Nizozemskem ter na Japonskem. Album, ki so ga skupaj posneli, »New York Memories«, je dosegel v Avstraliji 5-kratno platinasto prodajo. Nastopili so na 60. rojstnem dnevu Sira Eltona Johna ter istega leta prejeli nagrado za najboljši umetniški nastop bralcev revije American Entertainment Magazine. Poleg tega so prepevali še z Dixie Hummingbirds, jazz legendo Jonom Hendricksom, z Razorlight, na Oprah Showu so z Liso Marie Presley odpeli skladbo »In The Ghetto«, s skupino ameriške vojske The Jazz Ambassadors so nastopili v Pentagonu, z Jessico Simpson pa na Walt Disneyjevi božični paradi.


Leta 2008 so nastopili v oddaji “Dobro jutro, Amerika” in pomagali zbrati 155.000 plaščev za brezdomce. Istega leta so nastopili s priznanim irskim tenoristom Redom Hurleyem, na stadionu Yankee so za papeža Benedikta XVI. peli na koncertu upanja. Na turneji “Night Of The Proms” so nastopili s Simple Minds, Live, Sinead O'Connor, Robinom Gibbom in Kim Wilde. Bili so tudi prvi gospel zbor, ki je nastopil v Libanonu, Koreji ter na Slovaškem.


Na dan pogreba Michaela Jacksona so nastopili v oddaji “Umri dokončno”. Nastopili pa so tudi z Madonno na proslavi »Upanje za Haiti«.


Zbor med nastopi po vsem svetu z blagoglasnim petjem seje veselje in dobro voljo, njihovo delo pa je pogosto tudi dobrodelno, saj pogosto nastopajo za organizacije, ki skrbij oza boljše življenje otrok.


Njihove pesmi upanja se dotaknejo vsakogar in povzdignejo do angelskih višin – vsak nastop je nekaj izjemnega! Gre za več kot “le” gospel – Harlem Gospel Choir je res nekaj originalnega, naravnost iz New Yorka. Mnogi jih želijo posnemati, a le Harlem Gospel Choir uspeva resnično odsevati mogočni duh gospela. 


"...IT IS MORE THAN A SHOW, IT IS A FEELING..."


- Papež Janez Pavel II
Odgovorni organizator prireditve:


PREDODROM d.o.o.


Puntarjeva 17


6000 Koper