icon-crosseticketqrcodeproblem

Vaša košarica je prazna

Vaša košarica

PERTURBATOR - Vstopnice ©

PERTURBATOR

PERTURBATOR Vstopnice

Kino Šiška, LjubljanaSVN
sob, 12. okt 2019, 21:00

Informacije o dogodku

Perturbator, gospodar temnega synthwavea, ki je z divjimi elektronskimi ritmi in retro estetiko nabral na desetine milijonov predvajanj ter nastope na slovitih festivalih, kot so Sziget, Rock im Park in Roadburn, prihaja na ekskluzivni prvi nastop v naši regiji!

Parižan James Kent oz. Perturbator velja za eno največjih imen v synthwaveu, žanru, ki se izdatno napaja v zvokih in estetiki osemdesetih let prejšnjega stoletja ter v delih avtorjev, kot sta John Carpenter in Vangelis. Razcvetu žanra v zadnjem desetletju je med drugim botrovala tudi izjemna priljubljenost Kavinskyjeveglasbene spremljave za priznani film Vožnja (Drive), lahkotnejši, bolj romantični zven začetkov novodobnega synthwavea pa je sčasoma preobrazil tudi v bolj divje, temne, a nič manj navdušujoče različice.

Eden glavnih protagonistov tega zasuka je prav Perturbator s četverico studijskih albumov, kupom EP-jev, črpanjem iz igričarske kulture in slovesom po spektakularnih nastopih, nabitih z energijo. V želji po odmiku od klišejev žanra, ki ga je pomagal uveljaviti, se glasbenik na novejših izdajah podaja v dark electro in industrial vode, drznim raziskovalnim vzgibom pa se po lastnih besedah predaja tudi na prihajajočem petem albumu. Vsekakor gre za vodilno ime enega najbolj svežih sodobnih žanrov, čigar ekskluzivnega nastopa v naši regiji ne gre zamuditi.

 

 

 

Odgovorni organizator prireditve:

Kino Šiška

Trg prekomorskih brigad 3

1000 Ljubljana


Informacije o dogodku

Ta internetna prodaja je del eventim-network.