Nalaganje...

BRILJANTINA - Vstopnice

NAPREDNO ISKANJE

Lokacija

datum in ura dogodkaavg23

ODPOVEDANO - Muzikal Briljantina

Avditorij PortorožPortorož
odpovedano
datum in ura dogodka pet, 23. avg 2019 ob 20:30
datum in ura dogodkaokt20

Muzikal Briljantina

Kulturni dom KrškoKrško
datum in ura dogodka ned, 20. okt 2019 ob 18:00
Darilni bon

Darilna vstopnica Muzikal Briljantina

VREDNOSTNI DARILNI BON-

ocen obiskovalcev

Oddajte svojo oceno
  1. Briljantina

    Avtor: Lidija ; Lokacija prireditve: Cankarjev dom ; Datum prireditve: 23.06.2018

    Vrhunska predstava. Odličen prevod besedil, fantastični plesalci in vrhunska igra. Priporočam ogled, s seboj imejte robčke, ker se bodo budile najstniške emocije.

Dodatne informacije izvajalca oz. dogodka

Briljantina, Letno gledališče Khislstein, 18.8. ob 20.30

Študentom, dijakom in osnovnošolcem nudimo poseben počitniški 40% popust.

Število vstopnic je omejeno. Popust velja do 31.7. oziroma dokler zaloge trajajo.

Dokazila za vstopnice s popustom se bodo preverjala pri vhodu pred predstavo.

Predstavo priporočamo osnovnošolcem, starejšim od 12 let, mlajšim pa po presoji staršev.

Več informacij na: 041 886 666

 

 

Leta 1970 sta Jim Jacobs in Warren Casey napisala muzikal o življenju najstnikov, kot sta jih videvala v njuni šoli. Briljantina je bila premierno uprizorjena leta 1971 na sceni nočnega kluba Kingston Mines v Chicagu. Leto kasneje je bila Briljantina prvič uprizorjena tudi na Broadwayu.

Briljantina se dogaja v začetku šolskega leta, konec petdesetih let. Govori o mladih ljudeh različnih socialnih statusov, ki jim je skupna želja po prijateljstvu in ljubezni. Osrednja lika muzikala sta neotesan in predrzen fant Danny in pridno, lepo vzgojeno dekle Sandy. Muzikal Briljantina je bil z velikim uspehom uprizorjen v gledališčih širom sveta.

K svetovnemu uspehu muzikala je pripomogel tudi film iz leta 1978, v katerem sta glavni vlogi odigrala takrat mlad in uspešen igralec John Travolta kot Danny in pevka avstralskega rodu Olivia Newton John v vlogi Sandy. Tudi v Sloveniji je bil film z naslovom Briljantina velika uspešnica in mnogi so se takrat učili plesnih korakov, ki so jih videli v filmu.

Briljantino je pripravila kreativna ekipa: Producent: Jurij Franko, Režiser: Jug Radivojević, Prevajalec in prirejevalec pesmi: Tomaž Domicelj, Prevajalec besedila in dialogov: Boštjan Gorenc – Pižama, Glasbeni vodja: Patrik Greblo, Koreografinja: Milica Cerović, Scenograf: Aleksandar Denić, Kostumografinja: Tatjana Radišić, Asistent koreografinje: Matevž Česen, Asistentka kostumografinje: Tatiana Ždiara, Asistent režiserja: Patrik Krajnc, Strokovna svetovalka: Simona Vodopivec Franko, Zborovodja: Tomaž Pirnat, Oblikovalec govora: Martin Vrtačnik

Vlogo Sandy igrata Saša Lešnjek in Maša Medved, vlogo Dannyja pa Luka Markus Štajer in Matjaž Kumelj (vskok). V ostalih igralskih vlogah nastopajo Mariša Jagodič, Nastja Vodenik, Rahela Horvat Toš, Ana Ferme, Perrine Šmarčan, Melani Mekicar, Katja Škofic, Nika Mlekuž, Tim Lončar, Luka Cvetičanin, Žiga Lukman, Gašper Oblak, Niko Krhlanko, Klemen Mramor, Matevž Derenda in Žiga Bunič. V igralski zasedbi so poleg izbrancev z avdicije tudi velika imena slovenskih odrskih desk: Janez Hočevar – Rifle, Gojmir Lešnjak – Gojc, Uroš Smolej, Domen Valič, Alenka Tetičkovič in Desa Muck.

Predstava traja 2 uri in 45 minut in ima en odmor.

www.briljantina-muzikal.si

Odgovorni organizator prireditve:
Prospot d.o.o.
Langusova ul. 22
4240 Radovljica

 

 

 

 

 


Novičke

Bodite obveščeni o prihajajočih dogodkih

Prejmite novice o izvajalcu na vaš email naslov.

Z naročilom se strinjate s Splošni pogoji in našo Politika zasebnosti