Varnost in zasebnost

Politika zasebnosti

Zbiranje podatkov, uporaba in registracija
Za nemoteno uporabo te spletne strani in storitev, ki jih nudi, morate najprej izpolniti registracijski obrazec in ustvariti uporabniško ime in geslo. Tekom registracije boste morali vpisati kontaktne podatke kot so ime, priimek, domači naslov in naslov za dostavo, telefonsko številko ter e-poštni naslov. Te podatke bomo uporabili za obveščanje o storitvah na naši strani, ki ste jih označili kot zanimive.

Glede na podatke, ki jih boste vpisali, vam bomo poslali e-poštno sporočilo v katerem boste našli svoje uporabniško ime in geslo ter povezavo za aktivacijo vašega uporabniškega računa. Občasno vam bomo poslali obvestila o naših storitvah in posebnih ponudbah ter promocijah, predvsem pa vas bomo obvestili, če bo dogodek, za katerega ste kupili vstopnice, odpovedan, spremenjen ali prestavljen na kasneje. Če se želite prijaviti na naše elektronske novice v katerih boste našli zgoraj navedene informacije bomo za pošiljanje le-teh uporabili vaše ime in e-poštni naslov. Na elektronske novice se lahko naročite na registracijski strani. Ker spoštujemo vašo zasebnost smo vam dali tudi možnost, da ne prejemate teh informacij. Poglejte si poglavje 'Izbira in Odklonitev' v tem dokumentu.

EVENTIM SI d.o.o. je izključni lastnik podatkov, zbranih na spletni strani EVENTIM.SI.EVENTIM.SI d.o.o. zbira podatke s katerimi lahko določimo uporabnika na več različnih točkah na naši spletni strani. EVENTIM SI d.o.o. zbranih podatkov ne bo dal na voljo tretjim strankam.

Naročila
Če se odločite za nakup vstopnice ali katerekoli druge storitve, ki jo nudimo, boste morali v obrazec za naročilo vnesti določene osebne podatke. Vpisati boste morali kontaktne podatke (kot so ime, e-poštni naslov, telefonska številka in naslov za dostavo) ter podatke o plačilu (kot so številka kreditne kartice, datum zapadlosti in ime lastnika kreditne kartice, če boste izbrali plačilo s kreditno kartico).

Te podatke bomo uporabili za izstavo računa in za izpolnitev vašega naročila. Glede na osebne podatke, ki jih boste vnesli, vam bomo poslali račun z nakupno ID številko in vsemi ostalimi potrebnimi informacijami. Če bomo pri izpolnjevanju vašega naročila naleteli na težave, bomo te podatke uporabili za to, da bomo prišli v stik z vami.

Odnosi s strankami
Osebni podatki, ki jih boste vpisali, nam bodo služili za stik z vami, odgovore na vaša vprašanja, nudenje storitev, ki ste jih izbrali in za upravljanje z vašim uporabniškim računom. V stik za vami bomo stopili preko telefona ali e-pošte.

Profil
Zbiramo informacije, ki jih dobimo s pomočjo piškotkov in dnevniških datotek, a ne ustvarjamo nikakršnega 'profila' vaših preferenc. Vaše osebne podatke bomo povezali z vašimi nakupi, ne bomo pa jih delili s tretjimi strankami.

Ankete in Tekmovanja
Občasno boste imeli možnost sodelovati v tekmovanjih ali anketah, ki jih bomo objavili na naši spletni strani. Če se boste odločili za sodelovanje, boste morali vnesti določene osebne podatke. Sodelovanje v takih dogodkih je popolnoma prostovoljno in tako se boste sami odločili ali želite vpisati te podatke. Od vas bomo v večini primerov zahtevali kontaktne (kot sta ime in naslov za dostavo) ter demografske podatke (kot je poštna številka).

Te podatke bomo uporabili za obveščanje zmagovalcev in dodeljevanje nagrad, za nadzor nad prometom na strani in da bomo sodelujočim ponudili vpis na našo e-poštno listo.

Osebnih podatkov, ki jih boste vpisali tekom tekmovanja ali ankete ne bomo razkrili tretjim strankam.

Uporaba in razkrivanje podatkov
Osebne podatke uporabljamo pri poslovanju s tretjimi strankami in ponudniki storitev.

Za izpolnjevanje naročil uporabljamo podjetje za pošiljanje, za izstavljanje računov za storitve in usluge pa podjetje za obdelavo podatkov na kreditnih karticah. Ti podjetji osebnih podatkov ne shranjujeta, posredujeta ali uporabljata za kakršnekoli druge namene.

V primeru, da bo katerakoli tretja stranka, ki ni naš agent ali ponudnik storitev, zahtevala vaše podatke, boste o tem obveščeni in se boste lahko odločili ali želite svoje osebne podatke posredovati tej stranki.

Izjava o omejitvi odgovornosti
Pridržujemo si pravico za razkritje vaših osebnih podatkov v primeru, da to zahteva zakonodaja in če smo mnenja, da je razkritje potrebno za zaščito naših pravic in/ali za delovanje v skladu s sodno preiskavo, sodnim nalogom ali sodnim postopkom.

Izbira/Odklonitev
Ob zahtevi za vpis vaših osebnih podatkov imate na voljo tudi možnost, da 'odklonite' uporabo teh podatkov za določene namene.

Če ne želite več prejemati naših elektronskih novic in promocijskih sporočil se lahko od njih odjavite. Navodila za odjavo najdete v vsakem izvodu elektronskih novic in elektronskem sporočilu ali, če nam pišete na info@eventim.si. Odjavite se lahko tudi preko obrazca »Spremeni vaše nastavitve« ali preko e-poštnega naslova info@eventim.si ali pa nam pošljite pošto na Eventim Si d.o.o., Celovška cesta 25, SI - 1000 Ljubljana, Slovenija.

