Nalaganje...

Trenutno ni aktivnih predstav za ta dogodek!

Podrobnosti dogodka

Koncert ob 150-ti obletnici smrti Gioachina Rossinija.

Projekt »Il carro di Tespi« se v Koper vrača z vrhunskim koncertom ob 150-ti obletnici smrti Gioachina Rossinija - "Rossini! Rossini! Bravo, Bravissimo". Glasbeni spektakel društva Filarmonia bomo tokrat gostili v idiličnem ambientu osrednjega mestnega trga v Kopru (Titov trg), 22.julija, ob 21. uri. 

Projekt »Il carro di Tespi« oziroma Tespisov voz se je v okviru jubilejne desete izdaje leta 2014 v Kopru predstavil z znamenito opero Gioachina Rossinija »Seviljski brivec«, ki je med občinstvom požela veliko uspeha. 

Pri letošnji izvedbi projekta sodeluje kar 45 glasbenih mojstrov – profesorjev in izkušeno ter visoko kvalificirano tehnično osebje, ki bodo s svojim nastopom najlepši mestni trg spremenili v magično operno kuliso. 

Tudi tokrat je pod projekt podpisan dirigent društva Filarmonia, Alfredo Barchi, ki ga odlikuje bogata glasbena kariera. Študiral je oboo s prof. Ginom Sivierijem in orkestrsko dirigiranje s prof. Gianfrancom Masinijem, na odru pa koncertiral s sekstetom ''Sestetto Poulenc''. Prejel je številna priznanja na regijskem in državnem nivoju, od leta 1989 pa je tudi redni profesor na konzervatoriju “J. Tomadini” v Vidmu. 

Med njegove projekte sodi tudi »Tespisov voz«, ki želi s koncerti na najlepših trgih dežele Furlanije Julijske Krajine in na celotnem obmejnem območju italijansko operno glasbo približati širšemu občinstvu. Predvsem pa mlajšim generacijam, ki v resnici nimajo prave možnosti doživljati in gojiti visoko kulturo. Barchi si zadnjih nekaj let prizadeva projekt pripeljati tudi v Slovenijo in na sosednjo Hrvaško.

 

 

 

Odgovorni organizator prireditve:

PREDODROM d.o.o.

Puntarjeva 17

6000 Koper