Nalaganje...

Trenutno ni aktivnih predstav za ta dogodek!

Podrobnosti dogodka

Pridružite se nam na vznemirljivem in poučnem glasbenem potovanju po skrivnostnem svetu kvantne fizike! Klavirski dvojec LP Duo, čigar člana med drugim poznamo tudi iz zasedb Jarboli in Ola Horhe, bo s klasično eleganco, jazzovsko svobodo in rokenrol silnostjo s kvantnim svetom spektakularno komuniciral v okviru projekta Quantum Music, ki je nastal, ko sta srbski glasbeni genij in oxfordska kvantna znanost trknila s šilcem domače rakije.

LP Duo, čigar člana sta bila dejavna tudi v priznanih srbskih rock skupinah Jarboli in Ola Horhe, že več kot desetletje eksperimentira z neskončnimi možnostmi igranja na dveh klavirjih. Pri tem sta razvila samosvoj slog, New Classical Groove & Beyond, se uveljavila kot eden najuspešnejših evropskih klavirskih dvojcev in zabrisala ločnice med komorno zasedbo in rock bendom.

Projekt Quantum Music združuje vodilne znanstvenike, inženirje in umetnike s celega sveta, vključno s profesorjem Vlatkom Vedralom, avtorjem knjige Decoding Reality. Glavni cilj projekta je širši javnosti približati imaginarne principe kvantne fizike s pomočjo najbolj domiselne od vseh umetnosti – glasbe. Multimedijski koncept z rušenjem meja med umetnostjo in znanostjo prvič združuje skrivnostna svetova kvantne fizike ter glasbe. Z uporabo posebej razvite tehnologije bo LP Duo v spektakularnem multimedijskem nastopu s kvantnim svetom komuniciral na peščici evropskih datumov, vključno z nizozemskim festivalom TodaysArt, danskim Royal Danish Theater – in Kinom Šiška. Pridružite se nam in prisluhnite, kako se bo odzval kvantni svet.

 

 

 

 

 

 

 

Odgovorni organizator prireditve

Kino Šiška

Trg prekomorskih brigad 3

1000 Ljubljana