DANCE AMORE - ZAPLEŠI LJUBEZEN! - Vstopnice

povprečna ocena 5 obiskovalcev.

Trenutno ni dogodkov tega izvajalca

ocen obiskovalcev

  1. Dance amore

    Avtor: Andreja Ajd Rode; Lokacija prireditve: ; Datum prireditve: 08.09.2017

    Profesionalen nastop, dobro pripravljeni plesalci, zelo zanimiva in všečna govorna spremljava Domna Valiča. Čestitke za fenomenalen tango, pasodoble ter rumbo. Melinda je blestela z neverjetno plesno drźo in profesionalnostjo. Čestitke celotni ekipi!
  2. čudovito

    Avtor: Urša; Lokacija prireditve: Ljubljana; Datum prireditve: 09.09.2017

    Enkratna predstava, vrhunski nastopi, prelepa zgodba.... Plesna predstava, ki nikogar ne pusti ravnodušnega....

Dodatne informacije izvajalca oz. dogodka

Plesni spektakel v bleščečem soju Broadwaya

Vzdušje ulic New Yorka v glamuroznem plesnem šovu

Ekstravagantne plesne točke ob katerih vas bodo zasrbele pete

Dance Amore

16. julij 2018 – Križanke – Ljubljana

V ljubljanske Križanke to poletje prihaja glamurozni plesni šov, ki bo s priznanimi slovenskimi plesalci na odru pričaral pristno vzdušje ulic New Yorka. Mesto preporoda in grandioznih priložnosti bodo v predstavi poustvarili od razgibane scenografske podobe, preko glamuroznih kostumov, do ubranih plesnih korakov ter koreografij originalne plesne zasedbe. Žarometi zažarijo, ulice se prebudijo in zgodbe plesnih junakov oživijo skupaj z njimi. V mozaik zgodb so združeni nastopi plesnih duetov, prepleteni s točkami modernih plesnih formatov, začinjenih z zapeljivim vokalom, ki gledalca vabi v razburkani svet nasprotujočih si čustev in buri njegovo domišljijo. Predstava prikazuje pestro paleto latinskoameriških in standardnih plesov, z atraktivnimi figurami žgočega argentinskega tanga, umazane salse, hip hopa, modernega plesa in jazza. V zraku je čutiti žar ljubezni na prvi pogled, dramatične posledice tragične zmote, grozo krvavega umora ter humor živahnih uličnih karakterjev. Dogajalna kulisa je postavljena na obrobje Brooklyna leta 1947 in prikazuje 24 ur, prepletenih s plesnimi zgodbami iz soseščine, polne nočnih barov, utripajočih luči in glasnih ritmov. V vrelišču ustvarjalnega talenta se srečujejo posamezniki iz raznolikih okolij, se spopadajo s številnimi izzivi, ki tvorijo vrtinec emocij in spletajo plesno pripoved.

Ekstravagantne plesne točke bo na odru izvedla družba priznanih slovenskih plesalcev, kot so: Andrej Škufca, Melinda Torokgyorgy Škufca, Jurij in Jagoda Batagelj, Gordana Grandošek Whiddon in Matej Krajcer, ki jih nekatere poznamo tudi iz šova Zvezde plešejo, ter mnogi drugi, saj v predstavi nastopa kar 17 plesalcev, pripovedovalec in pevka.

Plesna zgodba Dance Amore je nadgrajena in posodobljena različica navdihujoče plesne predstave »The 50's Show«, ki je pod vodstvom Jurija Batagelja nastala pred več kot desetletjem. Ustvarjalci so združili moči ter postavili paleto latinskoameriških in standardnih plesov na gledališke odre in ustvarili enkraten plesni, umetniški format. Predstava je kar devetkrat razprodala Gallusovo dvorano Cankarjevega Doma, uspešno gostovala na Velikem odru Festivala Lent ter kar dvakrat napolnila eno največjih kongresnih dvoran v Južni Evropi, NDK s kapaciteto kar 5000 sedišč. Nepozabna plesna zgodba s posodobljenimi in nadgrajenimi plesnimi točkami to poletje prihaja na oder ljubljanskih Križank.

Plesni spektakel ob katerem vas bodo zasrbele pete - Dance Amore - 16. julij, Križanke!
Odgovorni organizator prireditve:

Festival Ljubljana, Trg francoske revolucije 1

1000 Ljubljana