Postopek nakupa

Proces nakupa

Če pri uporabi naših spletnih strani potrebujete pomoč, smo od ponedeljka do petka med 9. in 20. uro dosegljivi na telefonski številki +386 1 420 5000.

POMOČ

Po odločitvi o nakupu vstopnic za določeno prireditev kliknite na povezavo "nakup", nato pa vas bomo popeljali skozi korake vašega naročila. Brez skrbi – vaše naročilo bo zaključeno šele, ko boste ob koncu procesa naročanja kliknili na povezavo "Kupi vstopnice zdaj".

KORAK 1 – IZBERITE PRIREDITEV IN PREDSTAVO
Kliknite na povezavo "nakup" ob izbrani prireditvi. Sedaj lahko izberete datum in/ali čas predstave. Ob odgovarjajočem datumu in/ali uri ponovno kliknite na povezavo "nakup".

KORAK 2 – PRIDOBITE INFORMACIJE/IZBERITE VSTOPNICE
Pri tem koraku dobite več informacij o cenovnih kategorijah in opis tipa vstopnice, prizorišča, sedežev, ipd. Vaše vstopnice lahko izberete na dva načina, ki bosta podrobneje opisana v korakih 2a in 2b:
- izbira najboljšega sedeža (najboljši sedeži v izbrani kategoriji)
- izbira sedeža v dvorani (izberite sedež na podlagi interaktivnega sedežnega reda)

POZOR: izbrane vstopnice bodo v nakupovalni košarici rezervirane 15 minut, po tem času rezervacija poteče. V določeni kategoriji lahko izberete največ osem (8) vstopnic, če želite izbrati več vstopnic za isti dogodek kliknite na povezavo "Izberi drugo prireditev".

Nakupovalni voziček
Kot v navadni trgovini, lahko tudi v naši spletni trgovini izberete več različnih artiklov, preden se odpravite na blagajno. Posamezne artikle lahko iz svoje nakupovalne košarice odstranite kadarkoli. Neposreden dostop do nakupovalne košarice je možen s klikom na ikono nakupovalna košarica na vrhu strani. V košarici so prikazane vse rezervirane vstopnice in celoten znesek.

KORAK 2a – IZBIRA NAJBOLJŠEGA MOŽNEGA SEDEŽA
V procesu naročila so izbrani najboljši sedeži v izbrani kategoriji. Za določene prireditve obstaja tudi alternativa, in sicer v obliki sedežnega reda, kjer vi kot stranka lahko svoje sedeže izberete na podlagi interaktivnega sedežnega reda – podobno kot v kinematografih. (glej korak 2b)

KORAK 2b – IZBIRA SEDEŽA V SEDEŽNEM REDU
Za nekatere prireditve lahko svoje sedeže izberete na podlagi interaktivnega sedežnega reda. Za zagon interaktivnega sedežnega reda kliknite na simbol. (Pozor: če uporabljate pop-up bloker, ga je potrebno deaktivirati. Prav tako pa morate na svojem računalniku imeti nameščen programski dodatek Java. Dodatek lahko zastonj prenesete s tega naslova: www.java.com).
V pop-up oknu, ki se vam bo odprlo, boste zagledali sedežni red. Ko boste kliknili na področje vaše izbire, se boste približali sedežem. V navigacijskem oknu lahko povečate ali zmanjšate pogled, prav tako pa lahko podrobneje pregledate razpored sedežev. S klikom na zgornje navigacijsko polje boste preusmerjeni na glavno okno. Zdaj lahko izberete svoje sedeže s klikom na sedeže, ki so obarvani (cenovna kategorija je podrobneje pojasnjena v okenčku, ki se odpre). Tukaj lahko izberete – če je to mogoče – tudi popust. Ob izbiri popusta bodite pozorni na to, da lahko izberete le eno vrsto popusta. Npr. izberite sedež št. 2 z normalno ceno, po tem pa še sedež št. 3 z otroško ceno. Sedeže ali popuste, ki so bili izbrani nepravilno, lahko takoj izbrišete iz nakupovalne košarice. Za potrditev vašega naročila kliknite na simbol nakupovalne košarice.

