Cirque du Soleil - Varekai

Cirque du Soleil - Varekai  - Vstopnice

povprečna ocena 1 obiskovalcev.

Trenutno ni dogodkov tega izvajalca

Ocene obiskovalcev

  1. Cirque du Soleil - Varekai

    Avtor: Alenka; Lokacija prireditve: Stožice; Datum prireditve: 02.06.2017

    Čudovita predstava! Super akrobatika! Umetniki so se potrudili in govorili tudi v slovenščini, kar je bilo zelo simpatično. Izredno lep dogodek v Ljubljani!

Dodatne informacije izvajalca oz. dogodka

Cirque du Soleil


Izjemno zgodbo o uspehu je leta 1984 pričela skupina 20 uličnih artistov. Danes je Cirque du Soleil široka organizacija s sedežem v kanadskem Quebecu, ki povezuje preko 1300 artistov iz več kot 50 držav z vsega sveta. Nepozabna doživetja so uprizorili že v več kot 400 svetovnih mestih in navdušili 160 milijonov oboževalcev.


 


O predstavi Varekai:


 V globinah gozda na vrhu vulkana obstaja čudovit svet, kjer je vse mogoče. To je Varekai ... Z neba se spusti osamljeni mladenič in zgodba se lahko prične. V meglicah čarobnega gozda se pred njim odpre pisan svet, prežet s fantazijskimi bitji. Mladi mož odleti v nepozabno dogodivščino, na kateri spoznava čudesa ter skrivnosti sveta in uma.


Beseda Varekai (ver·ay·’kie) v romskem jeziku ciganov, popotnikov univerzuma, pomeni "kjerkoli". Produkcija, ki jo je režiral Dominic Champagne, se pokloni nomadskim dušam, duhu umetnosti cirkuške tradicije in vsem tistim, ki z neskončno strastjo iščejo pot, ki vodi v Varekai.