Dnevniške datoteke
V skladu s politiko večine spletnih strani avtomatično zbiramo določene podatke in jih shranjujemo v dnevniških datotekah. Ti podatki vključujejo naslov Internetnega protokola (IP naslov), tip brskalnika, ponudnika internetnih storitev (ISP), stran iz katere ste dostopili na našo stran in stran na katero boste šli po izhodu iz naše, tip operacijskega sistema, datum in čas dostopa ter tok podatkov na klik.

Zbrane podatke, s katerimi ne moremo identificirati posameznih uporabnikov, uporabljamo za analizo trendov, upravljanje s stranjo, za sledenje gibanja uporabnikov in za zbiranje demografskih podatkov o naših uporabnikih nasploh.

Teh avtomatično zbranih podatkov ne povezujemo z osebnimi podatki.

Piškotki
Piškotek je majhna tekstovna datoteka, ki jo spletna stran shrani na vaš računalnik z namenom pomnenja specifičnih informacij. Na tej strani uporabljamo piškotke. Informacije, ki jih shranjujemo v piškotkih, povezujemo z osebnimi podatki, ki jih oddate med obiskom naše strani.

Uporabljamo tako piškotke za ID seje in stalne piškotke. S pomočjo piškotkov za ID seje vam omogočamo lažjo navigacijo po naši strani. Ta piškotek se izbriše, ko zaprete svoj spletni brskalnik. Stalni piškotek se na vašem disku shrani za daljši čas. Stalne piškotke lahko odstranite s pomočjo navodil, ki jih najdete v rubriki »Pomoč« vašega spletnega brskalnika. Za več informacij o piškotkih in upravljanju z njimi si poglejte spletno stran http://www.cookiecentral.com/

V stalni piškotek zapišemo vaše geslo, ki ga je tako potrebno zapisati samo enkrat. Našo spletno stran lahko uporabljate tudi če boste zavrnili piškotek, a bo uporabnost večine področij omejena.

Noben od naših poslovnih partnerjev na naši spletni strani ne uporablja piškotkov.

Povezave na druge strani
Ta stran vsebuje povezave na spletne strani, ki niso v lastništvu ali pod nadzorom EVENTIM SI d.o.o. Radi bi vas opozorili, da ne odgovarjamo za politiko zasebnosti na takih straneh.

Priporočamo vam, da si preberete politiko zasebnosti za vsako stran, ki zbira osebne podatke in da ste pazljivi, ko zapustite našo spletno stran.

Ta politika zasebnosti velja samo za podatke, ki jih zbiramo na tej spletni strani.

Dostop do osebnih podatkov
Če se vaši osebni podatki spremenijo jih lahko popravite ali dopolnite z vnosom sprememb na »Spremeni vaše nastavitve« ali preko e-poštnega naslova info@eventim.si ali pa nam pošljite pošto na Eventim Si d.o.o., Celovška cesta 25, SI - 1000 Ljubljana, Slovenija.

Varnost
Varnost vaših osebnih podatkov je pomembna za nas. Občutljive podatke (kot je številka kreditne kartice), ki jih vpišete na našem obrazcu za registracijo ali obrazcih za naročilo šifriramo s pomočjo varne povezave (Secure Socket Layer – SSL). Za več informacij o SSL si poglejte http://developer.netscape.com/docs/manuals/security/sslin/contents.htm

Za zaščito vaših osebnih podatkov uporabljamo industrijsko sprejete standarde, tako med samim prenosom in ko dospejo do nas. Vendar pa noben način pošiljanja podatkov preko interneta ali elektronskega shranjevanja ni 100% varen. Zato vam kljub uporabi splošno sprejetih standardov in načinov zaščite vaših osebnih podatkov ne moremo jamčiti njihove absolutne varnosti.

Če želite izvedeti več o varnosti na naši spletni strani nam lahko pošljete e-poštno sporočilo na info@eventim.si ali pošto na Eventim Si d.o.o., Celovška cesta 25, SI - 1000 Ljubljana, Slovenija.

Poslovne spremembe
Če bo podjetje EVENTIM SI d.o.o. doletela poslovna sprememba, kot je združitev, nakup s strani drugega podjetja ali prodaja večjega dela premoženja bodo vaši osebni podatki najverjetneje del prodanega premoženja. O vsaki večji spremembi lastništva ali nadzora nad vašimi osebnimi podatki boste obveščeni preko e-pošte ali preko nujnega obvestila na naši spletni strani 30 dni pred spremembo.

Spremembe v izjavi o zasebnosti
Če se bomo odločili za spremembo naše politike zasebnosti bomo te spremembe objavili na naši spletni strani in ostalih straneh, za katere bomo menili, da so ustrezne. Tako boste obveščeni o načinu zbiranja in uporabe podatkov ter morebitnih okoliščinah pod katerimi bi te podatke razkrili.

Pridržujemo si pravico do spreminjanja te izjave o zasebnosti, zato vas prosimo, da jo redno preverjate. O materialnih spremembah naše politike zasebnosti boste obveščeni tu, preko e-poštnega sporočila ali preko obvestila na naši spletni strani.

Stopite v stik z nami
Če imate vprašanja ali predloge glede naše politike zasebnosti nam lahko pošljete e-poštno sporočilo na info@eventim.si ali pošto na Eventim Si d.o.o., Celovška cesta 25, SI - 1000 Ljubljana, Slovenija.