Nalaganje...

Trenutno ni dogodkov tega izvajalca

Bodite obveščeni o začetku predprodaje

Prejmite novice o izvajalcu na vaš email naslov.

Z naročilom se strinjate s Splošni pogoji in našo Politika zasebnosti


1 ocen obiskovalcev

Oddajte svojo oceno
  1. koncert

    Avtor: bernarda pirih; Lokacija prireditve: Dvorana Stožice; Datum prireditve: 25.05.2018

    Žal, žal mi je zame in za nastopajoče. Koncert vrhunski, Dole tak kot vedno, glasbeniki si zaslužijo same superlative. OZVOČENJE IN AKUSTIKA ZANIČ. Slišalo se je odmev, piskanje mikrofona.... Kupili smo karto v zelenem ringu in tudi glede na ceno je sklepati, da je koncertni užitek ne bo moten. Žal,žal... V Stožice ne grem več na koncert.

Dodatne informacije izvajalca oz. dogodka


PO LANSKIH RAZPRODANIH KRIŽANKAH V REKORDNEM ČASU
SE VOJVODINSKI MORNAR EKSKLUZIVNO VRAČA V LJUBLJANO,
TOKRAT V DVORANO STOŽICE!

ĐORĐE BALAŠEVIĆ
 „BARONOV BAL“

Petek, 25. maja 2018 ob 20.00,
DVORANA STOŽICE – LJUBLJANA


V ljubljanskih Stožicah bo v petek, 25. maja 2018, na nekoč dan mladosti, ekskluzivno v Sloveniji nastopil en najbolj znanih kantavtorjev iz prostora nekdanje skupne države: poet, glasbenik, pripovedovalec zgodb, humorist in komentator Đorđe Balašević. Po lanskih, v rekordnem času razprodanih Križankah, zdaj prihaja na svoj največji koncert v Sloveniji doslej! Pri nas še ni imel arenskega nastopa, medtem ko v drugih državah nekdanje skupne države polni arene že vrsto let: decembra je razprodal arene v Zagrebu, Beogradu, pred nekaj dnevi v Sarajevu, marca bo nastopil v Splitu, maja v Skopju in Ljubljani. Vojvodinski mornar nas bo spet navdušil s svojimi legendarnimi pesmimi, kot tudi veliko zasedbo na največjem odru v Sloveniji. Pred izidom je tudi njegova nova knjiga, ki bo na željo in tudi veliko veselje njegovih oboževalcev iz Slovenije, prevedena v slovenščino, v njej pa bo v svojem prepoznavnem slogu govoril o svoji mladosti.

Naslov koncerta je „Baronov bal“ („Baronov ples“), kar je tudi naslov njegovega novega singla, enega iz vrste novih pesmi, s katerimi po 14 letih napoveduje izid nove avtorske plošče! Tako bomo na koncertu v Ljubljani lahko slišali tudi nekaj novih pesmi, v spremljavi 15-članskega orkestra!

Đorđeta Balaševića verjetno ni potrebno posebej predstavljati. Najbolj je znan kot glasbenik - kantavtor, hkrati pa je tudi pesnik, pisatelj, igralec in režiser. Balašević je odraščal v Novem Sadu, poezijo pa je začel pisati že v osnovni šoli. Začetek njegove glasbene kariere sega v leto 1977, ko je postal član glasbene skupine Žetva. Pred začetkom samostojne kariere leta 1982 je bil tudi član skupine Rani mraz, s katero je leta 1978 nastopil na festivalu v Opatiji. Takrat je v skupini nastopal tudi Bora Đorđević, ki jo je kmalu zatem zapustil in ustanovil Ribljo Čorbo. Leta 1979 je Balašević kot član skupine Rani mraz zmagal na splitskem festivalu s pesmijo „Panonski mornar“. V tem obdobju je sodeloval kot tekstopisec tudi z Zdravkom Čolićem in skupino Srebrna Krila. S skupino Rani mraz je posnel še dve uspešnici, pesem "Priča o Vasi Ladačkom" in "Život je more". Leta 1982 je zapustil skupino in se posvetil samostojni glasbeni karieri. Istega leta je izdal album „Pub“ in se podal na jugoslovansko turnejo. V 40-letni karieri je do danes izdal že 15 albumov.

 

Odgovorni organizator prireditve:
PREDODROM d.o.o.
Puntarjeva 17
6000 Koper