Nalaganje...

Trenutno ni aktivnih predstav za ta dogodek!

Podrobnosti dogodka


Legenda se vrača

Tereza Kesovija

Ljubljana – Festivalna dvorana 9.12.ob 20.30h

Tereza se bo po skoraj dvajsetih letih ponovno vrnila v čudovit ambijent Ljubljanske Festivalne dvorane.Njen prvi nastop v tej dvorani pa je bil že davnega leta 1958, ko je kot maturantka srednje glasbene šole zmagala na tekmovanju – smer flavta, kasneje je tudi diplomirala na tem inštrumentu. Leta 1962 je zmagala na mednarodnem festivalu v italijanskem Saint Vincentu,nato pa je njena prepoznavnost rasla v sam vrh evropske glasbene scene, še posebej po preselitvi v Francijo in prepevanjem v francoščini.Dvakrat je nastopila na evroviziji, leta 1966 za Monako in leta 1972 za Jugoslavijo.

Tereza je ena najuspešnejših pevk bivše Jugoslavije. Eleganca, ki izhaja iz vrhunske interpretacije je že od vekomaj zmagovalna kombinacija za vse ljubitelje šansonjerskega pristopa k pop glasbi.

Poleg svojih uspešnic bo Tereza na koncertu predstavila nov album “Oči duše“, katerega je izdala lani in dobila nagrado Porin za najboljši album leta na hrvaškem. To je tudi prvi studijski album od leta 2007 in ga upravičeno lahko označimo za prekrasno prvorazredno izdajo, na katero se je splačalo čakati toliko let.

 

 

 

 

Odgovorni organizator prireditve:

POUHNA LUNA, Mitja Kovačič s.p.

Koseksega ulica 13

1000 Ljubljana