1. cikel predavanj pozitivne psihologije

Trenutno ni aktivnih predstav za ta dogodek!

Podrobnosti dogodka

1. novogoriški cikel predavanj pozitivne psihologije

24. 9. 2019

Aleksander Zadel

Pozitivna psihologija – orodje za boljše življenje

12. 10. 2019

Nastja Mulej

3 x 3 o razmišljanju

22. 11. 2019

Maja Bajt

Čuječnost: polno – prisotno – pristno

 

Lokacija: Hotel Perla, Kidričeva cesta 7, Nova Gorica

Cena: posamezno predavanje 12 €, cel cikel 30 €

Novost letošnje jeseni: 1. cikel predavanj pozitivne psihologije v Novi Gorici.

Želeli ste več in nas spodbudili k pripravi 1. novogoriškega cikla predavanj pozitivne psihologije.

Raziskovali bomo načine za uporabo pozitivne psihologije v vsakdanjem življenju:

-          da bomo živeli bolj prisotno namesto na avtopilotu,

-          da bomo znali razmišljati namesto misliti,

-          da bomo bolj pristni namesto ukrojeni po podobi družbe.

Presegali bomo mite o sreči. Kritični bomo do utripa današnjega časa, ki od nas v vsakem trenutku zahteva, da smo lepi, mladi, bogati in srečni. Življenje namreč ni ne dobro ne slabo. Življenje samo JE.

Dr. Aleksander Zadel: Pozitivna psihologija – orodje za boljše življenje

 

5 stavkov o temi

Pozitivna psihologija se ukvarja z bistvom človekovega blagostanja. Ponuja ne le razmislek, temveč ugotovitve in priporočila za celostni razvoj posameznika in njegove osebnosti. S spoznanji pozitivne psihologije lahko načrtujemo učinkovit prehod preko posameznih razvojnih faz življenja. Ključna prednost pozitivne psihologije pa je, da nam omogoča postaviti trdne temelje, na katerih lahko vzpostavljamo in vzdržujemo kakovostne medosebne odnose (in odnos s seboj), ki so glavna garancija za duševno zdravje in osebno blagostanje.

 

5 vprašanj, na katera bomo odgovorili

- Kako uporabiti spoznanja pozitivne psihologije v lastnem življenju?

- Kako lahko pozitivno psihologijo uporabimo v različnih fazah življenja?

- Kako načrtovati prihodnost tako, da polno živimo v sedanjosti?

- Kako nam pozitivna psihologija pomaga k boljši komunikaciji?

- Kako s spoznanji pozitivne psihologije bolje razumeti druge in sebe?

 

5 stavkov o meni

Dr. Aleksander Zadel, psiholog, je leta 2013 otvoril 1. sezono cikla predavanj pozitivne psihologije v Ljubljani. Njegovo tedanje predavanje je še danes aktualno in najbolj gledano predavanje pozitivne psihologije na www.videolectures.net. Aleksander Zadel zna zapletene znanstvene ideje razložiti na vsakodnevnih primerih iz življenja. S kančkom humorja pa poslušalce povabi h globljemu razmisleku o sebi in o svojih odnosih z drugimi ljudmi. S svojim poglobljenim poznavanjem pozitivne psihologije bo otvoril tudi 1. novogoriški cikel predavanj.

 

Nastja Mulej: 3 x 3 o razmišljanju

5 stavkov o temi

A veste, s čem se začnejo vse besede in vsa dejanja? Če so besede dobronamerne in dejanja učinkovita, potem se zagotovo začnejo z razmišljanjem! Z namernim razmišljanjem, ki poteka tako, da usmerjamo svoje zaznave in raziskujemo vsebino, o kateri se bomo šele na koncu odločili in jo izpeljali. In če hočemo to narediti s čim manj zamudami, popravki in konflikti, se je dobro naučiti razmišljati – (še) bolj ustvarjalno, učinkovito in usmerjeno! Na interaktivnem predavanju vam bomo pokazali nekaj trikov, kako.

 

5 vprašanj, na katera bomo odgovorili

-          Ali je prav razmišljanje ali mišljenje?

-          Saj sem inteligenten, ali se res moram učiti razmišljati?

-          Kateri so aksiomi modrega razmišljanja?

-          S katerimi navadami bi lahko izboljšali vzdušje v timu?

-          S katerimi besedami uničimo odnose z ljudmi okoli sebe?

 

5 stavkov o meni

Nastjo Mulej verjetno že poznate, saj skupaj z Blanko Tacer že od januarja 2013 organizira dogodke s področja pozitivne psihologije. Kar se je začelo kot njun majcen boj proti nenehni negativnosti v družbi, je zraslo v 7 sezon predavanj v Cankarjevem domu, skoraj 4 celodnevne maratone predavanj v Ljubljani, 3 v Mariboru in 2 v Novi Gorici. Pri svojem delu se drži pravila svojega profesionalnega očeta Dragana Sakana: »Ne zna dete, šta je 300 kila, pa ih digne,« in neumorno uči posameznike, time in cele organizacije uporabljati možgane na nameren način, da bi s tem soustvarila tolerantno in inovativno družbo blagostanja.

 

Maja Bajt: Čuječnost: polno – prisotno – pristno

 

5 stavkov o temi

Sodobni svet  je svet tisočerih možnosti, želja, težnje po uspehih in dosežkih, a hkrati tudi svet senc, naraščajočih stisk, otopelosti in izpraznjenosti.  Večina nas je duševno zdravih, a to še ne pomeni, da se počutimo zadovoljni, izpolnjeni in srečni. V vsakdanjem stresnem življenju pogosto izgubimo stik s sabo, občutek za to kdo smo, kaj v življenju želimo, kakšne so naše potrebe.

Po izsledkih raziskav vemo, da pomeni izgradnja pozitivnih duševnih stanj velik doprinos za naše duševno počutje in kakovost življenja in da lahko zelo veliko pri tem naredimo tudi sami – z iskanjem in razvijanjem notranjih virov in moči. V predavanju bomo raziskovali kako lahko razvijamo polno, prisotno in pristno življenje. Kot ključno bomo izpostavili moč čuječnosti, ki lahko pomembno pripomore k dobremu duševnemu počutju in je lahko pomemben predpogoj za spremembe, osebnostno rast in razvoj. Poleg tega pa bomo govorili tudi sočutju (do sebe), predanosti, umirjenosti, pogumu in številnih drugih notranjih bogastvih.

 

5 vprašanj, na katera bomo odgovorili

-          Kaj pomeni odsotnost zavedanja za kakovost življenja?

-          Kateri so mehanizmi delovanja čuječnosti?

-          Kako nam čuječnost lahko pomaga v lahkih in težkih trenutkih?

-          Kako so prepletene misli in čustva?

-          Kako biti s težkimi, neprijetnimi čustvi?

 

5 stavkov o meni

mag. Maja Bajt je psihologinja, že več kot desetletje zaposlena na področju promocije duševnega zdravja. Je tudi predavateljica na fakulteti, izvajalka na čuječnosti temelječih delavnic in programov, študentka psihoterapije, žena in mama, v prostem času pa strastna bralka, ljubiteljica narave in večna učenka, iskalka, raziskovalka. Stremi k temu, da je njeno življenje 3P: polno – prisotno – pristno.

 

 

 

Odgovorni organizator prireditve:

SKUPINA PRIMERA d.o.o.

Prečernova cesta 5

1000 Ljubljana