Antonio Serrano & Constanza Lechner

Trenutno ni aktivnih predstav za ta dogodek!

Podrobnosti dogodka

Virtuoz na ustni harmoniki Antonio Serrano je eden najboljših improvizatorjev svoje generacije. Z neverjetno tehnično spretnostjo navdušuje poslušalce in glasbene sladokusce po vsem svetu. Podkovan s teoretičnim znanjem svojo glasbeno izvirnost udejanja v mnogih glasbenih zvrsteh, od jazza, popa, flamenka do klasične glasbe. 


Antonio Serrano je nastopil z velikimi glasbenimi imeni, kot so Barbara Hendricks, Placido Domingo, Wynton Marsalis, Lou Bennett, Vicente Amigo, Oliver Dragojević in veliki Paco de Lucia, ter s simfoničnimi orkestri iz vse Evrope.


Constanza Lechner se je klavirja začela učiti že pri dveh letih pri svoji mami, glasbeni pedagoginji Loliti Lechner. Pozneje je diplomirala iz klasičnega klavirja na konservatoriju San Lorenzo de El Escorial, študij klasičnega klavirja pa je združevala tudi s študijem čembala, stare glasbe, sodobnega klavirja in jazza na konservatoriju Música Creativa v Madridu.


Antonio Serrano in Constanza Lechner nas bosta na koncertu razvajala z izvedbami skladb iz domovin obeh umetnikov, Španije in Argentine. V objemu Baročne dvorane bodo odmevale kompozicije Enriquea Granadosa, Manuela de Falle, Pabla de Sarasateja, Carlosa Guastavina in Astorja Piazzolle.


 


Odgovorni organizator prireditve:


Turizem in kultura Radovljica


Linhartov trg 9


4240 Radovljica