38. FESTIVAL RADOVLJICA 2020

38. FESTIVAL RADOVLJICA 2020

Trenutno ni dogodkov tega izvajalca

Nikoli več ne zamudite pričetka prodaje vstopnic!

Prejmite novice o izvajalcu na vaš email naslov.

Z naročilom se strinjate s splošnimi pogoji poslovanja in politiko zasebnosti.

Ni ocen obiskovalcev

Trenutno še ni ocen za 38. FESTIVAL RADOVLJICA 2020. Bodite prvi in napišite opis dogodka, ter delite vašo izkušnjo z drugimi.

Dodatne informacije izvajalca oz. dogodka

Festival Radovljica poteka v tem slikovitem srednjeveškem mestu vsako leto v avgustu, nepretrgoma od leta 1983. Znan je po poudarku na starejši glasbi, a že vrsto let vključuje v svoje sporede tudi redko izvajano glasbo 19. in 20. stoletja, pogosto na ustreznih zgodovinskih glasbilih.


Na 37. Festivalu Radovljica 2019 se bo med 10. in 25. avgustom zvrstilo deset koncertov. Na njih bo nastopilo 49 umetnikov iz šestnajstih držav: Avstralije, Avstrije, Bosne in Hercegovine, Finske, Francije, Italije, Madžarske, Nizozemske, Poljske, Romunije, Rusije, Slovenije, Španije, Švedske, Švice in Velike Britanije. Med njimi so svetovno znani ansambli in solisti, tudi ruski violončelist Aleksander Rudin, francoski čembalist Pierre Hantaï, švedski solist na kljunasti flavti Dan Laurin in švicarski mojster improvizacije Rudolf Lutz. Repertoar sega od Bizantinskega korala do Johanna Sebastiana Bacha in Franza Schuberta. Več sporedov in sestavov je nastalo posebej za festival in trije sporedi bodo posvečeni slovenski glasbeni dediščini od 16. do 18. stoletja.


Odgovorni organizator prireditve:


Društvo ljubiteljev stare glasbe Radovljica


Linhartov trg 1


4240 Radovljica