News

KOLAPS PRODAJE VSTOPNIC V SLOVENIJI

on 06 Jan

KOLAPS PRODAJE VSTOPNIC V SLOVENIJI

EVENTIM SLOVENIJA SE JE ZARADI UKREPOV VELJAVNIH V DECEMBRU SOOČALA S 83% UPADOM PRODAJE VSTOPNIC, MEDTEM KO SO NA HRVAŠKEM ZABELEŽILI 18% PORAST.

Ljubljana, 6.1.2022

Eventim Slovenija, eden vodilnih ponudnikov za prodajo vstopnic v Sloveniji, se po prvem pregledu rezultatov za mesec december 2021 sooča s 83% upadom števila prodaje vstopnic v primerjavi z letom 2019.

V mesecu novembru 2021 je podjetje ponovno prejelo val odpovedi prireditev in posledično več tisoč zahtevkov za povračilo kupnin. Vse to je posledica ukrepov za izvajanje kulturnih dejavnosti oziroma odloka, ki je bil sprejet v začetku novembra 2021, po katerem poleg pogoja PCT in nošenja mask velja, da so javne kulturne prireditve dovoljene izključno s sedišči tako v zaprtih javnih prostorih kot tudi na prostem. V zaprtih javnih prostorih s fiksnimi sedišči mora biti med obiskovalci zagotovljeno eno prosto sedišče, pri postavljenih sediščih pa mora biti med sedeži najmanj 1,5 metra razdalje. Odlok se je konec decembra dopolnil tako, da je na javni kulturni prireditvi dovoljeno največ 750 obiskovalcev.

Medtem so na Hrvaškem veljali manj strogi ukrepi (pogoj PCT in maske), kar se je poznalo v porastu prometa v mesecu decembru, glede na leto 2019. Zabeležili so 18% porast prometa, ki ga lahko pripisujemo bolj sproščenemu vzdušju in želji obiskovalcev po obisku prireditev.

Zaradi trenutne situacije je izvedba vseh pomladnih dogodkov, med katerimi so planirani večji domači in mednarodni izvajalci v dvorani Stožice ogrožena.