HAPPY OL' McWEASEL

HAPPY OL' McWEASEL  - Vstopnice

NAPREDNO ISKANJE

Ni ocen obiskovalcev

Trenutno še ni ocen za HAPPY OL' McWEASEL. Bodite prvi in napišite opis dogodka, ter delite vašo izkušnjo z drugimi.

Dodatne informacije izvajalca oz. dogodka

Happy Ol' McWeasel je band, ki je nastal 17. marca 2007. Zares pa so se združili nekaj dni prej, da so se pripravili na svoj prvi koncert na St. Patrick’s Day. Seveda takrat še mladi in zeleni so se sprva definirali kot keltski punk band in igrali muziko, ki intenzivnost punk rocka meša s tradicionalnimi (pretežno) irskimi melodijami in napevi. Poleg kitar, bobnov in basa so tako na tistem prvem koncertu v Pekarni igrali še na bendžo in harmoniko. In seveda nosili kilte, za vsak slučaj.

Njihov prvi album 'No Offence' iz leta 2012 je, poleg večinoma avtorskih skladb, vseboval tudi nekaj priredb irskih tradicionalnih ('Irish Rover', ki ima, mimogrede, čez 1 milijon ogledov na YouTube, 'Drunken Sailor', 'Foggy Dew' in 'Danny Boy'). Že naslednji, 'Heard Ya Say!', s skladbami ‘Left Behind’, ‘Good Deeds’, ‘Blow’, ‘Join the Crew’ idr., iz leta 2015, pa je bil izključno njihov. Vizli so nekje na svoji poti odložili kilte, se oddaljili od celtic punka in se prelevili v folk punk rock band. Tak presneto nepozaben, neprekosljiv glasbeni in odrski šus, ki ga ustvarja sedmerica: Gregor Jančič (glas), Martin Bezjak (violina), Primož Zajšek (harmonika), Aleš Voglar (bobni), Aleš Pišotek (kitara), Matej Kosmačin (bas kitara) in Timi Krajnc (bendžo, akustična kitara). Nekje vmes si je band utrl pot v tujino in pridobil poslušalce iz vsega sveta, njihovo priredbo skladbe 'Danny Boy' so čez lužo uporabili za sountrack znane TV serije z Robinom Williamsom v glavni vlogi, v deželi vzhajajočega sonca pa so izdali in razprodali obe njihovi plošči.

Bandova 'irska' preteklost je nekako še vedno njihova sedanjost. Na St. Patrick’s Day se je za Vizle zgodilo že marsikaj – na ta dan so imeli prvi koncert v letu 2007, ob njihovi 10. obletnici so prvič koncertirali v (in razprodali!) Kinu Šiška, oba albuma so izdali na ta datum. In tudi tretjega bodo - 17. marca Happy Ol’ McWeasel izdajajo nov album ‘Such is Life’ in se z njim za pasom odpravljajo na obširno koncertno turnejo.

WEB: happyolmcweasel.com

FB: facebook.com/happyolmcweasel

YT: youtube.com/user/happyolmcweasel