News

EROS RAMAZZOTTI - OBVESTILO

on21Sep

EROS RAMAZZOTTI

ARENA STOŽICE, 22. SEPTEMBRA 2015

'Eros World Tour 2015'

V torek, 22. septembra, v Ljubljano prihaja nedvomno največji italijanski zvezdnik, ki suvereno premagujejo jezikovne bariere, neumorno osvaja srca oboževalcev in polni stadione po vsem svetu. To je seveda Eros Ramazzotti, ki je Slovenijo nazadnje obiskal leta 2009, tokrat pa se bo pri nas mudil v sklopu svetovne turneje, s katero je pospremil izid svojega zadnjega studijskega albuma PERFETTO. Prepričani smo, da bo mešanica novih pesmi ter brezčasnih uspešnic, ob katerih bo prepevala cela dvorana Stožice, naravnost perfektna. Še preden pa se o tem prepričamo na lastna ušesa ter se prepustimo njegovemu italijanskemu šarmu, vas obveščamo o prometni ureditvi ter ostalih pomembnih informacijah za vse obiskovalce koncerta.

 

Pomembne informacije za obiskovalce koncerta Erosa Ramazzottija:

INFO MAPA: http://goo.gl/GrjtNv

 

Obiskovalce koncerta Erosa Ramazzottija vljudno naprošamo, da na prireditev prispejo pravočasno – NAJKASNEJE DO 19. URE.

Obiskovalce vabimo, da se do koncertne dvorane v Center Stožice ZAPELJEJO Z MESTNIM POTNIŠKIM PROMETOM LJUBLJANSKEGA POTNIŠKEGA PROMETA.

 • Vstopnica za koncert Erosa Ramazzottija omogoča brezplačen prevoz z javnim potniškim prometom LPP 3 urepred in3 urepozaključku prireditve.
 • V času prireditve pozivamo obiskovalce, da parkirajo svoja vozila na za to namenjenih površinah ali pa se do prizorišča pripeljejo z javnim potniškim prometom.

 

Ob 18:30 Odprtje vrat

Ob 20:00 Začetek koncerta / Predskupine NI!

 

Prometna ureditev in vodenje prometa

 

Kako do Centra Stožice?

 

Vodenje prometa

Vojkova cesta bo na delu od Baragove ceste (v smeri Severne obvoznice) urejena v enosmerni odsek. Desni vozni pas bo namenjen liniji BUS in postajališčem, po pasu za nasprotni promet pa bo potekal ostali promet. Predlagana ureditev se bo vzpostavila dve uri pred prireditvijo in odstranila eno uro po končani prireditvi. Vozniki bodo o spremenjeni ureditvi obveščeni z rumenimi obvestilnimi tablami na začetku enosmernega odseka. Enosmerni ureditvi bo prilagojena tudi vsa signalizacija na izvozih na Vojkovo ulico.

 

Ljubljanski potniški promet

V času vseh prireditev v Centru Stožice bo Javno podjetje Ljubljanski potniški promet za obiskovalce prireditev zagotavljalo brezplačen prevoz z avtobusi tri ure pred začetkom prireditve do tri ure po končani prireditvi, in sicer na vseh linijah LPP. Potniki bodo ob vstopu na avtobus pokazali vstopnico za prireditev, ki bo veljala tudi kot brezplačna avtobusna vozovnica.

 

LPP bo ob vzpostavitvi spremenjenega prometnega režima zagotovil tudi posebno krožno linijo med okoliškimi parkirišči, ki bo potekala po naslednji trasi :

Vojkova - servisna cesta - del krožišča - mali rondo pri Stadionu - Štajerska cesta – Kranjčeva ulica - Tomačevska cesta – obračališče pri Novih Žalah (na parkirišču) – Tomačevska – Kranjčeva – Vojkova – Center Stožice.

 

Namen posebne linije je prevoz udeležencev prireditve s parkirišč in nazaj do parkirišč. Na delu Vojkove ceste od križišča z Baragovo ulico in južno servisno cesto (ob severni obvoznici) bo potekal enosmerni prometni režim v smeri severne obvoznice. Linije LPP bodo obratovale v skladu z ureditvijo prometa.

 

Linija št. 20 (spremenjena trasa) bo vozila po naslednji trasi: Vojkova, obračališče, Štukljeva (severna servisna cesta), Dunajska cesta, Baragova ulica, Vojkova cesta (redna trasa). Linija št. 13: vozi nespremenjeno.

 

Po končani prireditvi bodo vozili dodatni avtobusi na relacijah:

Linija 1: Vojkova – Bavarski dvor – Vižmarje - Brod

Linija 3: Vojkova – Bavarski dvor – Rudnik

Linija 5: Vojkova – Bavarski dvor – Podutik

 

Linija 6: Vojkova – Bavarski dvor – Dolgi most

Linija 11: Vojkova – Bavarski dvor – Zalog

Zadnji odhod avtobusa izpred Centra Stožice bo 20 minut po končani prireditvi.

 

Parkiranje

V območju Centra Stožice je 12 urejenih parkirišč, katerih skupna kapaciteta je 4.169 parkirnih mest:

 

 • Parkirna hiša v Centru Stožice: 1220 parkirnih mest
 • Kranjčeva: 118 parkirnih mest
 • Žale I, II, III, IV: 360 parkirnih mest
 • Nove Žale: 300 parkirnih mest

 

 • Ekonomska fakulteta: 350 parkirnih mest
 • FDV: 436 parkirnih mest
 • Modri kvadrat: 396 parkirnih mest
 • WTC: 750 parkirnih mest
 • Dunajski kristali: 239 parkirnih mest

 

Od zgoraj navedenih parkirnih površin je v upravljanju Javnega podjetja Ljubljanska parkirišča in tržnice 1.998 parkirnih mest, ki bodo obiskovalcem dve uri pred in uro po prireditvi na voljobrezplačno.

 

MOL je v času prireditev v območju križišča Vojkova-Kranjčeva predvidela postavitev usmerjevalnih tabel za parkirišča ob Krajnčevi ulici in Tomačevski cesti. Po zasedenosti parkirne hiše v Centru Stožice bomo postavili še ustrezne table o njeni zasedenosti.

 

Organizator koncerta: NuCoast Concerts d.o.o.

Back to News listing