Nalaganje...

Trenutno ni aktivnih predstav za ta dogodek!

Podrobnosti dogodka

Prifarci smo etno glasbena skupina, ki že 29 let s svojimi instrumenti in glasovi poustvarja slovenske ljudske pesmi, izvaja zimzelene melodije, svetovne uspešnice, ljudske pesmi drugih narodov in zapoje tudi kakšno pesem dalmatinskih klap. 

Smo zmagovalci Festivala slovenske popevke leta 2009, štirikratni zmagovalci Festivala narečnih popevk v Mariboru in dobitniki Zlatega petelina za CD album »Dober večer mamica«.

Posebej ponosni smo na devet zaporednih letnih koncertov v največji dvorani Cankarjevega doma, ki so praviloma razprodani. 

S pesmijo in vižami ohranjamo bogato in raznoliko slovensko ljudsko izročilo, odlikuje nas štiriglasno petje, glasbeniki kritiki pa nas uvrščajo med najboljše etno glasbene skupine na Slovenskem. 

Prifarci smo; Mitja Ferenc na berdi, kitari in bas kitari (drugi tenor), Valentin Južnič na bisernici (prvi bas), Martin Marinč na diatonični harmoniki (drugi bas), Toni Obranovič tudi na klavirski harmoniki (prvi tenor), Uroš Obranovič na bugariji (prvi tenor), Jernej Pečak na violini (drugi tenor) in Brane Počkar na braču (prvi bas).

 

 

 

 

 

 

 

Odgovorni organizator prireditve:

Jabka d.o.o.

Ozeljan 32 H

5261 Šempas