VISOŠKA KRONIKA - Vstopnice

VISOŠKA KRONIKA - Vstopnice ©

Trenutno ni aktivnih predstav za ta dogodek!

Podrobnosti dogodka

Ivan Tavčar: Visoška kronika

Dramatizacija in režija: Jernej Lorenci

Slovensko narodno gledališče Drama Ljubljana

Visoko, petek, 21.6.2019 ob 19.00 uri

 

Visoška kronika se vrača domov! V dolino Tavčarjevega navdiha jo bo pripeljal ansambel Slovenskega narodnega gledališča Drama iz Ljubljane.

Ob 100. obletnici izida najboljšega romana našega rojaka, se je vse združilo: ideja KD Ivan Tavčar Poljane, da igro vidimo v naravnem okolju; prostor pred dvorcem kaže isto mogočno podobo, kot ob pisanju romana; ansambel ljubljanske Drame ima na sporedu predstavo, kot bi jo pripravljal za to priložnost!

Igra je napolnjena z duhom Kalanov, pa tudi Ivana in Franje Tavčar. Pri načrtovanju in izvedbi  gostovanja Drame na Visokem so gotovo imele prste vmes čarovnice, ki so letale na prašičih nad Visoško domačijo in opravile so odlično delo. Take priložnosti za enkraten kulturni dogodek Poljanska dolina zlepa ne bo več imela in pričakujemo, da se ga bo udeležilo številno slovensko občinstvo.

Obiskovalci bodo v predstavi, ki je prejela več priznanj na Borštnikovem srečanju, stopili v veselje in bedo, ljubezen in morijo, delo in vero, usodo in duh ljudi, ki jih je zaznamoval ta središčni prostor prelepe Poljanske doline. Igralci so si ob študiju predstave dvorec in okolico že ogledali, sedaj pa bo njihov korak res uravnan z Izidorjevim, krik prekrit s Polikarpovim, šepet sozvočen z Agatinim, vrisk bo odmeval skupaj z Jurijem.

Poljane, visoški dvorec, Ivan Tavčar in njegova Visoška kronika čakajo na lep poletni večer, Sv. Volbenk bo poskrbel za dodatno lepoto kulise in, upamo, za lepo vreme.

Lepo vabljeni!

Predstava je na prostem, zato predlagamo, da se kljub poletnemu času, toplo oblečete, morda za vsak slučaj s sabo prinesete tudi toplo odejo.

V primeru slabega vremena bo predstava odigrana na rezervni lokaciji v telovadnici OŠ Poljane nad Škofjo Loko.

 

Odgovorni organizator prireditve:

KD DR. IVAN TAVČAR POLJANE NAD ŠKOFJO LOKO

Poljane nad Škofjo Loko 77

4223 Poljane nad Škofjo Loko