KIKAGAKU MOYO - Vstopnice

Trenutno ni aktivnih predstav za ta dogodek!

Podrobnosti dogodka

Sredi avgusta nas bodo na eksotično potovanje z eklektično zmesjo rocka, krauta, acid folka in še česa vodili japonski psihedeliki Kikagaku Moyo. Bend se je z lani izdano ploščo Masana Temples uveljavil kot eno najbolj obetavnih imen sodobnega neopsycha, ki se odlikuje tudi po izjemnem smislu za živo improviziranje in ki so ga na turnejo povabili celo King Gizzard & The Lizard Wizard, nastopil pa je tudi na festivalih, kot so Roadburn, Austin Psych Fest in Desertfest.

Tokijski psych-rockerji Kikagaku Moyo v svoji dobrovoljno usmerjeni mešanici žanrov z vseh vetrov, od tradicionalne indijske glasbe do krautovske repeticije in kitarskih nažigov, elegantno drži ravnovesje med mehko kontemplacijo in težkim džemanjem. Od izdaje prvenca leta 2013 se je zasedba tudi po zaslugi neumornega koncertnega urnika uveljavila kot ljubljenka sodobne psych scene po celem svetu in nastopila na uglednih žanrskih festivalih, kot so Roadburn, Austin Psych Fest in Desertfest.

Lani je bend izdal svojo četrto polnopravno ploščo Masana Temples, zakoličeno nekje v drugih dimenzijah, a vseeno dostopno in sproščeno. Album, “za katerega se zdi, da tudi v počasnejših trenutkih stalno rine dalje, zamegljena, sanjam podobna spremljava klasičnega filma ceste” (The 405) bo ob bendovem prvem obisku naših krajev kot nalašč za lajšanje sopare ljubljanskega poletja.

 

 

Odgovorni organizator prireditve:

Kino Šiška

Trg prekomorskih brigad 3

1000 Ljubljana