icon-crosseticketqrcodeproblem

Vaša košarica je prazna

Vaša košarica
 - Vstopnice ©

PRIFARSKI MUZIKANTI

PRIFARSKI MUZIKANTI vstopnice

Trenutno ni dogodkov tega izvajalca

Informacije o dogodku

PRIFARSKI MUZIKANTI PO SLOVENIJI

30. OBLETNICA GLASBENEGA DELOVANJA

V jubilejnem letu 2018, ko Prifarski muzikanti praznujejo 30 - obletnico svojega bogatega glasbenega delovanja se bodo predstavili po različnih krajih v Sloveniji.

Letošnje leto je zanje jubilejno, saj slavijo 30 let obstoja skupine Prifarski muzikanti. Začeli so kot spremljevalna tamburaška skupina za domačo kostelsko folklorno skupino in že po petih letih izdali svoj prvi plošček. Od takrat so jih izdali že lepo število, kar  27. Pa tudi nagrad se je - poleg narečne popevke v Mariboru - kar nekaj nabralo; Zlati petelin za najboljšo etno album, dve zmagi na festivalu Etno Kostel, zelo svetleča in bleščeča zmaga na festivalu Slovenska popevka 2009 s pesmijo Tisti nekdo in kar 4 zmage na Festivalu narečnih popevk v Mariboru. Lani so se prvič preizkušali v Portorožu na festivalu melodij Morja in sonca in s svojo "Že nona mi je rekla, Tako kot je prav," poželi številne simpatije občinstva.

No, glede na to, da prihajajo iz Fare ob Kolpi, majhne vasice v občini Kostel, ki šteje približno toliko prebivalcev kot ima hiš, so še posebej ponosni na tradicionalne jesenske nastope v Cankarjevem domu v Ljubljani. Doslej se jih je zvrstilo že deset in vsak je mogočnejši in še bolje obiskan od prejšnjega.
S pesmijo in vižami ohranjajo bogato in raznoliko slovensko ljudsko izročilo, odlikuje jih štiriglasno petje, glasbeniki kritiki pa jih - ne glede na to da zaigrajo skoraj vse kar jim pride pod prste - uvrščajo med najboljše etno glasbene skupine na Slovenskem.

Ljudsko pesem so Prifarci vedno nosili s seboj, kamorkoli jih je že zanesla pot iz domače Fare, Kostela ob Kolpi, kjer je nastala tudi njihova najbolj prepoznavna Mlinarca.

Zaigrali in zapeli bodo najlepše pesmi, največje uspešnice minulih let.

Želimo vam pripraviti pester in presenečenj poln večer, z obilo slovenskih ljudskih pesmi, popevk, zimzelenih melodij, tujih uspešnic, pa tudi kakšna dalmatinska se bo našla.

Prifarci ostajajo v svoji tradicionalni zasedbi. Njihov šef je Martin Marinč, ki igra navadno harmoniko, na berdi in kitari je Mitja Ferenc, na tamburici Valentin Južnič, na violini Jernej Pečak, na braču Brane Počkar, na bugariji in kitari Uroš Obranovič in na klavirski harmoniki Toni Obranovič.

 

 

 

Odgovorni organizator prireditve:

Jabka d.o.o.

Ozeljan 32 H

5261 Šempas

Galerija

Ta internetna prodaja je del eventim-network.