KORAK 2c- EVENTIM SI - nakup brez skrbi
Izberite eno od možnosti DA ali NE.
Eventim.si-nakup brez skrbi vam omogoča brezskrbno čakanje na vaš dogodek. V primeru, da se vam kaj zgodi ne boste deležni finančnih težav zaradi nakupa vstopnic.
Eventim.si zagotavlja vsem strankam na spletni strani proti doplačilu 5% od zneska nakupa vstopnic posebno pravico do vračila kupnine za vstopnice. To pravico je mogoče uveljavljati od nakupa vstopnic do samega začetka prireditve pod naslednjimi pogoji:


Splošni pogoji
KORAK 3 – PRIJAVA / REGISTRACIJA
V tem koraku boste povabljeni k registraciji. Registracija seveda ni nujna, je pa zelo pomembna za našo in vašo varnost.

Prijava za registrirane uporabnike
Če ste v naši spletni trgovini že registrirani, potem se na levi strani spletne strani vpišite s svojim elektronskim naslovom in geslom, za nadaljevanje nakupovalnega procesa pa kliknite na gumb "prijavi".
Če ste svoje geslo pozabili, kliknite na povezavo "Ste pozabili geslo" na dnu strani. Vpišite elektronski naslov s katerim ste se registrirali in po elektronski pošti vam bomo poslali navodila kako spremeniti svoje geslo.

Registracija za nove uporabnike
V primeru, da boste svoj prvi nakup v naši spletni trgovini šele opravili svoj pogled usmerite proti stolpcu na desni, kjer se boste registrirali kot nov uporabnik – nakupovalnega procesa vam zaradi registracije ni potrebno prekiniti. Pri registraciji je potrebno najprej vpisati vaš elektronski naslov, nato je potrebno klikniti na povezavo "Nadaljuj." V naslednjem koraku boste morali vpisati svoje geslo ter ime in priimek. Čestitamo, uspešno ste se registrirali, sedaj lahko – v istem koraku – vpišete svoj naslov, na katerega želite prejemati račune. Kliknite na "shrani in nadaljuj" – s tem boste shranili svoje nastavitve in nadaljevali s procesom nakupovanja.

KORAK 4 – NASLOV ZA DOSTAVO
Če se naslov za dostavo vstopnic razlikuje od naslova za dostavo računov za vstopnice, potem pri možnosti "Vstopnice naj bodo poslane na isti naslov kot račun" izberite "Ne". V naslednjem koraku se avtomatsko pojavi možnost privzeti naslov dostave. Če želite spremeniti naslov dostave, kliknite na "Uredi". Sedaj imate možnost, da vpišete do pet (5) naslovov za dostavo ali izberete drug naslov kot privzeti naslov dostave. S klikom na link "Nazaj na nakupovalni proces" boste preusmerjeni na zadnji korak vašega nakupa. Potrditev vaših artiklov naredite s klikom na povezavo "Nadaljuj".

KORAKA 5 & 6 – PLAČILO IN DOSTAVA
Prosimo izberite način plačila (kreditna kartica, predplačilo, … - dodatne informacije o vseh plačilnih metodah dobite v Pomoči pod Plačilne metode) in vnesite svoje podatke, npr. številko kreditne kartice. Svoj nakup še enkrat potrdite s klikom na gumb "Shrani in nadaljuj na naslednji korak" s čimer boste preusmerjeni na naslednji korak. Možne metode dostave za izbrano metodo plačila se nato pojavijo avtomatsko (dodatne informacije dobite v Pomoč > Metode dostave). Izberite eno izmed možnosti in kliknite na povezavo "Shrani in nadaljuj na naslednji korak".

KORAK 7 – POVZETEK NAROČILA/POTRDITEV
Tukaj še enkrat vidite povzetek vašega celotnega naročila s pregledom stroškov dostave, vaših osebnih podatkov in naslova za dostavo, načina dostave in načina plačila. Bodite pozorni na vse prikazane podatke. Za zaključek naročila kliknite na povezavo "Zaključi nakup". Po potrditvi tega koraka je nakup vstopnic bil zaključen, znesek pa bo knjižen z vaše npr. kreditne kartice.

KORAK 8 - NAKUP
Pri tem koraku dobite sporočilo, da je vaše naročilo bilo uspešno zaključeno. V nekaj minutah boste na vaš elektronski naslov dobili potrditveno sporočilo vašega naročila s številko naročila. Potrditveno sporočilo lahko takoj natisnete s klikom na simbol tiskalnika.

Za vsa ostala vprašanja o vašem naročilu preglejte seznam
Pogosto zastavljenih vprašanj ali se s sporočilom obrnite na info@eventim.si.