Nalaganje...

Trenutno ni aktivnih predstav za ta dogodek!

Podrobnosti dogodka

POLH V ŠKRINI, cerkniški pustni karneval 2017

 

Cerkniški pustni karneval je eden največjih in najzanimivejših v Sloveniji, v svetu in tudi širše. Slovi po svojih velikih figurah, ki predstavljajo biološke in mitološke prebivalce Cerknice in okolice. Vsako leto ima karneval drugačno ime in tematiko. Letos se na primer imenuje »Polh v škrini«. Vas zanima, zakaj? Tudi, če vas ne, bomo napisali. Ampak dokaj na kratko in čisto na dnu.* Še prej pa:

Na karnevalu se vam bodo znova predstavile tradicionalne velike figure (merijo do 16 m v dolžino in do 4 m v višino) na čelu s pramaterjo Uršulo in ščuko velikanko, ki na pomlad in obilico vode še posebej nestrpno čaka. Tu bo tudi Uršulina potomka Liza, pa Rego Vranjejamski, največji žabon na svetu, povodni mož Jezerko, butalski jež, mogočni zmaj, Butalci, polhi in še in še. Po karnevalu vas čaka tudi zabava z glasbenimi gosti, letos bodo to Mambo Kings. Pridružite se nam v pustni Cerknici oziroma Butalah. Naj bo veselo!

 

Cena vstopnice:
do vključno 12. 2.: 4 ,00 €
od 13. 2. do 25. 2.: 5,00 €
Na dan karnevala so vstopnice na voljo samo na vhodih na prireditveni prostor, cena:  7,00 €

V času predprodaje ponujamo tudi dodatno ugodnost: 8 + 1 - plačaš 9, dobiš 8.
Aja, ne. Plačaš 8, dobiš 9 kart. Tako pa ja.

Obiskovalci s print@home vstopnicami (vstopnice, ki jih kupec natisne doma) morajo na prireditev priti skozi enega od naslednjih 4 vhodov:

- vhod pri OŠ Cerknica (C. 4. maja 92)
- vhod pri notarju (C. 4. maja 16)
- vhod pri kulturnem domu (C. 4. maja 63 oz. Tabor 1)
- vhod pri brvi (Cesta na jezero 4)

Če boste želeli priti skozi katerega drugega, vas bo osebje napotilo do enega izmed naštetih.

 

 

* Butalci so slišali, da se polhe lovi v škrinjice (tako se namreč imenujejo pasti za polhe). A ker niso želeli biti malenkostni, so za lov uporabili kar velike »škrine«, še prej pa so polhe dobro napitali. Polhi so bili veseli obilice hrane, ki jim jo je namenila višja sila, pa tudi svojih novih bivališč. Ker so se tako poredili, da se niso mogli več poskriti v svoje majcene hiške, so si dom ustvarili kar v škrinjah, ki so jih nastavili Butalci. Ko so se butalci vendarle spomnili, da bi bilo treba it pogledat svoj plen, so na poti srečali hudiča. Tudi on je namreč po gozdu iskal polhe, da bi jih odgnal na pašo. Zatopljeni vsak v svoje misli bi se skoraj zaleteli eden v drugega, ko pa so Butalci uzrli hudiča, so vzkliknili: »Pozabite na polhe, glejte, tam je kozel« in se pognali za hudičem. Ker je hudič hiter kot hudič, je sicer zlahka ušel hordi čudnih velikoglavih bitij, a nazaj ga ni bilo več. Butalci so res pozabili na polhe, čez čas pa tudi na kozla, polhi pa so medtem uživali v svojih črnih gradnjah. Jedli in pili so, dokler so lahko, v Butalah pa se je razširilo reklo »Ta je pa poln kot polh«.

Butalci, polhi in vsi ostali prebivalci cerkniške okolice, vabijo tudi vas, da boste tudi vi polni kot polhi v škrinjah. Polni pustnega vzdušja namreč. Se vidimo!

 

Odgovorni organizator prireditve

PUSTNO DRUŠTVO CERKNICA

Tabor 1

1380 Cerknica